Maça Doğru | Erdemir - Galatasaray Medical Park

Sezona fırtına gibi giren ve oynadığı 8 resmi maçın tamamını kazanan Galatasaray Medical Park Beko Basketbol Ligi'nde 5. Hafta mücadelesine çıkıyor. Ereğli deplasmanında Erdemir'e konuk olacak olan takımımız bu maçı da kazanarak yoluna kayıpsız devam etmek istiyor. Ligde şu ana kadar sadece tek galibiyet alabilen Erdemir karşısında Göksenin ve Domercant'ten yoksun mücadele edeceğiz. Karşılaşma saat 14:00'te başlayacak ve Lig TV 3'ten naklen yayınlanacak.

Takımımız şu ana kadar oynadığı bütün maçları kazanmayı başardı. Ligde 4, kupada 3 ve Eurocup'ta da 1 galibiyet alan takımımız oldukça formda bir görüntü çiziyor. Bu kazandığımız maçların genelinde de rakiplerine oldukça ağır basan Yenilmez Armada oyunun her iki yönünde de çok iyi performanslar sergiledi. Sezon başından bu yana negatif olarak bahsedebileceğimiz tek nokta ise sakatlıklar. Tam kadro oynama imkanını bir türlü yakalayamadığımız bu dönemi hem güçlü 'takım' olma anlayışımızla hem de zengin rotasyonumuzla aşmayı başarsak da istediğimiz seviyeye gelme konusunda bizi yavaşlatıyor. Bu maçta da sakatlığı hakkında henüz kesin açıklama yapılmayan Göksenin ve kasığındaki çekme Trefl Sopot maçında nükseden Henry Domercant'ten faydalanamayacağız. Bu durumda Lakovic'in alacağı dakikaların artmasını bekleyibiliriz. Takımımzda başka eksik oyuncu bulunmuyor.

Ligin ilk 4 haftasına baktığımız zaman istatistik kağıdına da olumlu değerler yansıttığımızı görüyoruz. Rakip potalara bıraktığımız ortalama 84 sayıyla ligin Karşıyaka'nın ardından en skorer ikinci  takımı konumunda bulunuyoruz. Ayrıca savunma anlamında da potamızda maç başına ortalama  64.75 sayıya izin vererek en az sayı yiyen takım olduk. 2 sayılık atış yüzdelerinde %61.5 ile ligin yine zirvesinde yer alan Galatasaray Medical Park aynı zamanda maç başına yapılan 19.2 asistle topun en iyi paylaşıldığı ve döndüğü takım oldu. Bireysel anlamda ki istatistiklerimizi incelediğimizde ise David Hawkins maç başına 15.5 sayıyla oynayarak en skorer oyuncumuz oldu. Milan Macvan 13.2, N'dong ve Ersin ise 10'ar sayı ortalamayla ona yardımcı oldular. Takımın ilk 4 maç sonundaki en ribaundçu oyuncusu ise Furkan Aldemir oldu. Genç oyuncu maç başına 9 ribaund çekerken Ersin 4.6, Ersin Dağlı 4.5 ve Macvan 4.2 ortalamayla takımı bu alanda taşıdılar. Asist anlamında ise David Hawkins ve Ender Arslan 3.7, Engin Atsür 3.3'lük ortalamalar yakalayıp topa yön veren isimler oldular.

ÇALKANTILI BAŞLAYIŞ: ERDEMİR
Rakibimiz Erdemir'e baktığımızda ise sezon başında bir koç değişikliğine gittiklerini görüyoruz. Karşıyaka'da kötü olmayan bir dönemi geride bıraktıktan sonra takımla yolları ayrılan Hakan Demir takımın başına getirildi. Yabancı oyuncu transferinde Sean Marshall ve Jure Balazic'le bu sezon kadrolarını güçlendiren Ereğli temsilcisinde bir başka dikkat edilmesi gereken isim de oyun kurucu pozisyonunda oynayan Gerrod Henderson olacak. Yerli isimler arasında şüphesiz en dikkat çekici isim bonservisi bir dönem bizde bulunan Melih Mahmutoğlu. Melih'in yarattığı dış şut tehdidine dikkat etmemiz gerekecektir.Rakibin en zayıf noktası ise tartışmasız pota altı. Yaşı artık oldukça ilerleyen tecrübeli isim Asım Pars oradaki ilk seçenekleri olarak göze çarpıyor. Ancak o faul problemine girdiği zaman onlar da pota altı savunmasında problem yaşayabiliyorlar. Her ne kadar Nusret enerjisiyle oraları doldurmaya çalışsa da onun da boy dezavantajı var. Şu ana kadar pota altındaki oyuncularımızdan iyi bir skor katkısı aldığımız göz önüne alınırsa maçı kazanmamız için anahtar noktalardan birisi boyalı alanı ısrarla zorlamak olacaktır.

Erdemir'in şu ana kadarki istatistik ve performansına baktığımızda sezona iyi bir başlangıç yapamadıklarını görüyoruz. Kupada bizim de olduğumuz grupta 0 çekerlerken ligde ise şu ana kadar 4 maçta sadece Royal Halı Gaziantep BŞB'yi mağlup edebildiler. Özellikle ilk hafta oynadıkları Fenerbahçe Ülker maçında önde girdikleri son 5 dakikaya kadar çok iyi bir performans göstermelerine karşın maç sonunu oynamayıp kaybetmişlerdi. Erdemir takımı maç başına bulduğu 75.2 sayıyla ligin en skorer 7. takımı konumunda bulunuyor. Ancak potalarında gördükleri ortalama 78.7 sayıyla işin savunma kısmında yeteri kadar iyi olmadıklarını gözlemledik. Bireysel anlamda tecrübeli guard Gerrod Henderson'ın 15, Sean Marshall'ın 14.2, Melih'in 14 ve Balazic'in de 10.2 sayı ortalaması yakaladığı rakip takımda diğer isimlerin ise ortalama katkı verdiklerini gördük. Ayrıca Melih şu ana kadar attığı %43'lük 3 sayılık atışlarla rakipler üzerinde bir tehdit oluşturdu. Ribaundlara da oldukça önem veren rakip takım bu alanda maç başına aldıkları toplam 36.5 ribaundla ligin en iyi 5. takımı oldular. Ancak asist anlamında maç başına tutturdukları 11.2 ortalamayla ligin sonuncu sırasında yer almaları da topun iyi dönmesinden ve paylaşılmasında çok işi bireyselliğe yıkabileceklerini gösterdi. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0