Eurocup | Top 16'ya kalmayı garantiledik

Ligde yoluna 8'de 8 yaparak namağlup devam eden Galatasaray Medical Park, şampiyonluğun en büyük favorisi olduğu Eurocup'ta grubunun 5.maçında evinde ağırladığı Trefl Sopot'u 103-82 yenmeyi başardı. Abdi İpekçi'de çoğunluğu boş tribünlere oynanan karşılaşmada rakibi zayıf olsa da ciddiyeti elinden bırakmayan ve bir sürprize olanak tanımayan takımımız aldığı bu farklı galibiyetle birlikte gruptan çıkmayı da garantiledi. Skor dağılımının dengeli olduğu ve hemen herkesten verim aldığımız bu maçta genç oyuncularımız Can Korkmaz ve Sertaç Şanlı da son bölümde şans buldular.

Maça karşılıklı basketlerle başlandı. Takımımız bu giriş bölümünde savunma sertliğini çok üst düzeye çıkarmamasına rağmen hücumda sayı bulmakta zorlanmadı ve ilk çeyrek 25-21 üstünlüğümüzle geçildi. İkinci çeyrek ise oyuna ağırlığımızı iyiden iyiye koyduğumuz ve özellikle savunmamızı sertleştirip bunu hücumumuza yansıttığımız bir bölüm oldu. Dış atışlarda da iyi bir yüzde yakalayınca devreye 56-36 önde girdik. Üçüncü çeyreğe tıpkı maçın ilk 10 dakikalık bölümünde olduğu gibi daha kontrollü girdik. Savunma sertliğimizi normalin biraz altında tutarken hücumda yine fazla zorlanmadan sayı üretebildik. Ancak özellikle çeyreğin son dakikalarında dış atışlardaki yüzdesi iyice artan Sopot son periyot öncesi farkı 14'e indirmeyi başardı. Maçın son 10 dakikalık bölümünde ise tıpkı 2. çeyrekte olduğu gibi savunmasını daha yukarı çeken ve bu şekilde farkı yavaş yavaş açan Galatasaray MP farkı bir 102-75 ile 27'ye kadar çıkardı. Maçın son bölümünde rakip üstüste sayılar bulsa da bu ancak skoru belirledi ve karşılaşmadan 103-82 galip ayrıldık.

Takımımızın bugünkü performansı bu maç için ideal bir seviyedeydi. Belki yediğimiz 82 sayı ilk aşamada çok görünebilir ilk çeyrekte ele aldığımız üstünlükten sonra rakibi maça hiç ortak etmedik. Özellikle 2. ve 4. çeyreklerdeki zaman zaman savunma sertliğimizi yukarı çekip farkı açtığımız anlar oyuna ne kadar hakim olduğumuzun bir ispatıydı. Sopot karşısında iç-dış dengesini de iyi bulan Galatasaray MP üçlüklerde 18/31'lik isabet oranı yakaladı. Hücumda istediğimiz akıcılığı yakaladığımızın en net göstergesi ise maç boyunca toplam 30 asist üretmiş olmamızdı. Bununla birlikte tam 7 oyuncunun çift hanelere çıkmış olması da yine top paylaşamının iyi yapıldığının ispatı niteliğindeydi. Hücumda herşeyin bu kadar kontrolümüzde gittiği bu karşılaşmada savunma sertliğimiz zaman zaman yükseldi ve bu anlarda rakip skor üretmekte zorlandı. Maç boyunca rakibi 20 top kaybına zorlamamız da savunmamızla onları bazı anlarda iyi kitlediğimizi gösterdi. Buna rağmen 82 sayı atabilmelerinin en büyük sebebi %60(12/20) ile üçlük atmaları oldu.

