Not Defteri: Derbi Haftasına Girmeden Yaşananlar

Süper ligin en zorlu deplasmanlarından biri olarak kabul edebileceğimiz Sivasspor deplasmanında maçın henüz ilk dakikasında attığıumız golle avantaj sağladık. Daha sonra Sivasspor skoru 1-1'e taşısa da Burak ve Umut'un attığı gollerle maç sonunda 3-1 kazanmasını bildik. Süper ligden gelen güzel oyun ne yazık ki  Türkiye kupası maçında sahaya yansımadı. Federasyonun yeni kurallarıyla değişen statü gereği oynadığımız Türkiye kupası 5.tur maçında karşılaştığımız 1461 Trabzonspor'a 2-1 elenerek Türkiye kupası gruplarına katılma hakkını kaybetti.

Yekta, Umut ve Sezon Arası
Beni tanıyanlar Yekta'yı ne kadar sevdiğimi bilir. Geldiği günden beri ona olan güvenim hiç azalmadı ama bir türlü beklenen çıkışı yaşayamadı. Bunda etkili olan bir çok şey var ama artık geçmişte kaldı. Şu an önemli olan bundan sonrası. Sivasspor maçında güzel oyununun yanında maçı koparan hareketi de kendisi yaptı ve bence maçın adamlarından biri  olmayı haketti. Dakikalar 57'yi gösterirken orta sahada kazandığı topu güzel bir şekilde Umut'a aktardı ve Umut da bunu güzel bir vuruşla gole çevirince 2 farklı üstünlüğü yakaladık. Maçın kırılma anı olan bu pozisyon bize zorlu deplasmanda 3 puanı getiren hareket oldu. Umarım Yekta'nın performansı artarak devam eder.

Sezona fırtına gibi başlayan Umut için tam " buraya kadarmış onun futbolu" muhabbeti başlıyordu ki Umut en güzel cevabı sahada verdi. Deplasmanda attığı iki golle yıldızlaşarak maçın en etkili futbolcularından birisi oldu. Trabzonspor'da geçirdiği 4 senede en az gol attığı sezonda 11 golü var. Bu sezon henüz ilk yarı bile tamamlanmamışken sadece ligde 11 gol attı. Bunun yanı sıra sezon başında süper kupa finalinde Fenerbahçe ağlarına yolladığı iki golü de eklersek 13 gol ediyor. Bu performansla devam ederse sezon sonuna kadar 30 golü bile yakalayabilir. Umudumuzun 30'u da geçmesi. Attığı gollerin yanı sıra içtenliği ve yüreğiyle oynaması en sevdiğimiz özelliklerinden biri sanırım.

Bu iki güzel şeyden sonra gelelim Türkiye Kupası maçına, daha doğrusu maçın sonuna. Maç sonunda Fatih Terim'in söylediği bir söz vardı:
Bu sonucun yansımaları Fenerbahçe maçına değil, sezon arasına olur.
Bir futbolcu kötü oynar, kabul edilir ama sen yedek bir futbolcuyken kupa maçında hocan sana güvenip sahaya sürüyorsa elinden geleni vermelisin, daha fazla çaba göstermelisin. Elinden gelen eğer dün maçta oynadığınsa Galatasaray seviyesinde oynamayı haketmiyorsundur. Hoca da sanırım onlara son şansını verdi çünkü bir maç sonucuna bakarak böyle bir şey söylemiş olamaz. Türkiye kupasından elenmek bir bakıma iyi de oldu. Grup maçlarının peş peşe oynananacağı dönemde antrenmanlarla kendi hazırlığımızı yaparız. Diğer avantajı ise hocanın söylediği şey. Bazı oyunculardan kurtulup yerlerine yenilerini almak şart. Derbi öncesi geçirdiğimiz bu hafta nasıl bir etki yaratacak pazar günü göreceğiz.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0