BVL | Gelecek güzel görünüyor..

Yaptığı transferler ve yatırımla birlikte, ortaya koyduğu oyunla Bayanlar Voleybol Ligi'nde iddialı bir takım konumuna gelen Galatasaray Daikin, şampiyonluğun en güçlü adaylarından Eczacıbaşı Vitra ile karşılaştı. Rakibi karşısında mücadeleyi bir an olsun bırakmayan ve başabaş bir oyun sergileyen Massimo Barbolini'nin öğrencileri ilk seti 25-22 kazanmalarına rağmen, ikinci sette 25-22, üçüncü sette 26-24 ve dördüncü sette 25-21'lik sonuçla rakibi karşısında kaybedince karşılaşmadan 3-1'lik skorla mağlup ayrıldı. Karşılaşmanın en skorer oyuncusu 27 sayı üreten yıldız oyuncumuz Rosir Calderon olurken, rakibimizde Neslihan Darnel 25 sayı ile takımına galibiyeti getiren isim oldu.

Maç yazısı: Tayyar Sümen / Voleybolmagazin
Voleybol Federasyonu Başkanı Özkan Mutlugil, Vekili Mustafa Ekşi ve üye Bahar Mert ile her iki kulübü yöneticilerinin de izlediği karşılaşmanın ilk seti karşılıklı alınan sayılarla geçti. İlk teknik molayı ev sahibi Galatasaray 8- 7 önde geçti. Büyük bir çekişme içerisinde geçen sette, Galatasaray’dan Calderon, Neriman, Eczacıbaşı’ndan da Neslihan ve Sokolova’nın etkili servis ve smaçları takımlarına sayıları kazandırdı. Setin ikinci teknik molasını Eczacıbaşı bir sayılık fark ile 16- 15 önde tamamladı. Sonraki sürelerde de beraberlikler devam etti. Eczacıbaşı’ndan Senna’nın servis kaçırması, Galatasaray’dan Calderon’un smaçı sayıya dönmesi ve Sokolova’nın da smaçının auta gitmesiyle, Galatasaray seti 25-22 kazandı.

Büyük bir çekişme sonrası ilk seti kaybeden geçen sezonun üç kupalı ve Süper Kupa sahibi Eczacıbaşı VitrA ikinci seti hızlı başladı. Üst, üste aldığı sayılarla skoru 4-0 yaptı. Teknik molalara da 8-3 ve 16-14 önde girdi. Sonraki sürelerde de Neslihan, Sokolova, Sena ve Poljak’ın smaçları karşısında zorlanan Cim-Bom karşısında oyuna ağırlığını koydu. Seti de 25-22 alıp dengeyi sağladı.

Maçın üçüncü setinde ise heyecan doruğa yükseldi. Adeta maç Galatasaray- Eczacıbaşı değil de sporcuların maçıydı. Galatasaray’da Calderon, Neriman, Nilay, Eczacıbaşı’nda ise Neslihan, Sokolova ve Senna’nın maçıydı. Maça bu altı sporcu damgasını vururken, Galatasaray’da İtalyan pasör Lo Bionco başarılı oyunuyla takımını ayakta tuttu. Eczacıbaşı pasör Özde yerine pasör Asuman ile sonuca gitmeye çalıştı. Liberolarda da Gülden daha başarılıydı. Büyük bir çekişme içerisinde geçen bu setin ilk teknik molasını Eczacıbaşı 8-7 önde geçerken, ikinci teknik molayı ise Galatasaray 16-14 önde tamamladı. Seti ise Eczacıbaşı 26-24 aldı. Skoru da 2-1 lehine çevirdi.

İki seti kaybeden Cim-Bom, dördüncü sete iyi başlayan taraf oldu. İlk teknik molayı da 8-5 önde bitirdi. Maçı bırakmayan Eczacıbaşı skor 13-13’de beraberliği yakaladı. İkinci teknik molayı da 16-14 önde geçti. Sonraki sürelerde üstün oyununu sürdüren Eczacıbaşı seti 25-21 ve maçı da 3-1 kazandı.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0