Maça Doğru | Pınar Karşıyaka - Galatasaray Medical Park

Galatasaray Medical Park namağlup lider olarak devam ettiği Beko Basketbol Ligi'nin 9.hafta mücadelesinde zorlu Pınar Karşıyaka deplasmanına çıkıyor. Şu ana kadar ligde oynadığı bütün maçlarını kazanan takımımız bu kritik ve zor deplasmanından da galibiyet çıkartıp lige yaptığı hızlı girişi devam ettirme niyetinde. Karşıyaka ise şu ana kadar özellikle evinde gösterdiği performansla dikkat çekiyor. Büyük takımlara kendi seyircisi önünde sorun çıkarabilen bir potansiyele sahip olan İzmir temsilcisine karşı oynayacağımız maç yarın saat 15:00'ta oynanacak ve LİG TV 3'ten naklen yayınlanacak.

Galatasaray Medical Park ligde şu ana kadar oynadığı 8 maçın hepsini kazandı. Bu maçlar arasında Anadolu Efes ve Beşiktaş maçları hariç belki çok zorlu karşılaşmalar yoktu ama o geriye kalan maçlarda da rakiplerimize karşı kurduğumuz ezici üstünlük performansımızın değerini gösteriyor. Ligdeki son mücadelesinde Abdi İpekçi'de Beşiktaş'ı yenen takımımız Salı günü oynanan maçta ise Trefl Sopot'u yenip Eurocup'ta Top 16'ya kalmayı garantiledi. Hatta Donetsk'in Kuban'ı mağlup edişiyle birlikte grupta liderliğe de yükselmeyi başardık. Karşıyaka maçı öncesinde takımın son durumunu bu şekilde özetlemek mümkün. Bu sezon Kuban deplasmanında yaşadığımız kaza haricinde herhangi bir kaybımız olmazken bu maça da yakaladığımız momentumu devam ettirerek çıkacağız. Tabi kaybımız olmadı derken belki maç kaybetmedik ama bu süreçte pek çok kez sakatlanan Domercant'i bu sezon için çok büyük oranda kaybettik. Dolayısıyla onun gibi önemli bir oyuncudan bu maçta da faydalanamayacağız. Ayrıca bir süredir sakat olan ama yakın zamanda takıma dönmesi beklenen Göksenin de bu karşılaşmada forma giyemeyecek.

Takımımızın  istatistik ve performans olarak değerlendirmesine baktığımızda haftalardır olduğu gibi bu haftaya da yine en çok sayı atan ve en az sayı yiyen takım olarak giriyoruz. Oyunun her iki yanında da ne kadar aktif olduğunu gösteren Yenilmez Armada maç başına rakip potalara 82.3 sayı gönderirken kendi potasında ise ortalama 65 sayıya izin verdi. Ligin aynı zamanda en ribaundçu takımı olan Galatasaray MP maç başına 38.2 ribaund çekerek pota altını domine etme düşüncesini sahaya iyi yansıttığını gösterdi. Sayılarımızın ortalama 17.9'u asist üzerinden gelirken bu alanda Anadolu Efes'in ardından ikinci sırada geliyoruz. İki sayılık atışlarımız %56.6'lık bir yüzdeyle isabet bulurken üç sayılık atışlardaysa %36.6'lık bir yüzde tutturduk. Bireysel anlamda kaptan David Hawkins takımı sırtlayan isim olurken şu ana kadarki maçlarda 15.5 sayı ortalamayla takımın en skoreri oldu. Onu bu konuda en çok destekleyen isim 11.5 sayı ortalamasıyla Milan Macvan olurken bu iki oyuncumuz haricinde skor olarak çift hanelere çıkan olmadı ve dengeli bir dağılım gözlendi. Furkan Aldemir maç başına 7.1 ribaundla takımın en çok ribaund alan oyuncusu olurken Ersin 5.7, Macvan 4.8 ve N'Dong da 4.7'lik ortalamalarıyla ona destek oldular. Takımın en asistçi isimleri ise maç başına 3.8 asist ile David Hawkins, 3.1'lik ortalamayla Jamont Gordon ve 2.8'lik ortalamayla Ender Arslan olarak dikkat çekti.

