Eurocup | Lider!

Eurocup'ta şampiyonluğu hedefleyen ve turnuvanın tartışmasız en güçlü grubunda seribaşı olarak yer alan Galatasaray Medical Park, geçen haftaki Trefl Sopot galibiyetinin ardından bu hafta da güçlü BC Donetsk'i mağlup etti. Abdi İpekçi'de konuk ettiği rakibini çekişmeli bir maç sonunda 72-68'lik skorla mağlup eden takımımız böylece grupta 2/2 yaparken liderliğini de korumuş oldu. David Hawkins rakip potaya bıraktığı 22 sayılık hücum performansıyla en skorer ismimiz olurken Jamont Gordon ve Ersin Dağlı da performanslarıyla ona yardımcı oldular.

Maça savunmada istediği gibi giremeyen ve rakibine gerektiğinden fazla sayı şansı tanıyan takımımız hücumda da tam olarak ritm bulamayınca ilk çeyrek rakibin 18-14'lük üstünlüğüyle geçildi. İkinci çeyrekten itibaren ise özellikle Ersin'i de pota altında aktif halde kullanan Galatasaray burada rakibini yakalayıp öne geçti. Bu bölümde alan savunmasıyla rakibi hücumda iyi kitlediğimiz bölümün ardından bir ara fark 7'ye de çıktı. Devreye ise 39-33 üstünlüğümüzle girildi. Üçüncü çeyrek ise kontrolü elimizde tuttuğumuz ve farkı çift hanelere taşıma eşiğine taşıdığımız bir bölüm oldu. Özellikle Jamont Gordon'ın da hücumda sorumluluk aldığı bu bölümü Macvan'ın son saniyelerdeki üçlüğüyle 56-47 önde geçtik. Final periyodunda rakip sürekli geri dönme çabalarına girse de yakalanmadık ve skor üstünlüğümüzü koruduk. Özellikle son 2 dakikada farkın 3'e indiği bölümde yine Jamont Gordon'ın kritik anlardaki sayıları ve serbest atışlarıyla maçın sonunda 72-68 galip geldik.

Takım olarak istatistiklerimize göz attığımızda özellikle 3 sayılık atışlarda 5/20 ile %25'lik bir yüzde yakalamamız skoru yukarı çekebilme adına bize engel oldu. Rakip son saniyelerde bulduğu kritik basketlerle maça tutunurken bizim kaçırdığımız boş atışlar şüphesiz işimizi zorlaştırdı. Tabi böylesine zorlu maçlarda Domercant gibi garanti bir şutörün olması da daha önem kazanıyor. 2 sayılık atışlarımızsa yine pota altını zorladığımız bir günde %58'le iyi bir orandaydı. Ribaund ve asist toplamlarındaysa Donetsk'in gerisinde kaldık. Özellikle maçta sadece 9 asistle oynamış olmamız üzerinde durulması gereken bir nokta olabilir. Tabi onca kaçan üçlükler girseydi belki bu rakam artabilirdi ama yine de asist sayımız bu kadar düşmemeli. Rakibi maç boyunca 24 faule zorlamamız ve erken doğan faul haklarından ötürü çizgiye sıklıkla gidebilmemiz ise pozitif noktalardan biri olarak gösterilebilir. 

Bireysel anlamda ise David Hawkins 22 sayısıyla en skorer ismimiz oldu. Kaptan özellikle maçın ilk bölümlerinde daha iyi bir performans gösterip skoru taşısa da ikinci yarı da önemli boş atışları kaçırdı. Tabi onun bu kadar efor sarfettiği bir maçta Domercant'in olmaması ve Cenk'in de yeteri kadar devreye girememesi bu durumu oluşturan etkenlerdendi. Ancak Hawkins ikinci yarıda en azından sık sık çizgiye giderek bu alanda katkı verdi. Onun haricinde ilk yarıda Ersin Dağlı'nın pota altından, ikinci yarıda da Jamont Gordon'ın potaya giderek ürettiği basketler de hücumda bizim için birer çözüm oldular. Engin Atsür'ün kısa süreli parlayarak attığı 2 üçlük de dikkat çekiciydi, ancak bunu süreklilik-devamlılık gibi kavramlarla birleştirmesi lazım. Tabi az önce belirttiğimiz gibi bu tarz maçlarda özellikle Domercant çok büyük bir silah. Onun çok yüzdeli atan ve çok zor noktalardan bile basket bulabilen bir isim olması Donetsk maçı gibi maçlarda önemli fark yaratacak bir unsur.

Bu maçla birlikte Eurocup'taki ikinci maçımızdan da galibiyetle ayrılmış olduk. Grubun diğer maçında Kuban Trefl'ı 20 sayı farkla mağlup ederken onlarla birlikte 2'şer galibiyetle zirveyi paylaşıyoruz. Zorlandığımız, ama buna rağmen kopartma noktasına birkaç kez getirdiğimiz maçı hücumdaki eksik performanslara rağmen savunmada ciddiyeti kaybetmeyen ve sert yapımızla kazanmış olduk. Bu maçla birlikte resmi maçlardaki galibiyet serimizi çift  hanelere taşımız bulunuyoruz. Umarız ki bu sayı daha da artacak. Eurocup'ta haftaya oynayacağımız Kuban maçı ise bu serinin devamlılığını tehdit eden maçlardan biri olacak. İçerideki TED Kolejliler maçından sonra deplasmanda oynacağımız Lokomotif Kuban maçı bu sezon o ana kadar çıkacağımız en zor maç olabilir. Ama o maçı kazanırsak da matematiksel anlamda olmasa da pratik anlamda gruptan çıkmayı garantilemiş gibi olacağız.

Takımımızdaki isimlerin Donetsk karşısında yakaladıkları istatistikler ise şu şekilde oldu:

Jamont Gordon: 13 sayı, 8 ribaund, 2 asist, 5 top kaybı, 2 top çalma, 1 blok
Jaka Lakovic: 1 top kaybı
Engin Atsür
: 6 sayı, 3 top kaybı, 1 top çalma
Cenk Akyol: 1 top çalma 
Furkan Aldemir
: 1 sayı, 1 ribaund
Boniface N'dong
: 8 sayı, 7 ribaund, 1 top çalma, 1 top kaybı, 1 blok
Milan Macvan
: 6 sayı, 2 ribaund, 2 top çalma
Ender Arslan
: 4 sayı, 1 ribaund, 4 asist
David Hawkins
: 22 sayı, 2 asist, 2 top kaybı
Erwin Dudley
: 12 sayı, 3 ribaund, 1 top çalma, 1 asist

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0