BBL | Zor deplasman ve 3.mağlubiyet..

Galatasaray Medical Park ligin 13. Haftasında çıktığı zorlu Banvit deplasmından mağlubiyetle ayrıldı. Bandırma'da Kara Ali Acar Salonu'nda oynanan ve son 1-2 dakikasına kadar çekişmenin sürdüğü maçta rakibine 74-67 yenilen takımımız böylece Beko Basketbol Ligi'ndeki 3. mağlubiyetini almış oldu. Sakatlığından ötürü ağrı kesici iğneyle oynayan Hawkins buna rağmen gösterdiği 18 sayılık performansla takımı sırtlarken özellikle dış oyunculardan ona yardımcı olan bir isim çıkmayınca mağlubiyet kaçınılmaz oldu.

Deplasmanda oynadığımız bu zorlu maça aslında iyi başladık. Özellikle Macvan'ın hücumda oynadığı akıllı ve yüzdeli oyun skorumuzu taşırken savunmada ise aynı ölçüde etkili olamayınca ilk çeyreği 23-20 önde bitirdik. İkinci  çeyrekte de maçtaki denge çok bozulmazken özellikle pota civarındaki savunmamızda sıkıntı yaşadık. Hem uzunların 1'e 1'leri hem de kısaların potaya gidişleri bizi zorlarken Ersin'in hücumdaki çabası bizi oyunun içinde tuttu ve geri düşmemize rağmen farkı açılmasına izin vermeyerek devreye 40-37 geride girdik. İkinci yarıya istediğimiz gibi başlayamadık. Banvit kısa sürede farkı 10 sayı barajına çekerken tüm çeyrek benzer bir çizgide gitti ve son 10 dakikaya 58-50 geride girdik. Maçın final periyodunda ise skor bir ara 60-50'ye geldi. Ancak o andan sonra savunmasını sertleştiren Galatasaray MP, Hawkins liderliğinde yakaladığı seriyle skoru 60-60'ta eşitlemeyi bildi. Bu beraberlikten sonra Banvit bir hamle  daha yapıp öne fırlarken bizde ise yine bütün toplar Hawkins'in eline kalınca ve sakat sakat oynayan kaptan son bölümde doğal olarak daha fazlasını yapamayınca mağlubiyet geldi. Sahadan 74-67 yenik ayrılarak ligde 3. kez kaybemiş olduk.

Takım olarak Banvit karşısında gösterdiğimiz performansın belli noktlarda yetersiz kaldığı aşikar. Savunmada  pota altını savunurken zaman zaman sıkıntı yaşadık. Özellikle Chuck Davis ve Stimac burada bize sorun çıkarırken geri kalan bölümlerde ise savunmamız bu anları telafi edecek düzeydeydi. 13 tanesi top çalarak rakibi zorladığımız 16 top kaybı bunun bir göstergesiydi. Ancak ribaundlardaki 31-21'lik geride kalışımız ve rakibe verdiğimiz 10 hücum ribaundu işleri zorlaştırdı. Tabi tüm bunlara rağmen esas sorunun hücumda olduğunu söylemek lazım. Ergin Ataman'ın katı bir savunma takımından çok savunması da üst düzey dengeli bir takım yaratma fikrinden ötürü hücumdaki kısırlığımız bizi bu tarz zor maçlarda olumsuz etkiliyor. Sahaiçi şutlarda isabet oranımız %47 ile kötü olmamasına rağmen rakibin gerisinde kalırken esas sorun istatistiksel değerlerden öte sorumluluk alabilecek birini bulamamızda yaşandı. Hawkins bacağındaki sakatlığına rağmen yine çok iyi oynarken yanına bir yardımcı bulamadı. Gordon'ın kolundaki sakatlık beklediğimizden de kötü çıkarken 27 dakikada sadece 2 şut deneyebilmesi bunun bir göstergesiydi. Maçtan önce altını çizdiğimiz yerli dış oyuncuların(Ender-Engin-Cenk) katkısı ise bu maçta toplamda 15 sayı - 7 asist olunca hücumda iyice sınırlanmış olduk. Artık transferi  hemen hemen biten Arroyo'nun gelmesini bekleyeceğiz.

Banvit'e kaybetmemizle birlikte ligde 3. mağlubiyetimizi aldık. Sezona çok hızlı giren ama sakatlıklar ve form düşüklükleriyle birlikte sıkıntılı bir döneme giren takımımız zorlu fikstürün de etkisiyle pek çok mağlubiyet aldı. Ancak burada şunun altını çizmek lazım ki ekstrem şartlarda oynanan Kuban maçı hariç hiçbir maçta son dakikalara kadar havlu atmadık. Ve o eksikleri yaşamasaydık sonuçlar şüphesiz farklı olacaktı. Şimdi Arroyo hamlesiyle birlikte toparlanma ihtimalimiz yüksek. Belki bir hamle daha gelecek ve o da işimizi kolaylaştıracak. Ama önemli olan böyle zamanlarda takıma destek olmak, küsmek değil. Bu takımın özlemle aranan başarıları kazanacak potansiyeli tartışmasız olarak var ve bu başarılar gelecekse Ergin Ataman yönetiminde gelecek, başkasının değil...

Takımımızdaki isimlerin Banvit karşısında yakaladıkları istatistikler ise şu şekilde oldu:

Jamont Gordon: 3 ribaund, 4 asist, 3 top kaybı, 4 top çalma, (0/2 şut)
Engin Atsür:
3 sayı, 3 asist, 3 top kaybı, 3 top çalma, (1/3 şut)
Cenk Akyol:
5 sayı, 1 ribaund, 2 asist, (2/5 şut)
Furkan Aldemir:
5 sayı, 1 top çalma, (2/3 şut) 
Boniface Ndong:
1 ribaund, (0/2 şut)
Milan Macvan:
12 sayı, 6 ribaund, 1 top kaybı, 1 top çalma, 1 blok, (5/8 şut)
Ender Arslan:
7 sayı, 2 asist, 1 top çalma, (2/7 şut) 
David Hawkins:
18 sayı, 3 ribaund, 2 asist, 4 top kaybı, (7/15 şut)
Ersin Dağlı:
17 sayı, 5 ribaund, 3 top çalma, (7/11 şut)

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0