ST Süper Lig Panorama - 12. Hafta

Merhaba gençler,
Duyuyor musunuz? Şampiyonlar Ligi’nin ikinci turunun aralık kapısından mis gibi kokular sızıyor içeri. Hissediyor musunuz: Zaman tersine aksa o eski günlerin yad edeceği güzel anlar yaklaşıyor gibi. Bir sene sonra, iki sene sonra, üç sene sonra... pek yahşi şeyler olacak sanki ama bugün de hiç fena değil. Lakin tahmin edilemez bazı noktalar var: bu gidişle sene sonunda kaç puan toplayan şampiyon olacak ki acaba?


YİNE Mİ LİDER
Geçen hafta da bahsettik, bu kadar puan kaybına rağmen lider olmanın enteresanlığından.. Bu hafta işler daha da garipleşti. Karabük’e kendi evimizde 3-1 kaybedince, diğer takımlardan birinin bizi puan tablosunda da geçmesinin artık elzem oluduğunu düşündük, tahmin ettik, yine olmadı. Bu takımların tabloda birbirine daha da yaklaştığını gösteriyor aslında. Eurovision’da da öyledir, biri kopup gitmiyorsa, gruplaşmalar pek olmuyorsa, Azerbaycan çıkıp 12’yi verir bize, bakmışız bir anda 10.luktan 5.liğe gelmişiz.  Ne yazık ki haftanın lilderi olmak bu durumda bir teselli değil, Avrupa’yla birlikte götürmek zaten zor, takımımızın geçen seneki performansına bir an önce biraz daha yaklaşması ve biraz az gol yemesi gerekli. Böyle devam ederse bir anda liderlik koltuğundan 3. 5. sıralara düşüp, psikolojik olarak bir çıkmaza girmemiz az olası değil.  Ha bu dengesizlikler hoşumuza gitmiyor mu? Gidiyor. Düşünün: Barcelonalı olsaydık galibiyetin değeri oldukça düşük olurdu, şükretmeli. 

GOL DÜELLOSU DEDİKLERİNDEN
Haftanın maçı atılan sekiz golün hatrına, Antalya ve Beşiktaş arasındaki oldu. Kartallar’a, “yediğinden çok atacaksın.” deyişinin atasözleri ve deyimler sözlüğü’ndeki karşılığını bize izlettirdikleri için, teşekkür ederiz. Rıdvan Dilmen’le Güntekin Onay da devre arasında “bu beşiktaş rahat gol atar, ama bu antalya da atar” diye tam gediğine giden bir tahminde bulundular, 5-3 hem onlar yüzünden hem bir önceki haftaki Bursa- Beşiktaş maçının bize verdiği referansla, pek şaşırtıcı olmadı. Antalya özelinde, bu sezon çok iyi işler yaptığını belirtmekte fayda var. Yalnız dikkat çeken bir nokta Antalya-Beşiktaş karşılaşmalarındaki galibiyet oranlarından ziyade Mehmet Özdilek - Beşiktaş karşılaşmalarında Mehmet Özdilek'in galibiyet alamaması oluyor. Geride kalan 13 maçta galibiyeti yok Beşiktaş'ın efsanevi oyuncusu "Şifo" Mehmet'in..

ÜÇLEME
Haftanın adamı, hattrick yapan Hugo Almeida oldu. Beklenmedik anlarda beklenmedik insanların ortaya çıkıp önemli işler yapmalarının getirdiği şaşkınlığın tadı başka. Güney Kore’den bir adamın çıkıp Dünya müzik piyasasını sallaması hepimizi mutlu etmişti mesela. Sonra işin şakası kaçtı, rivayete göre en son biri askere uğurlanırken çalınan şarkılardan biri Gangnam Style’mış, oraya girmiyorum. Almeida da sıkmaz inşallah dozunda bırakır, başımıza gol kralı kesilmesine de gerek yok şimdi. 

AYDIN US
Caner “lan” demiş, küfretmemiş, yandaki küfretmiş sesi Caner’inkine benziyormuş herhalde ki.. Haksız kırmızı kart, acaba haklı mı kırmızı kart? Karışık işlerden ötürü Fırat Aydınus’a: yakışıklı cisimli ve filozof isimli hakemimizin üstüne çok gidildi. Bu haftanın tartışma konusu oldu. Bana taraf ol deseler bu tartışmada, tabi ki oy hakkımı forması laciliden değil gözü maviden yana kullanacağım. Bu bakış açım nedeniyle objektif bir yorumdan oldukça uzağım ama haberiniz olsun işler karışık, hatta belki de Caner ve Aykut Kocaman ceza almak zorunda kalacakmış... Fırat Aydınus konusunda rezillikler diz boyu haber yapan basın hakkında fazla söylenecek birşey yok. Size ne adamın özel hayatından, size ne Aydınus'un faturalarından, aidatlarından.

ASLANLAR TRİBÜNDE
Yayıncı kuruluş taraftarın sesini izole eden, yani kısan müthiş teknikler geliştirmiş de olsa, görüntüyü henüz saklayamadıklarından ManU maçındaki taraftarın canlılığını yine de hissettik. Hele seremoni sırasında arkadan beliren “Galatasaray”, tüyleri diken diken ediyor. Ama tabi onu da sabah bir spor programında görme şansı buldum, yoksa gece bu güzel görüntüler yerine Will Smith vardı, reklam vardı.. Açıkçası hayallerdeki Şampiyonlar Ligi havasını kesinlikle yakalamış bir stadyumdu dün geceki ve ona as Manchester kadrosu da çok yakışırdı. O zaman umalım, 2. tura çıkalım, güzel bir rakibe tekrar edelim bunları, alem taraftar görsün, biz de bir güzel eğlenelim, coşalım.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0