ELW | İlk yenilgi favori UMMC'den..

Ekrem Memnun yönetiminde bu yıl toparlanma sürecine giren ve yeniden 'takım' olma anlamında önemli adımlar atan Galatasaray kadın basketbol takımı grubunda namağlup devam ettiği Euroleague Women'da ilk mağlubiyetini aldı. Abdi İpekçi'de bu sezon kupanın favorisi olan UMMC Ekaterinburg'u ağırlayan takımımız oldukça iyi bir mücadele sergilediği rakibi karşısında hakemlerin de etkisiyle 71-70 mağlup oldu. Lindsay Whalen 22 sayı - 8 ribaund - 6 asistlik performansı bizim adımıza en ön plana çıkan performans olarak göze çarptı. 

Maçın başından sonuna büyük bir çekişmeye sahne olduğunu yazabiliriz. Üstünlüğün pek çok kez el değiştirdiği bu maçta rakibi karşısında önemli bir enerji ortaya koyan takımımız galibiyete uzanamadı. Son bölümde hakemlerin de aleyhimize verdiği hatalı kararlar tartışılırken Işıl'ın skor 71-69 iken faul çizgisinden 1/2 attı. Sonrasında bir hücum şansımız daha kalırken ortasahadan atmak zorunda olduğumuz atış da girmeyince maçı 71-70 kaybettik. İstatistiksel anlamda iki takım da genel olarak dengeli bir görüntü sergilerken rakibin sahaiçi atışlardaki isabet yüzdesinde(%48-%39) gibi bir üstünlük yakalaması farkı yaratan nokta oldu. Ayrıca Ekaterinburg 20 asist üretirken bizde ise bu rakam 13'te kaldı. Hücum kısmında daha verimli gözükseler de bizim savunmadaki baskımızın onları 18 top kaybına zorlaması ve hücum ribaundlarındaki 9-6 üstünlüğümüz skora tutunabilmemizde en temel etkenler oldu.

Bireysel anlamda Lindsay Whalen yine etkileyici bir performans sergilerken hiç çıkmadan oynadığı bu maçta istatistik kağıdına 22 sayı-8 ribaund-6 asist-1 top çalma yazdırdı. Ayrıca yine pota altını etkili kullanmayı amaçladığımız bu maçta Fowles'tan 13, Sancho'dan 11 ve Wauters'dan 9 sayılık katkılar aldık. Kaybettiğimiz UMMC Ekaterinburg karşılaşması gruplarda kaybettiğimiz ilk maç oldu. Bununla beraber liderliği en azından şimdilik Rus ekibine kaptırdık. Ancak tüm bunlara rağmen takımımızın sahada gösterdiği mücadele alkışı hakediyor.  Rakip bu sezon ELW'nin favorisi konumunda bulunuyor. Ayrıca Alba Torrens ve Nevriye Yılmaz gibi oyuncularımızın eksikliği de göz önünde bulundurulunca rakibiyle başabaş mücadele ortaya koyan ve maçı son topa kadar kovalayan takımımızı kaybetse de tebrik ediyoruz. Eksikler takıma dönüp tam kadro olunca şüphesiz çok daha iddialı durumda olacağız. Ve kim bilir belki de bu sezon Sarayın Sultanları Eurocup'tan sonra Euroleague kupasını da kaldırıp bu ülkeye getirecek...

UMMC Ekaterinburg karşısında takımımızdaki isimlerin yaptıkları istatistikler şu şekilde oldu:

Yasemen Saylar : 4 sayı, 1 ribaund, 1 top kaybı, (2/2 şut) 
Işıl Alben :
8 sayı, 1 ribaund, 4 asist, 3 top çalma, (3/8 şut)
Ann Wauters :
9 sayı, 4 ribaund, 1 top kaybı, 1 blok, (2/4 şut)
Lindsay Whalen :
22 sayı, 8 ribaund, 6 asist, 5 top kaybı, 1 top çalma, (8/16 şut)
Şaziye İvegin :
3 sayı, 1 top kaybı, 1 top çalma, (1/2 şut)
Sancho Lyttle :
11 sayı, 8 ribaund, 1 asist,31 top kaybı, 1 top çalma, (4/14 şut)
Şebnem Kimyacıoğlu : 2 ribaund, 1 top çalma, (0/1 şut)
Sylvia Fowles :
13 sayı, 4 ribaund, 1 asist, 1 top kaybı, 1 top çalma, (5/12 şut)
Bahar Çağlar :
1 ribaund, 1 asist, 1 top kaybı, 1 top çalma, (0/4 şut)

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0