ŞL | Avrupa'da bahar ayları..

Şampiyonlar Ligi'nde geride kalan 3. ve 4.hafta maçlarında CFR Cluj karşısında ilk puanlarını toplayan Galatasaray, sezonun devam eden bölümünde kaderini belirleyecek maçlardan birisine çıkıyor. Şampiyonlar Ligi'nde altı yıl aradan sonra grup aşamasında mücadele etme hakkı kazanan Fatih Terim'in öğrencileri, grubunun 5.maçında İngiliz devi Manchester United ile karşılaşacak. Ali Sami Yen Spor Kompleksi'nde oynanacak olan karşılaşmada takımımızın puan veya puanlarla ayrılması devam eden süreçte Avrupa Kupaları'nda olma ihtimallerimizi arttıracak. 21 Kasım Salı akşamı saat 21:45'te başlayacak olan karşılaşma Star TV'den naklen yayınlanırken, karşılaşmayı İspanyol hakem Carlos Velasco Carballo yönetecek. Karşılaşma öncesi iki takımın son durumu, analizler ve istatistikler şu şekilde..

SÜPER LİG | PUAN KAYIPLARINA RAĞMEN LİDER
Spor Toto Süper Lig'de haftalardır puan kaybeden Galatasaray, geride kalan 12 hafta sonunda liderlik koltuğunda oturmaya devam ediyor. Geçtiğimiz hafta Mersin deplasmanında 1-1 berabere kalan, haftasonu KDÇ Karabükspor karşılaşmasından da kendi evinde 3-1'lik mağlubiyetle ayrılan takımımız ligde oynadığı son 5 maçta 2 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyet alırken ligin 3.haftasından itibaren liderlik koltuğunu kimseye bırakmadı. Süper Lig'in son şampiyonu ünvanını korumak isteyen Fatih Terim'in öğrencileri geride kalan 12 hafta sonunda 22 puan ve +10 averajla liderliğini devam ettiriyor.

ŞAMPİYONLAR LİGİ | 4 MAÇTA 4 PUAN
Uzun bir aradan sonra Avrupa'nın bir numaralı futbol organizasyonunda mücadele etme şansı yakalayan Galatasaray, grup aşamasında geride kalan 4 maç sonunda yalnızca 4 puan toplayabildi. Grubunun ilk maçında Manchester United deplasmanından 1-0 mağlubiyetle ayrılan Fatih Terim'in öğrencileri, evinde oynadığı ilk maçında Portekiz temsilcisi SC Braga'ya da 2-0 mağlup olmaktan kurtulamadı. Şampiyonlar Ligi'nde ilk puanını grubunun 3.maçında Romanya temsilcisi CFR Cluj karşısında sahasında karşılıklı gollerle 1-1 biten karşılaşmadan almayı başaran takımımız, grubunun dördüncü maçında yine Romanya temsilcisi karşısında sahadan 3-1'lik galibiyetle ayrılarak grupta ilk galibiyetini elde etti. Şampiyonlar Ligi'nde grubunda 2.sırada bulunan Galatasaray, geride kalan 4 maç sonunda rakip fileleri 4 kez havalandırırken kalesinde 5 gol gördü. Takımımızın en golcü ismi bu maçlarda 4 gol kaydeden Burak Yılmaz oldu.

ŞAMPİYONLAR LİGİ | 3 KEZ GERİ DÖNÜŞ
Geçtiğimiz sezon Şampiyonlar Ligi'nde grup aşamasında 3.sırada yer alarak UEFA Avrupa Ligi'ne giden İngiliz devi Manchester United bu sezon aynı hayalkırıklığını yaşamamak adına oldukça istekli ve aynı zamanda temkinli bir performans ortaya koyuyor. Aynı başarısızlığı tekrarlamamak adına geride kalan dört maç sonunda 12 puan toplayarak grupta liderliği ve bir üst tura çıkmayı garantileyen Sir Alex Ferguson'un takımı grupta oynadığı 4 maçın 3'ünde geri dönüş gerçekleştirerek sahadan galibiyetle ayrılmayı başardı. Grubun ilk maçında takımımız ile kendi evinde karşılaşan ve Alman hakem Wolfgang Stark'ın facia yönetimiyle sahadan 1-0 galip ayrılmayı başaran Kırmızı Şeytanlar'ın yaptığı geri dönüşler şu şekilde;
  • CFR Cluj, 1-2 (14' Kapetanos - 29' 49' Van Persie)
  • SC Braga, 2-3 (2' 20' Alan - 25' 75' Hernandez, 62' Evans)
  • SC Braga, 1-3 (49' Alan - 80' Persie, 84' Rooney, 90+2' Hernandez)
3 KASIM 1993, GERÇEK BİR CEHENNEM..
Türk takımlarının, gerek kulüp bazında gerekse milli takım bazında İngiliz takımlarına karşı şansının tutmadığı acı bir gerçek olarak tarihin tozlu sayfalarında yer alırken, Manchester United ve Şampiyonlar Ligi tarihinin tozlu sayfalarında da Galatasaray'ın unutulamayan dönemlerinden birisi olarak yer aldığı gerçeği hepimizin malumu. Dönemin adıyla, Şampiyon Kulüpler Kupası'nda dünyanın en büyük takımı olan ve yıldızlar karması Manchester United ile karşılaşan Galatasaray, tarihe adını altın harflerle yazıyor ve Türk futbol tarihinin kaderini değiştiriyordu. 1993/4 sezonunda İngiliz ekibi Manchester United ile eleme turunda karşılaşan Galatasaray rakibine hiç ummadığı bir ders veriyor ve yıldızlar karmasını turnuvanın dışına itiyordu.

