Not Defteri: Cluj deplasmanı..

Fatih Terim'in de söylediği gibi son zamanların en iyi oyununu oynadık. Hatta belki de son zamanlarda oynadığımız tek iyi oyunu oynadık. Topa hakim olan, topla istediği gibi oynayabilen ve yeri geldiğinde de can alıcı işleri yapabilen bir takımdık. Eğer bu sezon Fatih Terim'in ilk sezonu olsa lig maçlarında kaybedilen puanları ya da oynanan kötü oyun daha anlaşılabilir olurdu. İlk sezon, alışma süreci vs. gibi mazeretler ortaya çıkabilirdi. Fakat geçen sezonun oturmuş kadrosu üstüne yapılan transferlerle beraber bu kadar puan kaybı ve kötü oyun biraz sinir bozucu oluyor. En kötüsü de geçen sezon harika performans gösteren bazı oyuncularımız bile bu sezon o standarta ulaşmakta sıkıntı yaşıyorlar. En başta Eboue söylenebilir. Dün bunun aksine herkes günündeydi demek yerinde olur. Cris ve Eboue'yi dışarıda tutsam kimse hayır demez sanırım.

Burak'ın hat-tricki, Hamit'in harika oyunu ve Emre'nin ekstrası..
Oynadığı her yerde eleştirilen bir isim olan Burak, Galatasaray'a geldi haliyle eleştirilerin sayısı da dozu da arttı. Üstelik bu eleştrileri hem kendi taraftarından hem de dışarıdan alıyor. Başarısız olduğu zaman bunlar da artıyor haliyle. Kaçırdığı bir gol, atmadığı bir pas ya da benzer şeyler. Şansının da yanında olduğu dün akşam kendi de iyiydi ve harika bir gece oldu. Bir sağ, bir sol ayak ve bir de kafa golüyle altın hat-trick yapmasının yanında UEFA tarafından haftanın oyuncusu seçildi. Eksiklerini tamamlamaya çalıştığı ortada ve umarım bu şekilde devam eder. Tabi bahsettiğim eksiklikler sadece vuruşları ya da teknik şeyler değil. Düşünce yapısı ve davranışları daha da önemli. Belediye maçında Umut'a attırdığı gol bir çok şeyden daha değerli gelebilir. Umarım performansı ve çabaları artarak devam eder.

Hamit'e de değinmek lazım. Sezon başında herkesin deliler gibi istediği adam bir anda yerlere vurulmaya başlandı. Kötü oynuyormuş bir yol olmazmış falan filan.. Bazı şeylerin değerini kaybedince anlıyoruz bizim Hamit olayında da senelerce istediğimiz oyuncak alındı ama kıymet bilmiyoruz. Bu konuyu uzun uzun tartışmayı anlamsız görüyorum kısaca söylemek istediğim Hamit'e destek olunması gerektiğidir. Şampiyonlar ligi maçlarında oynadığı futbol ligde oynadığından çok daha yukarıda ve bu söylendiği zaman "aman bir iki maçta oynasa ne oynamasa ne". Zaten topu topu 6 maç var gruplarda. Bunların 2 tanesini kurtarsa 1 tanesinde sen alsan 3 galibiyet yapar. Neyini küçük görüyorsun bunun? Kaldı ki Hamit bütün sezon sadece şampiyonlar ligi maçlarında mı oynayacak? Gün geçtikçe kendini bulacak ve bu performansı ligde de gösterecek. Kıymet bilmemek gerçekten kötü bir şey. Bir futbolcu eleştirilir, yanlışları var denir ama yerden yere vurup linç etmek bizde alışkanlık haline gelmiş.

Son olarak da Emre Çolak'a geleyim. Çoğu kişi gibi Emre'ye çok sık şekilde yaptıklarından dolayı kızıyorum ama bu bazen oynadığı futbolun çok iyi olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Dün de bu iyi oyunlardan birini oynadı. Topu istediğimiz gibi çevirdi, oyunun yönünü belirledi atakları başlattı vs. Dün belki de Amrabat'ın oyuna girememesinin sebebi odur. Kötü olan şey bu performansı ondan sık sık göremiyoruz. Sezon başında aynı güzel futbolu Kasımpaşa maçında da oynamıştı. Umarım onun da bu performanslarını daha sık görmeye başlarız.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0