BBL | Liderliği Fenerbahçe Ülker'e kaptırdık

Galatasaray Medical Park lider olarak girdiği Beko Basketbol Ligi 11.haftasında karşılaştığı ezeli rakibi Fenerbahçe Ülker'e deplasmanda 74-67 mağlup olarak bu sezon ligdeki 2. mağlubiyetini aldı ve liderliği rakibine kaptırdı. Ülker Sports Arena'da oynanan maçın ilk çeyreğini önde geçsek de ikinci çeyrekte üstünlüğümüzü kaptırıp bir daha geri alamadık ve maçı kaybettik. David Hawkins 14 sayısıyla takımı taşımaya çalışırken yanında ona destek olan birini bulamaması mağlubiyetin en temel sebebi oldu.

Maça tam olarak istediği gibi başlayan ve tempoyu düşük tutup özellikle savunmada rakibine kolay sayı şansı tanımayan takımımız hücumda da Gordon-Cenk-Hawkins üçlüsünü en doğru şekilde kullanınca öne fırladık. Emir'in son saniyede skoru 21-17'ye getiren ortasaha üçlüğü hariç plan kusursuz işledi. Ancak ikinci periyotta Emir'le birlikte Bogdanovic  de devreye yavaş yavaş girdi ve Fenerbahçe Ülker kısa sürede üstünlüğü eline geçirdi. Bu dakikalarda ne savunmada ne de hücumda istediğimiz seviyelere tam olarak çıkamadık ancak farkın açılmasına izin vermeyerek devreye 40-37 geride girdik. Üçüncü çeyrek ise oyun hakimiyetini en çok kaybettiğimiz bölümdü. İniş çıkışlarla geçen bu 10 dakikalık bölümün sonlarında yine Bogdanovic'i durdurmakta zorlanınca son bölüme 60-50 geride girdik. Son çeyrekte oyunun kontrolünü geri alma çabalarımız ilk başlarda pek sonuç vermese de fark 11'e çıkmışken çok kısa sürede yakaladığımız 8-0'lık seriyle geri dönmeye çalıştık. Ancak her yaklaştığımızda olduğu gibi yine bu bölümde de hatalar yaptık ve maçın sonunda oluşan 74-67'lik skora engel olamayarak maçı kaybettik.

Takımın genel performansıyla ilgili olarak üstünde durulması gereken belli noktalar var. Yediğimiz 74 sayı Fenerbahçe Ülker deplasmanı için kabul edilebilir duruyor. Belki Ergin Ataman'ın oyun planında daha az sayı yemek vardı ancak bu miktar öyle telafi edilemeyecek kadar kötü değil. Ancak asıl sorun hücumda baş gösterdi. İlk çeyrekteki 21 sayılık performans veren dış oyuncular maçın geri kalanında aynı verimlilikte devam edemediler. Pota altı elemanlarını da pek aktif kullanmadığımız bu maçta rakip kadar faul çizgisine de gelemememiz bu kötü sonu oluşturdu. Tabi savunmamızla alakalı eksik noktalar da var. Herşeyden önce maçın büyük bölümünde Emir'in 4 numaraya kaymasıyla 4 kısa oynayan Fenerbahçe Ülker karşısında önlemleri almakta geç kaldık. Alan savunmasına dönüp rakibin hücum ritmini bozduğumuz bölümlerdeyse verdiğimiz ribaundlar ve toplamda bu alanda 41-31 geride kalışımız farkı yaratan noktalardan oldu.

Fenerbahçe Ülker'e karşı alınan mağlubiyet çok şaşırtıcı olmadı açıkçası. Takımın belli noktalarda önemli eksiklerinin olduğunu biliyorduk ve bu eksiklerin bizi kısıtlayacağı aşikardı. Nitekim öyle de oldu. Elimizdeki imkanlarla, maçta geri düşüp kontrolü kaybettikten sonra geri dönüş yapacak etkiyi oluşturamadık. Burada bahsettiğimiz eksikliklerin başında da şüphesiz hücumda sorumluluk alıp fark yaratacak birilerinin olmayışı geliyor. Böylesine üst düzey maçlarda savunma sertliğini ön plana çıkarıp hücumda ise işi daha çok bireyselliğe döken takımımızda bu tarz anlayışa uygun oyuncu sayısı şu an sadece 1. Bu ismin David Hawkins olduğunu söylemeye gerek yok sanırım. Hawkins bu tarz oyuna belki de Avrupa'da şu an itibariyle en uygun oyuncu ama yanına en az 1 isim daha ekleyemezsek büyük hedefler koyduğumuz bu sezonda büyük maçlarda zorlanma potansiyelimiz hep var olacak. Ve bu ismin 5/15 sahaiçi isabetle 13 sayı üretebilen Jamont Gordon olmadığı da açık...

Fenerbahçe Ülker derbisinde oyuncularımızın kaydettiği istatistikler ise şu şekilde oldu:
Jamont Gordon: 13 sayı, 3 ribaund, 4 asist, 1 top kaybı (5/15 şut)
Engin Atsür: -
Cenk Akyol:
7 sayı, 1 ribaund, 1 top kaybı (2/8 şut)
Furkan Aldemir:
10 ribaund, 1 asist, 1 top çalma, 1 top kaybı, 1 blok (0/1 şut) 
Boniface Ndong: 8 sayı, 2 ribaund, 1 asist (4/7 şut)
Milan Macvan:
6 sayı, 4 ribaund, 2 asist, 1 blok (3/8 şut)
Ender Arslan:
6 sayı, 1 ribaund, 2 asist, 1 top kaybı (2/5 şut) 
David Hawkins:
14 sayı, 2 ribaund, 4 asist, 2 top çalma, 2 top kaybı (6/10 şut)
Ersin Dağlı:
13 sayı, 7 ribaund (5/8 şut)

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0