Not Defteri: Üç puandan daha önemlisi..

Bugün Aslantepe'de maça giden bir kısım Galatasaray taraftarı bazen gerçekten üç puandan daha önemli şeylerin olduğunu gösterdi. Bugün Galatasaray evinde iki puan kaybetti ve en azından benim gibi düşünen bir kısım taraftarın kaybedilen o iki puandan daha çok üzüldüğü bir şey var; oyundan çıkarken Hamit'in ıslıklanması.. Daha doğrusu, isim farketmeden oyuncunun ıslıklanması.

Sene başında o kadar basılsın parası neyse alınsın, ne yapıp edilip getirilsin, o da Fenerbahçe'ye kaptırılırsa artık bardak taşar diye bir sürü şey yazıldı konuşuldu. Sonuçta o kadar istenen Hamit parçalı giyiyor ve henüz yarım sezon bile olmamışken sen bu adamı ıslıklıyorsun. Neden? Kötü oynadığı için mi? Islıklama kriterleri nedir? Gol atamaması mı? Manchester United maçında direkten dönen topu ya da bu maçta kalecinin kurtardığı pozisyon gol olsaydı ıslıklanmayacak mıydı? 

Anlamıyorum gerçekten, Hamit'in ıslıklanmasını anlamıyorum. Bir futbolcu neden ıslıklanır? Kötü performansından dolayı ıslıklanır diyorsanız daha sezonun yarısı bile bitmemişken neyin ıslığı bu? Ayrıca Hamit'in performansı ıslıklanacak derecede kötü mü? Hadi kötü dediniz -nasıl diyorsunuz anlamıyorum- bir tek Hamit mi kötü? Bunları da geçtim -nasıl geçtim bilmiyorum- Fatih Terim için "imparator imparator" diye ölüyor herkes, e peki onun da mı hatırı yok? Ne dedi hoca? "Galatasaray taraftarından destek istiyoruz, takım ya da futbolcu kötü bile olsa destek istiyoruz". Islıklayanların gözü o kadar dönmüş ki hocanın dediklerini bile unutuyorlar. 

Her teknik direktör değişiminden sonra ağızlarda "istikrar yakalayalım, Arsenal, Manchester United olalım" lafları dolaşıyor ama her nedense uygulamada hiç o lafları yansıtan şeyler göremiyoruz. İmparator dediğimiz adam takımın başında enkaz bir takımı devralmış ve oradan ayağa kaldırıp geçen sene muhteşem bir şampiyonluk alan, bu sene lider olan ve çarşamba günü avrupanın en iyi 16 takımına kalma mücadelesi verecek olan bir takım oluşturmuş. Sen hala neyi ıslıklıyorsun? Niye bir futbolcunun moralini bozuyorsun? Sadece Hamit mi üzülecek buna? Takımdaki diğer futbolcular da etkilenecek bundan çünkü bugün Hamit'i ıslıklayan yarın başkasını ıslıklayacak hatta belki Fatih Terim'i bile ıslıklayacak. Kim bilir? Kim garantisini verir olmayacağının? Kimse veremez çünkü bunu yapanların gözü dönüyor.

Futbolcu parasını alıyorsa topunu oynayacak diyenler hep unutuyorlar ki sen taraftarsan takımını destekleyeceksin. Yok ben para verdim maç izlerim diyorsan al bir playstation aç onunla oyna onu izle, her şey istediğin gibi olur. Taraftarsan köstek olmayacaksın. 

Çok dokunduğu için tekrarlıyorum; Hamit gibi bir adamı ıslıklamak gerçekten çok garip bir davranış. Helal olsun!

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0