TKBL | Sarayın Sultanları Dolu Dizgin

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi 8. Haftasında evinde Canik Belediyesi'ni ağırlayan Galatasaray Kadın Basketbol Takımı rakibini 71-56'lık skorla mağlup etmeyi başardı. Maçın büyük bölümü yakın gitse de özellikle son çeyrekteki performansıyla rakibini geçmeyi başaran takımımız böylece ligdeki 7. galibiyetini aldı. Abdi İpekçi'de oynanan maçta bireysel anlamda tek bir oyuncu ön plana çıkmazken tam beş oyuncumuz çift hanelerde skor katkısı verdi.

Whalen-Işıl-Şaziye-Sancho-Wauters ilk 5'iyle çıktığımız maçta ilk çeyrek tam olarak istediğimiz oyunu oynayamayıp bu bölümü 15-18 geride geçtik. İkinci çeyreğin ilk dakikalarını da iyi oynamasak da sonra oyuna ağırlık koyup öne geçtik ve devreye 36-29'luk üstünlükle girdik. Üçüncü çeyrek de yine istediğimiz oyunu oynamayıp rakibi oyuna ortak edince fark 1'e düştü. Maçın final periyodunda ise yeniden toparlayan ve savunmasını sertleştiren Sarayın Sultanları farkı yavaş yavaş açıp karşılaşmadan 71-56 galip ayrılmayı bildi. Takımımızda Lindsay Whalen, Işıl Alben, Sancho Lyttle, Ann Wauters ve Sylvia Fowles çift haneli skor üretmeyi başaran isimler oldu. Sahaiçi şut yüzdelerinde %46-%39'luk bir üstünlük kurduğumuz bu maçta ribaundlarda 40-33, asistlerde ise 15-8 gibi sayılarla rakibimize ağır bastık.

Canik Belediyesi galibiyetiyle birlikte ligde 7. galiyetimizi aldık. Sezon başından beri sahada gördüğümüz takım olgusuyla birlikte sakat oyuncuların da yavaş yavaş takıma dönüyor olması işlerin daha da iyiye gideceğinin göstergesi. Lindsay Whalen kısa sürede farkını belli ederken Fowles da birkaç maçtır takıma ısınmaya başladı. Nevriye'nin katılımıyla birlikte pota altındaki gücümüz iyice yukarılara çıkacakken Torrens de sağlıklı dönebilirse dış oyuncu rotasyonunda rahatlayacağız. Ve tüm bu güçlü kadrosal yapı içinde Ekrem Memnun'un bizi istedimiz noktalara çıkarabileceğini de görmek mümkün. Bu sezon için yeterince yaşadığımız şanssızlık ve sakatlıkları yaşamazsak özlenen şampiyonlukların geleceğini tahmin etmek güç değil...

Canik Belediyesi maçında oyuncularımızın yaptıkları istatistikler ise şu şekilde oldu:

Özge Yavaş : 3 sayı, (1/1 şut)
Yasemen Saylar :
2 sayı, 3 ribaund, 1 asist, 1 top kaybı, (1/3 şut) 
Işıl Alben :
11 sayı, 5 ribaund, 3 asist, 1 top çalma, (3/6 şut)
Ann Wauters :
12 sayı, 4 ribaund, 1 top kaybı, 1 blok, (6/11 şut)
Lindsay Whalen :
14 sayı, 6 ribaund, 3 asist, 6 top kaybı, (5/8 şut)
Şaziye İvegin :
1 ribaund, 1 asist, 2 top kaybı, (0/3 şut)
Sancho Lyttle :
14 sayı, 12 ribaund, 3 asist, 4 top kaybı, 4 top çalma, (6/12 şut) 
Şebnem Kimyacıoğlu :
5 sayı, 2 ribaund, 2 asist, 1 top çalma, (2/8 şut)
Sylvia Fowles :
10 sayı, 6 ribaund, 2 asist, 1 top kaybı, 1 top çalma, 1 blok, (4/9 şut)

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0