BBL | Lider ve winner karakter..

Haftaiçinde taraftarıyla birlikte Lokomotiv Kuban'ı adeta sahadan silen ve Eurocup'ta şampiyonluğun açık ara favorisi olduğunu gösteren Galatasaray Medical Park kulüp tarihinin en iyi başlangıcını yaptığı 2012/3 sezonunda Beko Basketbol Ligi'nin 8.haftasında ezeli rakibi Beşiktaş'ı sahasında ağırladı. Rakibi karşısında baştan sona üstün bir oyun ortaya koyan Ergin Ataman'ın öğrencileri, sezonun en iyi başlangıcı rekorunu 8 maça çıkarttı ve namağlup liderliğine devam etti. Beşiktaş karşısında sahadan 64-60'lık galibiyetle ayrılan Galatasaray Medical Park'ta en etkili isim hücumda 26 sayı ile oynayan David Hawkins oldu.


Maça savunmada oldukça agresif başlayan ve hücumda da pota altını Ersin-N'dong ikilisiyle zorlayarak giren takımımız kısa süre içinde skorda öne fırladı. Savunmadaki baskısıyla toplar çalan ve fast break sayıları bularak skorunu yükselten Galatasaray MP ilk bölümü 23-12 önde geçti. İkinci çeyrekteyse dengeli bir oyun gözüktü. Beşiktaş'ın alan savunmasına dönmesine karşılık dışarıdan iyi şut atamasak da savunmadaki agresifliğimizi düşürmedik  ve devreye 37-25 önde girdik. Üçüncü çeyrek ise bizim için kabuk gibi geçti. Beşiktaş savunmasını sertleştirip hücumda da ortalama performansını devam ettirince fark eridi. Özellikle hücumda çok kısır bir görüntü çizerken Hawkins'in son hücumda skoru 43-41'e getiren basketine kadar tüm periyot boyunca 4 sayıda kaldık. 2 sayılık avantajla girebildiğimiz son çeyreğe ise çok iyi başladık. Hücumda biraz daha üretken bir yapıya kavuşan ve Ersin Dağlı ile etkili olan takımımız savunmada da vidaları sıkınca fark yine kısa sürede açıldı. Ancak 60-47'ye taşıdığımız skor sonrası yine kısa süreli bir hücum krizi yaşadık ve bu dönemde maç boyu suskun olan Jerrells'ın devreye girmesiyle maç 60-57'ye geldi. Buna rağmen buradan Beşiktaş'ın daha fazla yaklaşmasına izin vermeyip kısa sürede bulduğumuz iki basketle 64-57'lik skoru yakaladık. Jerrells'ın son saniyede giren panyalı üçlüğüyle de beraber maçın skoru belirlendi ve karşılaşmadan 64-40 galip ayrıldık.

Takımın bugünkü performansına bakıldığında şüphesiz en önemli eksiklik işin hücum kısmında ortaya çıktı. Hem pozisyon üretme anlamında hem de üretilen pozisyonları skora çevirme anlamında özellikle ikinci yarıda kısır bir görüntü çizdiğimiz bu maçta %16(3/18) gibi çok kötü bir yüzdeyle üçlük attık. Ayrıca hücumdaki kısır görüntümüzü anlatan noktalardan biri de maç boyu 9 asist üretebilmemiş olmamızdı. Maç başı 19 asist üreten bir takım için bu düşüş oldukça dramatikti. Rakip toplamda bizden daha iyi şut atarken bizim adımıza hücumda farkı yaratan noktalardan biri de Hawkins'in ekstra performansıyla beraber faul çizgisine daha sık gidebilmemiz oldu. Her ne kadar işin hücum kısmında hayal kırıklığı yaşasak da savunmamız yine iyi bir günündeydi. Rakibi 17 top kaybına zorladığımız bu maçta savunma direncimiz pek düşmedi. Ekstra diyebileceğimiz birkaç üçlüğe rağmen rakibi 60 sayıda tuttuk ve galibiyet için önemli bir mücadele gösterdik. Ribaundlarda maçın bir bölümünde sıkıntı yaşasak da genelde dengeyi sağladık. Maç sonu burada Beşiktaş'ın 39-35 üstünlüğü olsa da bu pek fark yaratan bir nokta olmadı. Rakibi baskılı savunmamızla bol top kaybına taşıdığımız bugünde biz ise sadece 6 top kaybı yaparak bir başka iyi istatistiğe imza attık.

