ELW | Dolu dizgin..

Galatasaray kadın basketbol takımı yoluna dolu dizgin devam ettiği Euroleague Women'da grup mücadelesinde çıktığı 8.maçında 7.galibiyetini aldı. Zorlu bir deplasmana çıkan ve USK Prague ile karşılaşan takımımız karşılaşmadan 52-66 galip ayrılarak yoluna emin adımlarla devam ettiğini göstermiş oldu. Sport Hall Folimanka'da oynanan maçta Sylvia Fowles sakatlığının etkilerini iyice üzerinden atmaya başladığını gösterdi ve 22 sayı - 10 ribaundluk performansıyla maçın yıldızı oldu.

Maçın ilk çeyreği ve ikinci çeyreğinin ilk dakikaları bizim için çok kolay geçmedi. Burada skorlar yakın giderken yaptığımız atakla öne geçtik ve periyot sonunda 26-33'ü yakalayarak devreye avantajlı girdi. Üçüncü çeyrekten itibaren ise farkı yavaş yavaş açmaya başlayan Sarayın Sultanları oyun direncini maç sonuna kadar korumayı başardı ve karşılaşmadan 52-66'lık üstünlükle galip ayrıldı. Özellikle savunmamızla rakibimiz yıpratırken hiçbir çeyrekte 15 sayının üstüne çıkmalarına izin vermedik. Maçta özellikle pota altını zorlayıp buradan rakibini yıpratan takımımızın ribaundlarda kurduğu 42-25'lik üstünlük de farkı yaratan noktalardan oldu. Bireysel anlamda bu sezon şu ana kadar kısıtlı katkı alabildiğimiz Sylvia Fowles bu maçta kendini gösterdi ve 22 sayı-10 ribaundluk performansıyla double-double yaptı. 

Bu galibiyetle birlikte grupta ikinci sıradaki yerimizi koruyoruz. Açıkçası zor bir deplasmana çıkmış olmamıza rağmen takım olarak gösterdiğimiz performans alkışı hakeden cinstendi. Ekrem Memnun'un yaratmış olduğu takım ruhu ve sinerjiyle birlikte sezon başı çok fazla olan eksiklerimizin yavaş yavaş geri dönüyor oluşu gerçek potansiyelimizi açığa çıkarmaya başladı. Ve bu potansiyelin zorlu bir Euroleague deplasmanından ne kadar net bir galibiyet çıkarabildiğini gördük ve daha fazlasını da görebileceğimizi düşünüyorum. Tebrikler kızlar...

Takımımızdaki isimlerin USK Prague karşısındaki istatistikleri ise şu şekilde oldu: Yasemen Saylar: 1 asist, 1 top kaybı, 1 top çalma, (0/1 şut) 
Işıl Alben:
9 sayı, 6 ribaund, 4 asist, 5 top kaybı, 1 blok, (3/7 şut)
Ann Wauters:
11 sayı, 5 ribaund, 1 top kaybı, (4/8 şut)
Lindsay Whalen:
7 sayı, 6 ribaund, 2 asist, 2 top kaybı, (2/9 şut)
Şaziye İvegin:
5 sayı, 1 ribaund, 1 top kaybı, 1 top çalma, (2/7 şut) 
Sancho Lyttle:
6 sayı, 4 ribaund, 2 asist, 2 top kaybı, 2 top çalma, (3/9 şut)
Şebnem Kimyacıoğlu: 1 top kaybı, (0/1 şut)
Sylvia Fowles:
22 sayı, 10 ribaund, 1 asist, 4 top kaybı, (9/10 şut)
Bahar Çağlar:
6 sayı, 5 ribaund, 1 asist, 2 top kaybı, 1 blok, (3/3 şut) 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0