TKBL | Galatasaray'dan rahat galibiyet..

Yeni teknik heyeti ve oyuncu kadrosuyla bambaşka bir kimliğe bürünen Galatasaray kadın basketbol takımı, TKBL'nin 9.haftasında konuk ettiği Mersin BŞB'ni farklı mağlup etmeyi başardı. Bu sezon ilk kez Ahmet Cömert Spor Salonu'nda bir içsaha maçı oynayan takımımız baştan sona üstün götürdüğü karşılaşmada 81-48'lik skoru yakaladı. Son haftalarda takımı sırtlayan isimlerden Lindsay Whalen'ın hastalığı yüzünden oynayamadığı maçta görev alan 11 oyuncumuz da skora katkı yapmayı başardılar. 

Maçın ilk çeyreğinden itibaren 21-9 ile üstünlüğünü hissettiren ve her periyotta farkı kontrollü bir şekilde arttıran Sarayın Sultanları rakibini toplam 48 sayıda tutarken hücumda da verimli ve organize bir görüntü çizdi. Hücumda son haftaların en fazla sorumluluk alan ismi Whalen kadroda olmamasına rağmen özellikle pota altındaki üstünlüğünü ön plana çıkartırken burada rotasyondaki 4 isminden 53 sayılık bir katkı aldı. İki sayılık atışlar ve serbest atışlarda farkı yarattığımız bu maçta %45'lik bir sahaiçi isabet yüzdesi tutturduk. Ayrıca ribaundlarda rakibimize 49-38'lik bir üstünlük sağlarken ürettiğimiz basketlerin 15'i asist üzerinde geldi. Savunmasıyla rakibini 14 top kaybına zorlayan takımımızın maç boyu sadece 3 top kaybı yapması da olumlu noktalardandı. 

Galatasaray, Mersin BŞB maçını kazanmasıyla birlikte ligde 9. galibiyetini almış oldu. Bu sezon takip eden herkesin takdirle izlediği takımımız yavaş yavaş ideal seviyesine ulaşma anlamında sağlam adımlarla ilerliyor. Bu maçta Lindsay Whalen gibi bir ismin yokluğuna rağmen kendi oyununu 40 dakika boyunca parkeye yansıtmayı başardı. Özellikle pota altındaki güçlü rotasyonunu devreye sokan Sarayın Sultanları buraya Nevriye'nin dahil oluşuyla birlikte daha da güçlenecek. Tabi öte taraftan Whalen-Işıl ikilisinin yanına Alba Torrens'in gelmesini de merakla bekliyoruz. Kısacası sezon başından beri hep bahsini ettiğimiz tam kadro oynama olayını bir gerçekleştirebilsek takımın potansiyeli hakkında daha net şeyler de söyleyebileceğiz. Ama şu ana kadar geldiğimiz nokta kesinlikle çok iyi...

Mersin BŞB maçında takımımızdaki isimlerin yaptıkları istatistikler ise şu şekilde oldu: Özge Yavaş : 3 sayı, 2 ribaund, 3 asist, 1 top çalma, (1/8 şut)
Yasemen Saylar :
4 sayı, 2 ribaund, 1 asist, 1 top kaybı, (1/3 şut) 
Ayşe Cora :
5 sayı, 2 ribaund, 2 top çalma, (1/2 şut) 
Işıl Alben :
8 sayı, 3 ribaund, 4 asist, (3/10 şut)
Ann Wauters :
13 sayı, 5 ribaund, (6/9 şut)
Şaziye İvegin :
3 sayı, 2 ribaund, (1/3 şut)
Sancho Lyttle :
12 sayı, 7 ribaund, 1 asist, 2 top çalma, (6/11 şut) 
Gülşah Gümüşay :
2 sayı, 1 ribaund, (1/1 şut)
Şebnem Kimyacıoğlu :
3 sayı, 6 ribaund, 2 asist, (1/3 şut)
Sylvia Fowles :
17 sayı, 9 ribaund, 1 asist, 2 top kaybı, (6/9 şut)
Bahar Çağlar : 11 sayı, 8 ribaund, 3 asist, 1 blok, (5/12 şut) 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0