BBL | Rahat oyun, rahat galibiyet ve rotasyon..

Haftaiçi oynadığı Fenerbahçe Ülker maçını kaybedip liderliği ezeli rakibine kaptıran Galatasaray  Medical Park, şampiyonluk mücadelesi verdiği Beko Basketbol Ligi'nde 12.hafta mücadelesinde Royal Halı Gaziantep BŞB'yle karşılaştı. Abdi İpekçi'de konuk ettiği rakibini rahat bir oyun sonucunda 84-66 mağlup eden takımımız böylece Beko Basketbol Ligi'nde 10. galibiyetini almış oldu. 5 ismin çift haneli skorlara çıkıp katkı verdiği bu maçta Macvan ve Cenk Akyol 15'er sayıyla ön plana çıkarken Can, Sertaç ve Doğukan gibi genç isimler de bu maçta süre aldılar. 

Maça art arda bulduğu 3'lüklerle 9-0'lık bir seri yakalayarak başlayan Galatasaray MP ilk çeyreğin geri kalanında tempoyu çok yükseltmeden oynadı ve bu bölüm 20-15 üstünlüğümüzle geçildi. İkinci çeyrekte Joey Dorsey'in faul probleminden kenara gelmesinden sonra ribaund üstünlüğünü eline alan takımımız pota altını daha etkili kullanmaya başladı ve devreye de 47-36 önde girdi. Üçüncü çeyrekte de kaldığı yerden devam eden ve oyunun kontrolünü elinde bulunduran Yenilmez Armada top paylaşımını iyi yaptığı bu dakikalarda farkı 20 sayı civarına taşıdı ve son çeyreğe 70-53 önde girdi. Son çeyrekte oyunu iyice yavaşlatan ve adeta kalan dakikaları eritme amacıyla tempoyu en aşağıya çeken takımımızda Can'la beraber Sertaç ve Doğukan da forma şansı buldular. Zayıf rakibinin herhangi bir seri yakalamasına izin vermeyen Galatasaray MP maçtan rahat bir oyun sonucunda 84-66 galip ayrıldı. 

Takımın bugünkü performansının bu zorluktaki bir maç için ideal seviyede olduğunu söyleyebiliriz. Cem Akdağ'la birlikte toparlanma sürecine girmesine rağmen Royal Halı Gaziantep BŞB zayıf bir takım. Tempolu bir oyun oynamaya çalışıyorlar ancak onlara 66 sayı imkanı tanıdık. Ki savunma sertliğimizi daha yukarı çıkarıp bu miktarı azaltabilirdik. Hücumda topu iyi paylaştığımız bu maçta özellikle dış atışlara normalden biraz daha fazla yöneldik ve 11/31'lik bir isabet oranıyla üçlük attık. Joey Dorsey'in faul problemi yaşamadığı ilk çeyrek haricinde ribaundlarda da üstünlük kuran takımımız maç sonunda bu alanda 43-36'lık bir üstünlük kurarken özellikle bu üstünlüğünü ikinci şans sayılarına yansıtmayı bildi. Bireysel anlamda Macvan uzun diyebileceğimiz bir aradan sonra ilk kez beklediğimiz ölçüde performans verirken karşılaşmayı 15 sayı-8 ribaundla tamamladı. Son haftalarda takımda aldığı sorumluluk artan Cenk Akyol da tamamı 3 sayılıklardan olmak üzere 15 sayı üretti. Genç oyuncularımızdan Can Korkmaz bu maçta 15 dakikaya yakın süre alırken son bölümde ise Sertaç ve Doğukan da forma şansı buldular.

RH Gaziantep BŞB karşılaşmasını kazanarak ligde 10. galibiyetimizi alıyoruz. Fenerbahçe Ülker bugün Antalya BŞB karşısında son dakikadaki üçlüğüyle galip gelince liderlik koltuğunu korumuş oldu ve biz de ikinci sırada kaldık. Bu maç içinden çok fazla anlam çekip çıkaramayacağımız bir karşılaşma oldu. Zira David Hawkins'in 13 dakika süre aldığı bir maç zaten rahat geçmiş bir maçtır. Takım sahaya istediklerini yansıtma anlamında pek bir zorluk çekmezken bu sezon bu tarz maçlarda kolay kolay bir kaza mağlubiyeti yaşamayacağının güvenini de bizlere veriyor. Zaten mühim olan da bireysel anlamdaki eksikliklerden ötürü zorlandığımız büyük maçlardaki performans. Bu konuyla ilgili önümüzdeki günlerde bazı gelişmeler olabileceğini de hatırlatalım. Son olarak ise karşılaşmadan önce Cem Akdağ'a Murat Özyer tarafından plaket verildiğini belirtelim. Özellikle bizim için oldukça sıkıntılı geçen 2009-10 sezonunda sorumluluk alan tecrübeli antrenöre böylece geç de olsa bir vefa örneği gösterilmiş oldu. Tekrardan teşekkürler Kara Gün Dostu!

Takımımızdaki isimlerin maç boyu yakaladıkları istatistikler ise şu şekildeydi:

Jamont Gordon : 1 sayı, 2 asist, 2 top kaybı, 2 top çalma, (0/2 şut)
Doğukan Sönmez :
1 ribaund, 1 top kaybı, (0/1 şut)
Can Korkmaz :
4 sayı, 1 ribaund, 1 asist, 1 top kaybı, (1/5 şut)
Engin Atsür :
5 sayı, 2 ribaund, 2 asist, (2/7 şut)
Sertaç Şanlı :
2 sayı, 1 top çalma, (1/3 şut)
Cenk Akyol :
15 sayı, 3 ribaund, 2 asist, 2 top kaybı, (5/12 şut)
Furkan Aldemir :
8 sayı, 10 ribaund, 1 top çalma, 1 blok, (3/4 şut) 
Boniface Ndong :
10 sayı, 7 ribaund, 3 asist, 1 top kaybı, 1 blok, (5/7 şut)
Milan Macvan :
15 sayı, 8 ribaund, 2 asist, (6/8 şut)
Ender Arslan :
12 sayı, 1 ribaund, 6 asist, 2 top kaybı, 1 blok, (4/9 şut) 
David Hawkins :
2 sayı, 2 ribaund, 2 asist, 1 top kaybı, (1/4 şut)
Ersin Dağlı : 10 sayı, 4 ribaund, (4/6 şut)

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0