Eurocup | Gözdağı..

Sezona oldukça hızlı giren ve çıktığı bütün resmi karşılaşmaları kazanan Galatasaray Medical Park Eurocup'ı da galibiyetle açtı. İlk maçında Polonya deplasmanında Trefl Sopot'a konuk olan takımımız başından sonuna üstün götürdüğü karşılaşmayı 94-65 gibi farklı bir skorla kazanmayı bildi. Rakibin ikinci çeyrekte farkı 5'e indirerek yanımıza yaklaştığı maçta daha fazlasına izin vermezken daha sonrasında kontrolü yeniden elimize aldık ve farkı açarak rahat bir galibiyete imza atmayı başardık. Takım olarak istediğimiz ritmi yakaladığımız bu maçta skor dağılımımız dengeli olurken oynayan her isimden sayı bulduk.

Maça bir önceki lig maçı olan Olin Edirne maçında olduğu biçimde fırtına gibi giren Galatasaray Medical Park, 13-0'lık bir seriyle öne fırladı. Sonrasında rakip ilk sayılarını bulsa da çeyrek bizim kontrolümüzde geçerek 23-8 ile sona erdi. İkinci periyota ise oldukça hızlı bir giriş yapan Trefl Sopot özellikle dış atışlardaki yüksek yüzdesiyle farkı eritti. Ancak bu azalan fark sonrası kontrolü bırakmadık ve farkı 11'e çekerek devreye 47-36'lık skorla girdik. Üçüncü çeyrekte ise yine oyunu istediğimiz yönde götürürken farkı biraz daha açıp son çeyreğe 68-51'lik üstünlükle girdik. Final periyodu ise filmin iyice koptuğu ve farkın açıldığı bölüm oldu. Disiplininden taviz vermeyen ve maçın son dakikalarında ideal 5'ine dönen takımımız skoru iyice yukarı çekti ve 94-65 ile maçın sonunu getirmeyi başardı.

Takımımızda herhangi bir isim performansıyla çok ön plana çıkmadı. Daha doğrusu böyle bir duruma ihtiyaç duymadık diyebiliriz. Takım olarak istediğimiz ritm ve şekilde götürdüğümüz bu maçta dakika bulan her oyuncu skora katkı verirken N'dong 14 sayısıyla en skorer ismimiz oldu. Ender 13, Jamont Gordon 12 ve kaptan Hawkins de 11 sayısıyla ona eşlik ettiler. Burada tek negatif olarak değerlendirebileceğimiz nokta Domercant'in yine sakatlanıp kenara gelmesi oldu. Tecrübeli yıldızın muhtemelen çok ciddi bir durumu yok ancak bir maç daha dinlendirmek iyi bir fikir olabilir. Takım olarak ise bulduğumuz toplam 94 sayı hücumdaki potansiyelimizin ne kadar büyük olduğuna işaret ediyor. Savunmada ise özellikle ikinci çeyrekte yediğimiz 28 sayı fazla olsa da geri kalan çeyreklerde sadece 37 sayıya izin vermiş olmamız işin bu bölümünde de ne kadar aktif olduğumuzun bir göstergesi olarak kabul edilebilir. Belki böylesine rahat bir maçta  9 asistten fazlasını  yapabilirdik ama tek maçlık bir istatistik olarak çok da bir önemi yok. Ayrıca 2 sayılık atışlardaki %62.5'luk, 3 sayılarda ise %50'lik yüzdeler de maça dair pozitif noktalardandı.

Galatasaray Medical Park Trefl Sopot deplasmanında aldığı galibiyetle gruba iyi bir başlangıç yapmış oldu. Grubun diğer maçında Kuban oldukça zorlu bir maç sonunda Donetsk'i 78-75 mağlup ederken bu sonuçlarla takımımız liderlik koltuğuna oturdu. Maçı kazanmak kadar nasıl kazandığımız da önemliydi. Oldukça rahat ve disiplinli bir görüntü çizen Galatasaray sezon başından beri kazanmakta olduğu ''Üstün Takım'' kimliğini sahaya iyi yansıtıyor. Şüphesiz bu, grubun geri kalan maçları ve devamında oynamayı planladığımız turlarda bizi kupaya taşıyabilecek bir özellik. Hedeflerimizin büyük olduğu bu sezonda kazandığımız bu kimlik ve yakaladığımız galibiyet serisiyle birlikte şu ana kadar oldukça iyi bir giriş yaptık. Umarız ki sakatlık ve şanssızlıklardan daha fazla çekmeyeğimiz bir sezon geçirip istediğimiz yerlere ulaşacağız. 7 Kasım günü diğer branşlarla birlikte Kare As'ı tamamlayan ve galip gelen Yenilmez Armada'ya tebrikler...

Oyuncularımızın Trefl Sopot karşısında yakaladıkları istatistikler ise şu şekilde oldu:

Jamont Gordon : 12 sayı, 2 asist, 1 blok
Jaka Lakovic : 2 sayı, 1 ribaund, 1 asist, 2 top kaybı
Engin Atsür : 6 sayı, 1 ribaund, 1 top çalma, 2 top kaybı

Cenk Akyol : 8 sayı, 2 ribaund
Furkan Aldemir : 8 sayı, 8 ribaund, 2 top çalma
Boniface Ndong : 14 sayı, 6 ribaund, 1 asist
Milan Macvan : 10 sayı, 1 ribaund, 2 asist, 1 top kaybı
Ender Arslan : 13 sayı, 1 ribaund, 2 asist, 1 top çalma
David Hawkins : 11 sayı, 5 ribaund, 1 asist, 1 top kaybı, 1 top çalma
Ersin Dağlı : 7 sayı, 1 top kaybı, 2 top çalma
Henry Domercant : 3 sayı, 2 ribaund

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0