Galatasaray'ın forveti olmayan Burak Yılmaz..

Galatasaray'a geldiği günden itibaren yerden yere vurulan, eleştirilmek ve hakkında spekülasyon yapmak için adeta fırsat kollanan Burak Yılmaz her geçen gün kendisi hakkında saçma sapan eleştirilere cevap vermeye devam ediyor. Galatasaray'a geldiği günden itibaren "Büyük takım forveti" olmamakla itham edilen yıldız oyuncu dün akşam Manchester United karşısında attığı golle birlikte Şampiyonlar Ligi'nde gol sayısını 5'e yükseltirken, üstüste üç maçta rakip fileleri havalandırma başarısı gösterirken adını Galatasaray tarihine yazdırmayı başardı. Galatasaray'ın forveti olmamakla itham edilen golcü oyuncu Şampiyonlar Ligi'nde gol krallığında da Cristiano Ronaldo'nun arkasında ikinci sırada yer alıyor.

Trabzonspor'dan sezon başında sözleşmesindeki çıkış maddesinden yararlanılarak 5 milyon euroya transfer edilen Burak Yılmaz geldiği günden itibaren gerek basın, gerekse rakip taraftarların eleştirilerine maruz kalmıştı. Bir önceki sezon 33 gol atarak Türkiye'de gol rekorlarını alt-üst eden golcü oyuncunun Galatasaray'a oldukça makul bir fiyata imza atması bazı kesimleri rahatsız etmişti. Yurtdışına gitmesi beklenirken Galatasaray'a imza atan ve takımın en büyük kozlarından birisi olarak sezonun flaş transferi olan Burak Yılmaz oynadığı maçlarda attığı ve attırdığı gollerle bazı kesimlerin canını gol attığı takımlardan daha çok yaksa da, her geçen gün yükselen performansıyla eleştiri oklarının hedefi olmuştu. Beşiktaş maçında rakibinin müdahalesiyle yerde kalan ve penaltı aldıran Burak Yılmaz birileri tarafından kasıtlı biçimde yürütülen karalama kampanyasına kurban gitmiş ve golcü oyuncuya insafsızca "Emek Hırsızı" yaftası yapıştırılmıştı. Ne ilginçtir ki, geçtiğimiz hafta Beşiktaş-Bursaspor karşılaşmasında kendi ayağına takılarak düşen Veli Kavlak için aynı yorumlar yapılamamış, konunun üzeri ivedilikle kapatılmıştı. Birilerine göre rakibinin müdahalesiyle yere düşen Burak hırsızdı, ama ayakları yere dolanıp penaltı aldıran Veli karakter abidesiydi.

Galatasaray'a imza atmasıyla birlikte bazı kesimleri çok rahatsız eden Burak bazı şeylerin farkındaydı. İyi oynadığı maçlarda bile eleştiriliyor, hat-trick yaptığı karşılaşma sonrasında bile gol sevinci nedeniyle yerden yere vuruluyordu. "Galatasaray'ın forveti değil." yorumları yapılan Burak geride kalan 17 resmi karşılaşmada rakip filelere 12 gol bırakırken, takım arkadaşlarına da 4 gol attırdı. "Şampiyonlar Ligi'nde gol atamaz." yorumları yapılan Burak'ın cevabı tüm bu eleştirilerin yüzünü kızartacak cinsten oldu: 5 maçta 5 gol!

Burak'ın kendisini eleştirenlere cevabı bununla bitmedi. Şampiyonlar Ligi'nde bir önceki maç haftasında CFR Cluj deplasmanında hat-trick yaparak Galatasaray tarihinde bir ilke imza atan Burak Yılmaz, dün akşam Manchester United karşısında bulduğu tek golle takımına galibiyeti getirirken Galatasaray tarihinde de grup aşamasında 5 gol atan ikinci oyuncu olmuştu. Hakan Şükür'ün rekorunu egale eden yıldız oyuncu eğer gelecek hafta SC Braga deplasmanında rakip fileleri havalandırmayı başarırsa adını Galatasaray tarihinde ilk sıraya yazdıracak. Burak tüm bu başarılarının yanı sıra Şampiyonlar Ligi'nde takımımızın bugüne kadar oynadığı maçlarda en golcü ismi olmak için yarışmaya devam ediyor. Galatasaray formasıyla rakip fileleri 5 kez havalandıran golcü oyuncu 79 maçlık Şampiyonlar Ligi tarihimizde en golcü 4.oyuncumuz olarak yer alıyor. Şampiyonlar Ligi'nde kulübümüz adına en golcü isim 38 maçta 13 gol atan Hakan Şükür. Efsanevi oyuncumuzu 14 maçta 6 gol atan Mario Jardel ve 16 maçta 6 gol atan Ümit Karan takip ederken, sezon başında Galatasaray'a transfer olan Burak Yılmaz bu sıralamada 5 maçta 5 golle dördüncü sırada yer alıyor.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0