Bireysel olarak bugün öne çıkıp belki de bütün bir paragrafı ayırabileceğimiz bir performans izledik. Tabi bu performansın David Hawkins'ten geldiğini söylemeye gerek yok. Bugün hücumda ayakta kalan tek dış oyuncumuz olan kaptan takımın sıkıştığı anlarda yine öne çıkıp sorumluluk aldı ve galibiyeti bize getiren 1 numaralı isim oldu. 26 sayı-3 asist-4 top çalmalık performansıyla sivrilen Hawkins isabetli bütün 3'lüklerimizi kaydederken hücumda takıma liderlik etti, savunmada da yine müthiş bir efor ortaya koydu. Kaptan haricinde özellikle Ersin'in ve N'dong'un pota altındaki mücadelelerinin altını çizelim. Haftaiçi oynanan Kuban maçında da öne çıkan bu ikili bugün çok iyi oynayan bir Vidmar karşısında takımın boyalı alanda bir duruş sergileyebilmesini sağladılar. Bunlar olumlu performanslar olurken olumsuzlara da değinmek lazım elbet. Özellikle Gordon'ın şu ana kadarki en kötü büyük maç performansı gösterdiğini söyleyebiliriz. Takıma neredeyse hiçbir şey katmadı. Dış oyuncularımız genel olarak hayal kırıklığı yaratırken birkaç maçtır toparlanma ivmesi gösteren Cenk de bu maçta yetersiz kaldı. Belki savunmadaki gayreti üst seviyedeydi ve açıkçası hücumda alması gereken topları alamadı ama yine de ondan daha iyisini bekliyoruz.

Beşiktaş galibiyetiyle birlikte ligdeki kayıpsız gidişatımız devam ediyor. Maç belli noktalarda istediğimiz gibi gitmedi. ''Kazanan her zaman haklıdır.'' diye bir söz vardır ama bugünkü maç için belli noktaları görmezden gelemeyiz. Şu ana kadar hemen her üst düzey maçta ortaya çıkan hücumda belli bölümlerde kısır kalma sorunu hala devam ediyor. Burada hem oynadığımız oyuna uyan bir oyun kurucunun olmaması hem de Domercant gibi keskin bir şutörün yokluğu hücumumuzda istediğimiz noktaya çıkmamıza engel teşkil eden bir durum. Belki savunmamızla birlikte hakikaten çok iddialı olabiliyoruz ve Beşiktaş maçında olduğu gibi işin kitlendiği belli bölümlerde bile takımın biz izleyenlere verdiği maçı kaybetmeyeceğimize dair güven duygusu var ama önümüze koyduğumuz büyük hedefler için hücumdaki bu eksikleri de çözmemiz gerektiği ortada. Çözüm ise transferle olacak artık. Burada hem oyun kurucu hem şutör oyuncu transferi de yapacak mıyız yoksa sadece 1 tane transfer mi yapacağız, yapacaksak da hangisini takıma kazandıracağız, bunlar henüz belirszi. Bu sorular önümüzdeki günlerde  cevap bulacak sorular. Ama umarız ki çabuk cevap bulur. Tabi bizim yaklaşımımız takımda hiçbir eksiklik kalmaması yönünde olduğu için böyle. Yoksa şu haliyle de ligin en iyi takımının Galatasaray MP olduğunu söylemeye gerek bile yok. Bunu da sahada aldığı sonuçlarla gösteriyor zaten. Tekrardan tebrikler Yenilmez Armada...

Takımımızdaki isimlerin Beşiktaş maçında yakaladıkları istatistikler şu şekilde oldu:

Jamont Gordon: 2 sayı, 2 ribaund, 1 top çalma, (1/6 şut)
Engin Atsür:
8 ribaund, 1 asist, 1 top kaybı, 1 top çalma, (0/4 şut)
Cenk Akyol:
3 sayı, 6 ribaund, 3 asist, 2 top kaybı,41 top çalma, (1/4 şut) 
Furkan Aldemir: 4 sayı, (2/3 şut)
Boniface Ndong:
8 sayı, 9 ribaund, 1 top kaybı, 1 top çalma, (2/6 şut)
Milan Macvan:
8 sayı, 4 ribaund, 1 asist, (3/11 şut)
Ender Arslan:
3 sayı, 1 asist, (1/4 şut)
David Hawkins:
26 sayı, 3 asist, 1 top kaybı, 4 top çalma, (8/14 şut)
Ersin Dağlı:
10 sayı, 4 ribaund, 1 top kaybı, (4/7 şut) 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0