ELW | Dar rotasyona rağmen namağlup..

Ekrem Memnun'la birlikte bu sezon ciddi bir hava değişimi yaşayan ve yeniden sahada 'takım' olgusunu yavaş yavaş göstermeye başlayan Galatasaray kadın basketbol takımı, önemli hedeflerle çıtkığı Euroleague Women'da oynadığı 4. maçtan da galibiyetle ayrılmayı başardı. Abdi İpekçi'de Fransız temsilcisi USO Mondeville'ı ağırlayan takımımız karşılaşmadan 58-47'lik üstünlükle ayrılırken hedefini sonuna kadar gitmek olarak koyduğu bu organizasyonda yoluna kayıpsız devam etmiş oldu. Dar rotasyona rağmen direnç gösteren ve mücadele eden takımımızda dikkat çeken nokta Amerikalı oyunkurucu Lindsay Whalen'in maçın tamamında sahada kalması oldu.

İlk çeyreğe istediği hücum temposunda başlayamayan takımımız kötü de şut attığı bu çeyrekte savunmasıyla bir direnç göstermeye çalıştı. Sadece 10 sayı bulabildiğimiz bu çeyrek sonunda rakibe de 12 sayı şansı vererek  farkın açılmasına engel olduk. İkinci çeyrekte ise hücumda biraz daha toparlanır bir görüntü çizsek de bu kez savunmada ideal sertlik seviyesinin altında kalınca rakip istediği sayıları bulabildi. Fark bir ara 7'ye de çıkmışken devre ise 31-26 Mondeville üstünlüğüyle geçildi. İkinci yarıda ise savunmadaki baskımızı arttırıp bunu hücuma da enerji olarak yansıtınca öne geçip maçın üstünlüğünü elimize aldık. Skor yakın giderken son hücumda Şaziye'nin üçlüğüyle birlikte son çeyreğe 45-41 önde girdik. Maçın final periyodunda da yakaladığı momentumu koruyan takımımız savunmada rakibine sadece 6 sayı imkanı verirken hücumda ise özellikle Şaziye'nin dış şutları ve Işıl-Whalen ikilisinin gayretleriyle birlikte skor ürettik. Maçın sonunda ise ortaya çıkan 58-47'lik skorla galip gelmeyi başardık.

Takımımızda bireysel anlamda bu maçta ilk yazılabilecek isim muhtemelen Lindsay Whalen... Amerikalı guard henüz takıma yeni katılmış olmasına rağmen farkını sahaya yansıtıyor. Hiç çıkmadan oynadığı bu maçta 15 sayı-5 ribaund-3 asist-1 top çalmalık performans ortaya koyan Whalen maçın yıldızı oldu. Aynı zamanda Ann Wauters da pota  altı etkinliğiyle birlikte bu maçta 15 sayılık katkı verdi. Eski günlerine artık geri dönen ve yine sorumluluk alarak oynayan kaptan Işıl bu maçta istatistiksel anlamda çok iyi noktalara çıkamasa da mücadelesiyle ön plandaydı. Şaziye'nin dış atış performansı ve erken faul problemi yaşayan Sanho Lyttle'ın pota altına getirdiği sertlik de önemli noktalardan. Tabi hala önemli sayıda eksiğimizin olması takım olarak ideal seviyemize çıkmamıza engel oluyor. Bu maçta kadroda olmayan isimler Şebnem, Sylvia Fowles, Nevriye ve Alba Torrens'ti. Ancak sahada olanların elinden gelenin tamamını yapmak istediklerini gözlemliyoruz ki bu iyiye işaret...

Ekrem Memnun maçtan hemen sonra bazı açıklamalarda bulundu:

 "Birçok kolay pozisyonda sayıya gidemedik ve fırsatları kaçırdık. Rutin sertliğimizden uzaktık ancak ikinci yarı takımla konuştuktan sonra oyuncularım büyük bir mücadele sergiledi, gerçekten savaştılar. Muazzam bir yirmi dakika performansı seyrettik, özellikle savunma açısından. Toplamda rakibimizi 21 top kaybına ve düşük yüzdeyle şut atmaya zorladık. Bu yüzden çok mutluyum ve takımımla gurur duyuyorum. Oyuncularım inşa etmek istediğimiz karakteri sahaya yansıttılar. Kaybetmeye tahammülümüz yok, her maç sonuna kadar kazanmak için savaşacağız. Yakın zamanda hücum anlamında da daha organize ve iyi bir takım olacağımıza inanıyorum"


Takımımızdaki isimlerin maçta yakaladıkları istatistikler ise şu şekilde oldu:
Yasemen Saylar: 1 ribaund, 1 asist
Ayşe Cora: 1 top kaybı
Işıl Alben: 5 sayı, 2 ribaund, 2 asist, 2 top çalma
Ann Wauters: 15 sayı, 5 ribaund, 1 asist, 1 top kaybı, 1 blok
Lindsay Whalen: 15 sayı, 5 ribaund, 3 asist, 4 top kaybı, 1 top çalma
Şaziye İvegin: 10 sayı, 8 ribaund, 1 top kaybı, 1 top çalma
Sancho Lyttle: 9 sayı, 6 ribaund, 1 asist, 2 top kaybı
Bahar Çağlar: 4 sayı, 5 ribaund, 1 asist, 2 top çalma

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0