Basın Toplantısı: Fatih Terim, Semih Kaya ve Yekta Kurtuluş

Yarın akşam deplasmanda SC Braga ile oldukça önemli bir karşılaşmaya çıkacak olan Galatasarayımızda karşılaşma öncesinde düzenlenen basın toplantısında teknik direktörümüz Fatih Terim ve futbolcularımızdan Semih Kaya ile Yekta Kurtuluş gazetecilerin sorularını yanıtladı. Braga'nın güçlü bir takım olduğunu ve grupta bulundukları durumun bunun aksini göstermediğini dile getiren oyuncularımız ve teknik direktörümüz Fatih Terim, yarın zor bir maça çıkacaklarını belirtti. Twitter'da bulunan @FCNCANLI hesabından anlık olarak aktardığımız basın toplantısında yapılan açıklamalar şu şekilde;


Yekta Kurtuluş

Şampiyonlar Ligi'nde her maç zor geçiyor. Braga'nın iddiası olmaması bunu değiştirmeyecek, bizi zor bir maç bekliyor. Yarın tüm kalbimizle, ruhumuzla mücadele ederek galip gelerek diğer maçın sonucuna bakmadan bir üst tura çıkmak istiyoruz.

Semih Kaya

Braga gerçekten güçlü bir ekip, buraya kazanmaya geldik. Herhangi bir iddiaları olmasa bile onlar için prestij maçı olacak. Bu maç için iyi hazırlandığımızı düşünüyorum, umarım galip gelerek ve 3 puanla, gruptan çıkmış olarak ülkemize döneriz.

Fatih Terim

Herkesin çıkmayı hakettiği bir gruptaydık. Ama bu maça bu şekilde çıkmak denk geldi. Braga bu grubun güçlü takımlardandı. Futbol böyle birşey, bazen şartlar ne olursa olsun istediğiniz sonuçları alamıyorsunuz. Braga bizi yendiğinde grupta 2.maçtı. O dönemlerde 3 puanı vardı ve şuanda 6.maçları oynuyoruz yine 3 puanları var. Bizim o gün puanımız yoktu, şimdi 7 puanımız var. Ama bu rakibimizin güçlü ve iyi bir takım olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Yarın zor bir maç bizi bekliyor. Yarın umarım buradan ikinci tur vizesini alır gideriz. Bunun için aklımız, bedenimiz, herşeyimiz sahada olacak. Umarım yarın akşam İngiltere'den gelecek haberleri beklemek zorunda kalmayız. Umarım ters bir durumda olmayız ve ters bir duruma düşersek doğal olarak bir kulağımız İngiltere'de olacak.

(Gaziantep maçındaki kadroya dair değişiklik yapacakmısınız?)
Bu olabilir ama düzenimiz, anlayışımız ve felsefemiz değişmez. Kadroda numaralarda değişiklik olabilir ama felsefemizde bir değişiklik olmayacak.

(Muslera'nın sakatlığı sizi nasıl etkiliyor?)
Muslera şanssız sakatlık geçirdi. Bizim için futbolcu sağlığı daha önce gelir. Doktorlarımız eğer "Oynayabilir, sakınca yok" derlerse yarın oynayacak. Şartların elvermesi gerek. Şuan net birşey söyleyemem.

(Diğer maçın sonucuna göre beraberlik düşünüyormusunuz?)
Açıkcası buradan bizi hangi sonuç götürüyorsa, en iyi sonuç o olur. İşimizi mümkünse İngiltere'den gelecek haberlere bırakmak istemeyiz. Oyun içerisinde elbette stratejiler değişebilir. Bizi ikinci tura taşıyacak her sonuç benim için geçerlidir. Kaybederek veya kazanarak, mühim olan üst tura gitmek.

(Braga'nın kaybedecek birşeyinin olmaması avantaj mı, dezavantaj mı?)
Braga'nın kaliteli bir takım olduğunu söylemiştim. Gruptan çıksalar hiç şaşırmazdık herhalde, hiçbirimiz. Braga'nın şuanda rahat olması onların avantajına görünüyor. Ekonomik olarak herkes kazanmak ister, prestij olarak herkes kazanarak elde etmek ister. Bizden daha rahat olacaklar. Rahat olmalarının yanı sıra seyirci ve saha avantajını da eklediğinizde bizden daha avantajlı olacakları gerçek. Sonuç itibariyle yarın oynayacağımız maç bizim açımızdan İstanbul'daki maçtan daha zorlu geçecek.

Teknik direktörümüz Fatih Terim ve oyuncularımız Yekta Kurtuluş ile Semih Kaya'nın katıldığı basın toplantısı sona erdi.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0