ST Süper Lig Panorama - 11. Hafta

Merhaba gençler.
“Dostluk kazandı” tabiri aslında “kazanamadık” demenin kibarcasıymış. Dünkü 500. milli maçın ardından öğrendiğimiz kadarıyla.. Hani gerçekten iyi oynayan bir takım olsan, bunu herkes görse, hazırlık maçında da bunu kanıtlarcasına 5 atsan, düşmanlık değil spor kazanır gibi geliyor ama, değilmiş meğer. Çok ama çok Süpper Lig'imizdeyse bu hafta 3 kez dostluk kazanmış. 6 tane de takım.


  HALA LİDER
“O kadar avans veriyoruz, gene lideriz” sosyal medyada karşıma çıkan, haksız olmayan bir yakarıştı. Şampiyonlar Ligi’nde uzuuuun bir süre sonra kazandığımız ilk üç puanla bir anda 2. sıraya yükselince okşanan gururumuza Mersin’de aldığımız beraberlikten sonra da bir darbe inmedi çünkü en büyük rakibimiz Antalya da aynı skorla (1-1) iki puanı gömdü Kasımpaşa’nın çimlerine. Ukalalığı tasvip etmiyoruz ama vazgeçilir gibi değil, değil mi? Bu arada dikkat etmekte fayda var, en yakın takipçimiz ve şampiyonluk yolundaki en büyük rakibimiz şuanda Antalya.

 
HOLLYWOOD ÇIKARMASI I
Viggo Mortensen sakalsız o kadar uzak ki Aragorn’un karizmatik hallerinden.. Ama Aragorn, Aragorn’dur, ve İstanbul’daysa tabi ki başımızın üzerinde yeri var. Futbolu seviyor ve stadyuma maç izlemeye gidiyorsa, artık biraz daha bizden. Seyretmeye gittiği takım renksizse bile bir İstanbul takımıysa, artık Arwen’e kavuşması için Cem Uzan’ın Orta Dünya Temsilcisi Elrond’u ikna etmek, boynumuzun borcu. Lokumları alır, istemeye gideriz, vermezse de Hereke halısına sarar kızı kaçırırız. Büyük bir kavram karmaşası yaşıyorum ama Mortensen Abimiz’e bu kadar yakın olduğumuzu düşünmek heyecan verici. İzlediği maçta da iki takıma uğurlu gelmiş olacak ki, hem 6 gol gördü, hem de dostluk kazandı. Bir Beşiktaş - Bursaspor maçında, dostluğun kazanması gerçekten önemli.

CEZALARIN EFENDİSİ: BAYTAR'IN DÖNÜŞÜ
Hazır Aragorn’dan bahsetmişken bu bayat espriyi patlatıp rahatlamalı ve ardından hatırlatmalı: Daha lig başlamadan 11 maçlık ceza alan Engin, 11. haftanın bitimiyle 990 dakikalık özleminden kurtulma hakkı kazandı. Formayı alır mı alamaz mı Fatih Terim’in bileceği iş ama, umarım sütten ağzı yanmıştır ve yoğurdu üfleyerek yer.. Her yiğidin yoğurt yiyişi farklıdır. Sakla samanı.. Keyifli şeyler hakkında yazmak çok zor, ister istemez geyiğe bağlıyor insan. Halbuki kötü şeyler olacak ki geyiğin yerini didaktik alcak, kolay olacak: Bağıracaksın, çağıracaksın, ahlaksızlıkla ve beceriksizikle suçlayacaksın ve bunu yıllar boyu hiç bıkmadan yapacaksın ki.. ki basın.


HOLLYWOOD ÇIKARMASI II
İyiyle kötünün, etik ve ahlakın sorgulandığı bir dizi var, rastlamış, en azından bahsini duymuşsunuzdur: Dexter. Annesinin katline şahit olup, içinde yüzdüğü kan gölünden katilleri öldüren seri katil olarak yeniden doğan Dexter Morgan’ı uzun zamandır canlandıran yetenekli ve bol ödüllü aktör Michael C. Hall da uğramış İstanbul’a. O bir de has Amerikan olduğu için kendi aralarında “soccer” dedikleri, futbol demeye layık görmedikleri bu oyundan ne kadar anladığını bile tahmin etmek zor ama, gene de bizim GSTV spikeri onu bulmuş ve “Şampiyon Galatasaray” dedirtmiş! Bize de fırsat oldu işte, Galatasaray’ı bu kadar güzel telaffuz eden bu kadar karizmatik bir adam daha görmüş olduk Harry Kewell’dan sonra.

STADI SÜSLEMECE
Efendim stadımıza yatırım yapmaya karar vermişiz. Taraftar Anneleri Birliği, sponsorların da katkısıyla tribün koltuklarının üzerine koyulmak üzere dantel örtüler hazırlayacakmış. Maksat, görüntüyü evcilleştirmek. Hem aslan yattığı yerden belli olur, biri görürse ne der? Çeyiz hazırlanmamış diye ayıplamaz mı sonra? Demek istediğim, efendim, stadı aldıktan sonra bir takım düzenlemeler yapmamız gerektiğini biliyorduk. Yapılan şeyler vardı, bir kaç detay daha eklenecekmiş bunlara: Televizyonun dantel örtüsü kadar ufak şeyler. Statta doğalgazlı bir ısıtma projesi için çalışmalar sürüyormuş, gelecek yıla yetişecekmiş hayırlısıyla. Taraftarların vakit geçirdikleri üst dolaşım alanları giydirme camla kapatılacakmış, stat ofisleri ve aslanlı yol konser düzeni yapılacakmış, stadyum çatısını şeffaflaştırılması isteniyormuş. Yaklaşık 14 milyon TL’lik masraf yapılacakmış ama çıkışta makul bir toplu taşımaya ulaşana kadar maç sırasında etmemek için uğraştığımız tüm küfürleri ardarda sıralamaya devam edecekmişiz.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0