Bireysel performanslara çok fazla değinebilir miyiz bilmiyorum. Çünkü maç kendi adımıza oynayan hemen herkesi rahatça devreye sokabildiğimiz bir karşılaşma olduğundan tek bir isim fazla ön plana çıkmadı. Tam 7 oyuncu çift hanelere çıkarken bu isimler arasında David Hawkins bulunmaması aslında istediğimiz oyunu ne kadar rahat oynayabildiğimizi gösteriyor. Burada belki Engin Atsür'ün 12 sayı-8 asistlik performansı ön plana çıkabilir. Çünkü Engin'in sezon başından beri tam olarak istenilen seviyeye çıkamadığını gözlemliyoruz. Eğer o kendi yetenekleri ölçüsünde iyi bir form grafiği yakalarsa bu kadar bahsi geçen oyun kurucu transferi ikinci plana atılabilir. Onun haricinde genç oyuncularımız Can ve Sertaç'ın forma şansı bulduğunu gördük. Ergin Ataman bu maçta olduğu gibi farkın açıldığı tüm maçlarda bu iki isme sürekli şans veriyor. Ve onlar da kısa süreli oynasalar da takıma katkı sağlayabiliyorlar. Takımımızdaki genç oyuncuların gelişimi açısından da olumlu gelişmelerin olduğunu görmek güzel.

Trefl Sopot galibiyetiyle birlikte  Eurocup'ta Top16'ya kalmayı matematiksel olarak garantiledik. Kupayı hedeflediğimiz bu organizasyonda ilk turu pek hasar almadan atlattığımız söylenebilir. Aradaki Kuban 'kaza'sını saymazsak herşey bizim adımıza iyi gitti. Gruptan lider mi yoksa ikinci çıkacağımız henüz kesinleşmese de muhtemelen ikinci çıkacağımızı söyleyebiliriz. Tabi lider çıkacak olsak sonraki turlar bizim açımızdan daha avantajlı olabilirdi ama Ergin Ataman'ın da dediği üzere şampiyonluğu hedefleyen bir takım için bunun önemi diğer takımlara oranla daha az. Sonraki turlarda neler yapacağımız konusunda özellikle yapacağımız transfer hamleleri daha net konuşmamızı sağlayabilir ama sezon başından bugüne gösterdiğimiz performans ve gelişimle birlikte Eurocup'ı kazanma konusunda ne kadar iddialı olduğumuzu tekrar tekrar ispatlıyoruz. Yolun ilk kısmını geçtik ama daha katedilecek mesafeler var. Şimdilik tebrikler Yenilmez Armada..

Takımımızdaki tüm isimlerin maçta yakaladıklar istatistikler ise şu şekilde oldu:

Jamont Gordon: 12 sayı, 3 ribaund, 1 top çalma, 5 asist, (4/11 şut)
Can Korkmaz:
3 sayı, 1 asist, (1/1 şut)
Jaka Lakovic:
8 sayı, 1 ribaund, 1 top çalma, 2 asist, (3/5 şut)
Engin Atsür:
12 sayı, 3 ribaund, 8 asist, 2 top çalma, (4/5 şut)
Sertaç Şanlı:
2 sayı, 3 ribaund, 1 blok, (0/1 şut)
Cenk Akyol:
13 sayı, 1 ribaund, 3 top çalma, 1 top kaybı, 1 asist, (4/6 şut)
Furkan Aldemir:
11 sayı, 5 ribaund, 1 asist, 3 blok, (5/8 şut)
Boniface Ndong:
14 sayı, 5 ribaund, 1 top kaybı, 1 top çalma, 1 asist, (6/11 şut)
Milan Macvan:
10 sayı, 1 ribaund, 2 asist, (3/5 şut)

Ender Arslan: 10 sayı, 3 ribaund, 2 top çalma, 4 asist, (3/7 şut) 
David Hawkins:
8 sayı, 4 ribaund, 1 top çalma, 2 top kaybı, 4 asist, (3/8 şut)
Erwin Dudley:
1 ribaund, 1 asist, (0/2 şut)

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0