TKBL | Dar rotasyon, yorgunluk ve mağlubiyet..

Sarayın Sultanları, TKBL'deki 3. hafta mücadelesinde konuk ettiği Kayseri KASKİ karşısında ligdeki ilk mağlubiyetini aldı. Baştan sona büyük bir çekişmeye sahne olan maçta takımımız özellikle son çeyrekteki kötü  performansıyla 64-70 mağlup olmaktan kaçamadı. Takımımız yine pek çok önemli oyuncusundan eksik mücadele etmek zorunda kalırken sahadaki isimlerin performansı bu seferlik yeterli olmadı. Bahar-Sancho-Wauters üçlüsü bu anlamda en çok ön plana çıkan isimlerdi.

Karşılaşmanın ilk çeyreğine yavaş bir giriş yapan 1-5 ile geriye düşen takımımız daha sonra yakaladığı 15-2'lik seriyle öne fırladı. Sonrasında rakip takım toparlar gibi olsa da bu periyodu 21-16 önde geçtik. İkinci çeyreğe iyi bir giriş yapan ve bir ara farkı 9'a çıkaran takımımız karşısında KASKİ 12-2'lik bir seriyle öne geçti ve sonrasında devreye de 37-38'lik üstünlükle girdi. Üçüncü çeyrek ise başabaş bir mücadeleyle açıldı. İki takım da karşılıklı olarak öne geçti ancak periyot sonunda toparlayan takımımız 57-51 ile bu bölümü önde geçti. Maçın son 10 dakikası ise istediğimiz gibi gitmedi. Özellikle son dakikalardaki kırılma anlarını rakip daha iyi oynadı ve bu son çeyrekte ortaya çıkan 7-19'luk seriyle Kayseri KASKİ maçtan 64-70 galip ayrıldı.

Takım ve bireysel anlamdaki performansımıza baktığımızda yediğimiz 70 sayının en azından bu dönem için fazla olduğunu görüyoruz. Birçok eksiğimizin olduğu ve dolayısıyla hücum anlamında kısıtlandığımız bir süreçte savunmamızla ön plana çıkan bir kimliğe sahiptik. Ancak burada yediğimiz 70 sayı bizim için ekstra oldu. Savunmada biraz daha agresif olabilirdik. Ancak savunma yönü kadar hücumdaki zaafiyetimizin de bugünkü mağlubiyete zemin hazırladığını görüyoruz. Bahar-Sancho Lyttle-Ann Wauters üçlüsünden 47 sayılık bir katkı alıp pota altı ve civarından etkili olsak da özellikle dış atışlardaki 2/21'lik oranımız kabul edilebilir gibi değil. Bu anlamda hem bireysel formsuzluklar, hem sakat oyuncuların dönmemiş olması ve hem de zaten dışarıdan yüzdeli atabilecek bir skorere sahip olmamız etken oldu.

Bu maçla birlikte ligdeki ilk mağlubiyetimizi almış oluyoruz. Mağlubiyet sonrası mazeret üretmek kolaydır tabi ki ancak bu takımın geçerli bir mazereti var. Haftalardır eksik olan kadromuzla mücadelemizi sürdürürken ne kadar sahaya takım olgusunu yansıtmaya çalışsak da bu sefer yeterli olmadı. Özellikle haftaiçindeki bizi zorlayan Euroleague mücadelesinden sonra bu hafta sonu oynadığımız kritik Kayseri KASKİ maçındaki dar rotasyonla birlikte işimiz daha da zorlaştı. Kadromuzun bunca süredir bir araya getirilememiş olması da burada temel problem olarak karşımıza çıkıyor. Zaten bazı isimlerin yokluğu hesaba katılmıştı ama misal Lindsay Whalen'ın bu sürede takıma katılamaması beklenti dışı oldu. Bu anlamda sorumluluk sahibi yöneticilerimizin daha dikkatli olmasını bekleyebiliriz. Tabi bu sakatların çok da fazla uzun sürmeden yavaş yavaş takıma katılacaklarını belirtelim. Yaklaşık 1-1.5 ay içinde gerçek gücümüze yakın bir takım haline geleceğiz. Amacımız bu süreçte daha fazla kayıp yaşamayıp elimizden gelen mücadeleyi sergilemek. KASKİ maçı da bu zor zamanlarımızdaki bir iş kazası olarak değerlendirilebilir.

Takımımızdaki tüm isimlerin maç içinde yakaladıkları istatistikler ise şu şekilde oldu:
Özge Yavaş: 1 ribaund, 3 asist, 2 top kaybı
Yasemen Saylar: 4 sayı, 2 ribaund, 2 asist, 1 top kaybı, 1 top çalma

Işıl Alben: 8 sayı, 4 ribaund, 3 asist, 3 top kaybı, 1 top çalma
Ann Wauters: 15 sayı, 11 ribaund, 1 asist, 1 top kaybı
Şaziye İvegin: 2 sayı, 2 top kaybı, 1 top çalma
Sancho Lyttle: 15 sayı, 8 ribaund, 2 asist, 1 top kaybı, 1 top çalma

Şebnem Kimyacıoğlu: 3 sayı, 2 asist, 1 top kaybı, 1 top çalma
Bahar Çağlar: 17 sayı, 1 ribaund, 1 top çalma

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0