Sarayın Sultanları yenilgisiz yoluna devam ediyor!

Bu sezon farklı bir kimlik ve takım karakteri ile mücadele ettiği tüm kupalarda başarı hedefleyen Galatasaray kadın basketbol takımı, sezonun en önemli hedefi olarak gördüğü Euroleague Women'daki namağlup ünvanını korumaya devam ediyor. Gruptaki 5. maçına Perfumerias Avenida karşısında deplasmanda çıkan takımımız skorun genellikle yakın gittiği maçta üstünlüğünü maç sonuna kadar koruyup karşılaşmadan 79-69 galip ayrılmayı başardı. Bu galibiyetle birlikte C Grubu'ndaki liderliğini de sürdüren takımımızda Amerikalı guard Lindsay Whalen attığı 22 sayıyla birlikte maçın yıldızı olmayı başardı.

Galatasaray çekişmeli başlayan ilk çeyreğin ardından Işıl'ın üçlüğüyle öne geçti ve bu üstünlüğünü maç sonuna kadar belli bir sayı barajında koruyup çok da kolay olmayan bir deplasmandan galibiyetle dönmeyi başardı. Takım olarak ribaundlarda ve asistlerde rakibin gerisinde kalsak da bireysel anlamdaki kalite farkımızı skora yansıttığımız bir maç oldu diyebiliriz. Özellikle 2 sayılık atışlarda 28/46 gibi iyi bir oranda atan takımımıza karşılık Avenida burada geride kaldı. Bütün sahaiçi atışlara bakıldığında ise biz 30/55(%55) ile oynarken ev sahibi ekip 24/63(%35) gibi kötü bir oranda kaldı. Burada hem guardlarımızın hem de pota altı elemanlarımızın rakibe göre daha üst seviyede isimlerden seçilmiş olduğunu görebiliriz 

Bireysel anlamda geldiği günden beri fark yaratan Lindsay Whalen bu maçta da 40 dakika sahada kaldı ve 22 sayılık bir katkı verdi. Işıl Alben de bu sezon yakaladığı çizgisini korumaya devam ettiğini 17 sayı-5 ribaund-4 asist gibi istatistiklerle gösterdi. Fowles-Nevriye gibi isimlerin yokluğuna rağmen pota altından da Sancho-Bahar-Wauters üçlüsüyle oldukça etkili olabiliyoruz. Galatasaray Kadın Basketbol takımıyla ilgili söylediğimiz olumlu şeyleri bu maçtan sonra da tekrarlayabiliriz. Bu sene kesinlikle daha iyi bir 'takım'ız. Sakatlıklar ve eksikliklerden ötürü bu takım olma süreci biraz uzamıştı. Ancak Alba Torrens'in takımla çalışmalara başlaması ve Sylvia'nın dönüşünün de şu an için çok uzakta gözükmemesi ile beraber gerçek gücümüze ulaşacağımız günler de yavaş yavaş geliyor.

Takımımızdaki isimlerin Avenida karşısındaki istatistikleri ise şu şekilde oldu:

Yasemen Saylar: 6 sayı, 2 ribaund, (2/2 şut) 
Işıl Alben: 17 sayı, 5 ribaund, 4 asist, 2 top kaybı, (6/8 şut)
Ann Wauters: 12 sayı, 8 ribaund, 2 asist, 1 top kaybı, 1 top çalma, (5/7 şut)
Lindsay Whalen: 22 sayı, 4 ribaund, 2 asist, 4 top kaybı, 2 top çalma, (7/13 şut)
Şaziye İvegin: 2 sayı, 1 ribaund, 1 top çalma, (1/5 şut)
Sancho Lyttle: 16 sayı, 5 ribaund, 1 asist, 4 top kaybı, 3 top çalma, 1 blok, (7/14 şut) 
Bahar Çağlar: 4 sayı, 2 ribaund, 2 asist, 1 top kaybı, (2/6 şut )

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0