O dönem Şampiyonlar Ligi'ne katılan 8 takımı belirleyecek olan eleme kuraları çekildiğinde 3 Kasım 1993 tarihinde Ali Sami Yen Stadı'nda oynanacak olan Galatasaray-Manchester United karşılaşmasının tarihe geçeceğini kim bilebilirdi ki? Old Trafford'da oynanılan ve 3-3'lük beraberlikle sona eren karşılaşma yıllarca ezilmişliğin, hor görülmüşlüğün, itilip-kakılmanın verdiği duyguların dışa vurumu ve Avrupa'ya ders verme zamanı geldiğini gösteriyordu. İngiltere'de ortaya konulan karakterli oyun, mücadele, azim ve hırs bir ulusun kenetlendiini gösteriyordu. Manchester United'a tam anlamıyla cehennemi yaşatan Galatasaray taraftarı bugünlerde bizlere motto olan "Avrupa kork bizden" sloganını yaratıyor, rakibine dünya hayatında cehennemi yaşatıyor ve İstanbul'da tarihe tanıklık ediyordu. Ali Sami Yen Stadı'nda oynanılan ve golsüz eşitlikle sonuçlanan karşılaşmada Avrupa'da ülkemizi temsil eden en başarılı takımı olan Galatasaray, tarihine bir zafer daha yazdırıyor ve ilk kez Şampiyonlar Ligi'ne katılıyordu.

KIRMIZI ŞEYTANLAR İLE BEŞ KEZ.. 
Şampiyonlar Ligi'ne tarihinde 10 kez katılan takımımız İngiliz devi Manchester United ile beş kez karşı karşıya geldi. Bu karşılaşmaların üçünden beraberlikle ayrılan takımımız "Kırmızı Şeytanlar" lakaplı rakibiyle oynadığı son karşılaşmadan 4-0 mağlup ayrılmıştı. Manchester United ile tarihinde ilk kez 1993/4 sezonunda Şampiyonlar Ligi öneleme turunda karşılaşan takımımız rakibi karşısında deplasmanda oynanılan ilk maçtan 3-3'lük skorla ayrılmayı başarmıştı. İstanbul'da oynanılan rövanş karşılaşmasından golsüz beraberlikle ayrılan takımımız İngiliz devini turnuva dışı bırakırken, kulüp tarihinde ilk kez Şampiyonlar Ligi'nde adını gruplara yazdırıyordu. Bir sonraki sezon Şampiyonlar Ligi gruplarında yeniden Manchester United ile karşılaşan takımımız Manchester United ile evinde oynadığı karşılaşmadan golsüz beraberlikle ayrılırken, deplasmanda oynadığı karşılaşmada sahadan 4-0'lık yenilgiyle ayrılıyordu.

Şampiyonlar Ligi'nde bu sezon grubunun ilk maçında Manchester United ile deplasmanda karşılaşan Galatasaray, rakibine Michaell Carrick'in 7.dakikada kaydettiği golüyle 1-0'lık skorla mağlup olmaktan kurtulamamıştı. Old Trafford'da oynanılan karşılaşmada ev sahibi ekip Nani ile penaltıdan yararlanamazken, Alman hakem Wolfgang Stark karşılaşmanın ilk dakikasında oyuncumuz Umut Bulut'a yapılan penaltıyı es geçmiş, 88.dakikada Aydın Yılmaz'ın ceza sahasında düşürülmesinde de devam kararı vermişti. Manchester United karşısında deplasmanda %52 topa sahip olan taraf olan takımımızın ayrıca 2 şutu direkten dönmüştü.

1 yorum:

  1. avrupada devam edersek lige konsantre olmakta çok sıkıntı çekeceğiz gibi görünüyor bence. gruptan üst tura çıksak zaten eleneceğiz. uefaya katılsak yine aynı durum elensek de lige dönsek daha mı iyi olacak sanki.

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0