Kulüp tarihinin en iyi başlangıcı: 7/7

Yeni sezon öncesinde takım kadrosunda ve teknik heyette köklü bir değişiklik yaparak sezona hazırlanan ve yarıştığı tüm kupalarda mutlak şampiyonluk hedefiyle yola çıkan Galatasaray Medical Park, geride kalan 7 hafta sonunda Beko Basketbol Ligi'nde namağlup liderliğini sürdürürken bu başarısıyla birlikte kulüp tarihinin en iyi sezon başlangıcını gerçekleştirmiş oldu. Bu sezon oynadığı tüm resmi karşılaşmalarda sadece bir mağlubiyet alan (3 gün süren uçak yolculuğu) Ergin Ataman'ın öğrencileri haftasonu oynadıkları Mersin BŞB karşısında aldıkları galibiyetle kulüp tarihinin en iyi başlangıç sezonlarından olan 1985/86 ve 1994/95 sezonlarını geride bırakmayı başardı.


Geride bıraktığımız 2011-12 sezonu sonunda başantrenör Oktay Mahmuti ile yollarını ayıran ve Beşiktaş Milangaz takımı ile sezonu 3 şampiyonluk ile tamamlayan Ergin Ataman'ı göreve getiren Galatasaray Medical Park erkek basketbol takımı, kurduğu kadrosuyla birlikte tüm kupalarda mutlak başarı hedefiyle yola çıkmıştı. İtalya'da başarılı bir kamp dönemi geçiren Galatasaray Medical Park burada katıldığı turnuvalarda şampiyonluklarla ayrılırken, sezon başında gerçekleştirilen TÜBAD Turnuvası - Rixos Cup gibi turnuvalarda da boy gösterdi. Spor Toto Türkiye Kupası eleme maçlarında 3/3 yaparak sezona başlayan Ergin Ataman'ın takımı, ilk haftalarda Eurocup ve Beko Basketbol Ligi'nde de yenilgi yüzü görmeden yoluna devam etti.

Geçtiğimiz hafta oynanılan Lokomotiv Kuban maçı öncesinde 3 gün süren uçak yolculuğu nedeniyle fiziksel olarak yorgun düşen, 5 saat süren yolculuk sonrasında şut antremanı dahi yapmadan maça çıkan Galatasaray Medical Park sezonun ilk yenilgisini de burada almıştı. Şampiyonluğun en büyük favorisi olduğu maçta Rusya temsilcisine kaybeden takımımız haftasonu Beko Basketbol Ligi'nin 7.haftasında taraftarının önünde Mersin Büyükşehir Belediyesi'ni ağırladı. Rakibi karşısında sahadan 11 sayılık farkla (84-73) galip ayrılmayı başaran Yenilmez Armada bu galibiyetle birlikte kulüp tarihinin en iyi lig başlangıcını elde etti. Ergin Ataman ve öğrencileri devam eden süreçte ligde üstüste 3 maç daha kazanırsa (toplamda 10 galibiyet) kulüp tarihinin en uzun süreli namağlup rekorunu da kırmış olacak.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0