ELW | Euroleague'de galibiyet serisine devam..

Euroleague Women'a iyi bir giriş yapan ve ilk 2 maçından galibiyetle ayrılan Galatasaray kadın basketbol takımı üçüncü maçında Polonya deplasmanındaydı. CCC Polkowice'ye konuk olan Sarayın Sultanları maçın ilk çeyreğinden itibaren ele aldığı üstünlüğünü sonuna kadar korumayı bildi ve rakibini 50-48'lik skorla mağlup etmeyi başardı. Lindsay Whalen'in ilk kez forma şansı bulduğu takımımızda performans olarak herhangi bir isim çok ön plana çıkmazken, sayı dağılımının oldukça homojen bir şekilde olması dikkat çekti.

Galatasaray maçın ilk çeyreğinde 16-14'le birlikte ele aldığı üstünlüğü uzun süre 7-10 sayı bareminde götürmeyi başardı. Maçta savunmamızla ayakta kalmaya çalışırken hücumda da yine bir parça kısır bir görüntü çizdik. Maçın sonunu ise iyi oynayamadık ve fark kapanıp ikiye kadar indi. Üstelik final topunu oynama şansı da bulmalarına rağmen bunu değerlendiremediler ve biz maçtan galip ayrıldık. Takım olarak ribaundlarda yenilip özellikle rakibe 16 hücum ribaundu vermemiz dikkat çekti. Bu bizim oyun karakterimize ters bir durum aslında. Ancak özellikle rakibe oranla daha yüzdeli dış şut atabilmemiz farkı yarattı. Hücumda 50 sayıda kaldığımız bu maçta ürettiğimiz 10 asist ise normal sayılacak bir miktarda gözüktü. Bireysel performanslar incelenecek olursa skor anlamında herhangi bir ismin çift hanelere ulaşamadığı bir karşılaşmayı geride bıraktık. Sancho Lyttle, Işıl Alben ve Lindsay Whalen 8'er sayıyla en skorer isimlerimiz oldular. Whalen ayağının tozuyla çıktığı bu maçta istatistiklerine 4 asist-2 top çalmayı da eklemeyi başardı. Bu isimler haricinde performansından bahsedebileceğimiz diğer bir isim yeni transferlerimizden Özge Yavaş'tı. Genç oyuncu saha içinde mücadeleden kaçınmazken 6 sayı-1 ribaund-1 asistlik bir katkı vererek galibiyette pay sahibi oldu. 

Takımımız bu maçla birlikte mücadele ettiği C Grubu'ndaki üçüncü maçından da galibiyetle ayrıldı. Zorlanmış olmamıza rağmen maçı kazanamamız önemliydi. Ekrem Memnun'un geldiği günden bu yana ilk olarak savunma temelli bir takım kurma çabası içinde olduğunu biliyoruz. Bu temel aslında sağlam bir şekilde oraya oturdu. Ancak sezon ilerlemeye başladıkça bu temelin üstüne özellikle hücumumuzdaki potansiyeli yansıtmamızla birşeyler eklememiz gerekecek. Sadece savunma bir yere kadar taşır ancak asıl hedefler için özellikle takıma yavaş yavaş adapte olacak Lindsay Whalen ve Alba Torrens gibi isimlerden istediğimiz verimi almamız lazım. Eğer bunu alabilirsek zaten sağlam olan takım kimyamızla beraber Kadın Basketbolda özlediğimiz başarılar da gelecektir. Bu zamanları olabildiğince az hasarlı geçip ilerisini inşa etmek adına sabırlı olmamız gerekecek. Daha alınacak çok yol var...

Takımımızdaki isimlerin maç boyunca yaptıkları istatistikler ise şu şekilde oldu:

Özge Yavaş: 6 sayı, 1 ribaund, 1 asist, 1 top kaybı,
Yasemen Saylar: 1 sayı, 3 ribaund, 1 asist

 Işıl Alben : 8 sayı, 4 ribaund, 1 asist, 1 top kaybı
Ann Wauters: 6 sayı, 7 ribaund, 1 asist, 4 top kaybı, 2 top çalma,
Lindsay Whalen: 8 sayı, 1 ribaund, 4 asist, 2 top çalma, 1 top kaybı,
Şaziye İvegin: 6 sayı, 5 ribaund, 1 top kaybı, 1 blok
Sancho Lyttle: 8 sayı, 7 ribaund, 2 asist,
 
Şebnem Kimyacıoğlu: 5 sayı, 2 ribaund, 1 top kaybı
Bahar Çağlar: 2 sayı, 3 ribaund

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0