Maça Doğru | Galatasaray Medical Park - Beşiktaş

Beko Basketbol Ligi'nde şu ana yoluna namağlup ünvanıyla devam eden Galatasaray Medical Park 8.hafta mücadelesinde Beşiktaş'la karşı karşıya geliyor. Abdi İpekçi'de oynanacak maçta bu sezon Anadolu Efes maçından sonra 2. derbisine çıkacak olan takımımız haftaiçindeki farklı kazanılan Lokomotiv Kuban maçının da moraliyle galibiyet arayacak. Ligde şu ana kadar 3 mağlubiyeti bulunan Beşiktaş ise son maçında Euroleauge'in favorilerinden Barcelona'ya farklı bir şekilde mağlup oldu. 15:30'ta başlayacak ve Lig TV 3'ten naklen yayınlanacak maç öncesi takımların son durumları ise şu şekilde...

Galatasaray Medical Park şu ana kadar ligde çıktığı 7 maçın 7'sini de kazanmayı başardı. Ligde namağlup lider ünvanıyla bu maça kadar gelen takımımız resmi maçlardaki tek mağlubiyetini ise Kuban deplasmanında almıştı. Bu maçın rövanşını haftaiçi oynayan ve rakibini 76-52 gibi bir skorla mağlup eden Yenilmez Armada'da Beşiktaş maçının öncesinde kadroda iki eksik bulunuyor. Son maçta ağır bir sakatlık geçirip sezonu kapatan ve yerine transfer yapılması gündemde olan Henry Domercant ve bir süredir sakat olan Göksenin Köksal bu maçta forma giyemeyecekler. Karşılaşmaya taraftarının önünde favori çıkacak olan takımımızın bu maçta da Kuban maçındakine benzer bir şekilde savunmada oldukça baskılı başlayıp  Beşiktaş'ı kitleme ve hücumda da işi belli bir noktadan sonra bireyselliğe yıkma anlayışında olacağını söyleyebiliriz. Sezon başından beri oynanan bütün büyük maçlarda bu şekilde temellenen bir strateji izlediğimizi gördük.

Takımımızın ligde şu ana kadar yaptığı istatistiklere baktığımızda maç başına attığımız 85 sayıyla ligin en skorer takımı olurken potamızda izin verdiğimiz 65.7 sayıyla ligin bu alanda da en iyi takımıyız. Maç başına 35.7 ribaund alarak bu konuda da dominant bir görüntü çizerken basketlerimizin ortalama 19.1'ini asist üzerinden bulduk. Hücumdaki yüzdelerimiz incelendiğinde ise 2 sayılık atışlarda ligin en iyisi olurken %58.1'lik bir isabet yüzdesi yakaladık. Üç sayılık atışlarımız ise şu ana kadar %38.8 ile kabul edilebilir bir yüzdede oldu. Bireysel anlamda David Hawkins maç başına 14 sayı atarak takımın en skoreri olurken Milan Macvan ortalama 12 sayı atarak ona yardımcı olan isimlerin başında geldi. Ribaundlarda Furkan Aldemir maç başına 8.1 ribaund çekerek takımın bu alanda lideri olurken Ersin Dağlı 6, Macvan 5 ribaundluk katkılar verdiler. David Hawkins ortalama 4 asistle arkadaşlarına sayı pozisyonları hazırlarken Jamont Gordon 3.5, Ender Arslan da 3.1'lik ortalamalar yakaladılar.

SİL BAŞTAN: BEŞİKTAŞ
Erman Kunter yönetiminde bu sezon sil baştan yaptığı takımıyla şu ana kadar iyi denebilecek işlere imza attı. Sezon başında Anadolu Efes'i yenerek kazandıkları Cumhurbaşkanlığı Kupası'nın yanında Euroleague'in ilk turunu geçerek Top 16 biletini almayı da bildiler. Ligdeki performansları ise şu ana kadar pek iyi olmadı. Karşıyaka, Fenerbahçe Ülker ve Banvit karşısında aldıkları mağlubiyetlerin yanısıra kazandıkları maçlarda da zorlandıklarını gördük. Ancak yine de güçlü bir takım olduklarını unutmamak lazım. Özellikle savunmalarını sertleştirdikleri zaman havaya girip hücumda da coşabiliyorlar. Tabi bizim gibi oyunu kontrol etmeyi seven bir takım karşısında böyle dalgalanmalı performanslar yaratmaları zor olacak. Burada pota altı rotasyonundaki zayıflıkları da dikkat çekiyor. Vidmar haricinde içeriden pek bir alternatifleri yok ki onun da faul problemi yaşama gibi bir sorunu var. Kısalarda ise Curtis Jerrells'a oldukça bağımlı durumdalar. Onun deliciliğini minimize etmek ve zayıf pota altı gücünden ötürü yöneldikleri üç sayılık atışların yüzdesini düşük tutabilmek kilit bir nokta olacaktır. Bu yüzden dış oyuncularımızın savunmada yapacakları baskı da ön plana çıkıyor.

Beşiktaş'ın ligdeki istatistiklerine bir göz attığımızda kendi hedefleri doğrultusunda çok da parlak bir görüntü çizdiklerini söylemek mümkün değil. Maç başına ürettikleri 72.4 sayıyla şampiyonluk adayı bir takım için kısır bir görüntü çizdiler. Kaldı ki maç başına yedikleri 70.7 sayıyla şu ana kadar savunmada da çok başarılı oldukları söylenemez. Şu ana kadar 7 maçta ortalama 31.3 ribaund çeken ve 16.9 asist üreten Beşiktaş bu alanlarda da çok ön plana çıkan bir takım olamadı. 2 sayılık atışlarda %50.6 yüzdeyle oynarlarken 3 sayılık atışlarında ise %38'lik bir isabet yüzdesi yakaladılar. Bireysel perfrmanslarda ise Curtis Jerrells maç başına attığı 13.6 sayıyla takımın en skoreri olurken Patrick Christopher 11.7, Damir Markota da 10 sayılık ortalamalarıyla ona yardımcı oldular. Gasper Vidmar ve Markota maç başına 5.5'ar ribaund alarak takımı bu alanda taşırlarken Randall Falker da 4.7 ortalamayla oynadı. Asistlerde Tutku Açık oynayabildiği karşılaşmalarda 3.2'lik bir ortalama yakalarken Serhat Çetin ve Jerrells da maç başına 2.5 asistle topa yön veren isimlerden oldular.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0