KENDİNE ÖZGÜ BİR ATMOSFER: KSK ARENA
Pınar Karşıyaka bu sezon Ufuk Sarıca'yı takımın başına getirdikten sonra kurduğu kadro ve parkeye yansıyan takım olgusuyla beraber şampiyonluk adayı 5 takımın hemen ardından üstteki grubu 6'layan bir görüntüye büründü. Şu anki sıralamada 6 galibiyet, 2 mağlubiyetle birlikte Beşiktaş'ın hemen üstünde ligde 5. sırada yer alıyorlar. Aynı zamanda Eurochallange'da da mücadelesini sürdüren İzmir temsilcisi en son oynadığı maçta BC Minsk'i deplasmanda mağlup etmeyi başardı. Kadrosunda Lee Dixon, Jon Diebler, William Thomas, Alade Aminu gibi iyi yabancıların yanında Ümit Sonkol, Caner Topaloğlu ve Evren Büker gibi  kalburüstü yerlileri bulunduran Karşıyaka isimlerin de ötesinde şu ana kadar takım olma anlamında iyi bir görüntü çizdi. Ufuk Sarıca'nın yarattığı olumlu sinerji takımı da yukarı çekerken özellikle kendi evlerinde oynadıkları tempolu ve dinamik oyunla birlikte önemli rakipleri mağlup etmeyi başardılar. Şu ana kadar Karşıyaka Arena'da Fenerbahçe Ülker ve Beşiktaş'ı yenmeyi başarırlarken evlerindeki ilk yenilgilerini ise 2 hafta önce Banvit gibi yine ligin güçlü ekiplerinden birine karşı aldılar.

Karşıyaka'nın istatistiklerini de incelediğimizde karşımıza ilk çıkan nokta ligde skor bulma anlamında bizim ardımızdan Fenerbahçe Ülker ile birlikte 2.liği paylaştıkları oluyor. Maç başına 81 sayı üretirlerken potalarını savunurken ise rakiplerine ortalama 71.3 sayı atma imkanı vererek üstteki 6'lı grup içinde en çok sayı yiyen takım oldular. Maç başına 16.9 asist üreten Karşıyaka ile ilgili olarak en dikkat edilmesi gereken noktalardan biri de %38.7'yle attıkları ve ligde bu alanda birinci oldukları üç sayılık atışlar. Ancak takım olarak %66.1'lik bir isabet yüzdesi tutturabildikleri serbest atışlarda ise ligin en kötülerinden birisi olmaları dikkat çeken bir başka nokta. Bireysel anlamda  hem deliciliği hem de şut tehdidiyle rakipleri zorlayan Lee Dixon maç başına 16.5 sayı ortalamasıyla takımın en skoreri konumunda. Amerikalı guardın %40.9'la üçlük attığını da belirtelim. Alade Aminu da 14 sayı ortalama yakalayarak takımı hücumda sırtlayan isimlerden biri oldu. Ayrıca maç başına 10.7 sayı atıp %44.4'lük bir üçlük yüzdesi tutturan Jon Diebler'e de dikkat etmek gerekecek. Amerikalı şutör oyuncu iki hafta önce oynanan Banvit maçında ise dışarıdan 0/6 atmıştı. Bu da bize ritme girdiği zaman iyi atan ama ritm dışına çıktığında devredışı kalabilecek bir oyuncu olduğunu gösteriyor. Takımın en ribaundçusu 7.6 ortalamayla Aminu olurken, en çok asist yapan isim ise maç başına 5.8 ile Lee Dixon oldu.

Pınar Karşıyaka maçı sezonun  zorlu maçlarından biri olacak. Kendi evinde seyircisinin de desteğiyle birlikte oyununu birkaç seviye yukarı çeken rakibimizin burada kazandığı büyük maçlar oldu. Ancak her ne kadar burada tempoyu arttırıp oyunu kendi istedikleri seviyeye çekmek isteseler de oyunu kontrol etme ve istediği şekle bürüme anlamında yavaş yavaş uzmanlaşan Ergin Ataman'ın takımı buna izin vermeyecektir diye tahmin ediyorum. Eğer bunu sağlarsak Karşıyaka'yı düzeninden kolayca çıkarabiliriz. Çünkü zaafları olan bir takımla karşılaşacağız. Özellikle Lee Dixon'ın performansına oldukça bağımlı oldukları düşünülürse onu da oyundan düşürecek hamleleri yapmak bizim için önemli olacak. İşte bu gibi detaylarla birlikte zevkli geçmesi muhtemel ve bizim için iyi bir test maçı olacak bir karşılaşma bekliyoruz. Zor bir deplasman olacaktır ama daha önceki üst düzey maçlarda gösterdiğimiz konsantrasyonu bu maçta da gösterirsek maçı kazanmak bizim için uzak bir ihtimal olarak gözükmüyor.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0