(Çeviri) UEFA: Story so far, Galatasaray
Galatasaray ilk iki
maçını kaybedip de fikstürde kalan son 3 maçını kazanarak UEFA
Şampiyonlar Ligi H Grubu'ndaki 2. sıra için iddialı duruma geldi,
2001/02 sezonundan sonra ilk kez son 16'ya kaldı. Taraftarları için
takımın bu üstün başarısı, 1990'ların ortaları ve 2000'lerin başları
arasındaki Galatasaray'ın zafer günlerinin, 2000'deki UEFA Kupası ve
UEFA Süper Kupa'yla sonuçlanan parlak dönemin bir hatırlatıcısıydı. Ali
Sami Yen Spor Kompleksi'ndeki pankartlara bakılırsa; Galatasaray,
Avrupa'yı bir kez daha fethetmek için gelmişti.
UEFA'nın Galatasaray hakkında 19.12.2012 tarihinde yayınladığı yazının çevirisidir.
ŞU ANA KADAR Kİ HİKAYE
3 maç oynandıktan sonra, Fatih Terim tarafındaki dikkat çeken yıkım, yüzünden okunuyordu. İlk maç gününde Manchester United karşısında 1-0 yenilgiye rağmen gösterilen cesur performans iyiye işaret gibi görünüyordu; ama ne zaman ki -genellikle İstanbul'da çok güçlü olan- Galatasaray takip eden maçlarında Braga ve CFR 1907 Cluj'a karşı evinde oynadığı maçlarda sadece 1 puan aldığında, Terim tek çıkışın kalan son üç maçı kazanmak olduğunu biliyordu. Kayda değer şekilde aynen öyle de yaptılar: forvet Burak Yılmaz 4. maçta Romanya'da Cluj'u yenmek için hat-trick yaptı, daha sonra da evinde grup lideri United'a karşı oynanan maçtaki tek golü attı, böylece Braga'da 2-1'lik zaferle sonuçlanan zorlu savaştan önce, Cluj'u az bir farkla kenara iterek 2.liğe yerleşti.
ÖNEMLİ AN
Burak'a göre, dönüm noktası 1-1 biten gruptaki 3. maç olan Cluj maçından sonra Ali Sami Yen'de düzenlenen basın toplantısı oldu. "O zaman, kalan maçlarımızda tek bir puan bile bırakmayacağız demiştim" diye açıkladı. "Ve öyle de oldu" dedi.
KİLİT OYUNCU
Burak ve Real Madrid'li Cristiano Ronaldo, ikisi de grup aşamalarında 6'şar gol kaydederek, gol krallığı çekişmesinde en üst sırada yer aldılar. Bu 27 yaşındaki Türkiye'nin forvetine ve kulübüne muhteşem gurur kaynağı oldu ve daha da etkileyicisi Burak geçen dönem Trabzonspor'la birlikte grup aşamalarındaki ilk sahne alışından bu yana, bu kadar bir etki bırakmayı becerememişti. Kaleci Fernando Muslera çok fazla manşetlerde yer almamış olabilir; ama istikrarlı performansıyla sessizce Galatasaray taraftarlarının kalbini kazandı. Uruguaylı eleme turlarında kendine daha öne çıkan bir rol bulabilir.
YÜKSELEN YILDIZ
"Hücum odaklı orta saha" Nordin Amrabat'ın -defansta ve daha ilerde- bitmek bilmeyen eforu olmadan, Galatasaray az bir farkla da olsa son 16'nın dışında kalabilirdi. Onun bu grafiği Selçuk İnan ve Burak'a da etkileyici fırsatlar verdi, Faslı Milli oyuncunun mükemmel ortasının 6. maçta Braga karşısında Burak'ın skoru beraberliğe getirmesindeki öneminin altı çizilmeli.
RAKAMLAR
Braga karşısında zaman tükenirken, Burak'ın 6 golü o ana kadar Galatasaray'ın bütün grup aşaması boyunca attığı golleri temsil ediyordu, sadece biri hariç; Aydın Yılmaz'ın ani baskınıyla perçinlenen, 16 takımlık turun son kazananını belirleyen gol.
ALINTI
"Başkasının yardımını beklemek yerine, işimizi kendimiz tamamladığımız için çok memnunum. Galatasaray'ın, Avrupa'da söyleyecek daha çok sözü var. Bazı maçlar takımı, gerçek bir takım yapar. Bazı maçlar toplulukları, hatta bütün ülkeyi birleştirir." diyerek kutladı Fatih Terim Braga'da zaferi ve eleme turlarında yer almalarını.
Amrabat başlığındaki "cross" yaptığı ortalarla anlamında kullanılmış. Bilginize.
YanıtlaSil"saldırgan" kelimesi sanıyorum özgün metinde "attacking" minvalinde bir kelime ve bu bağlamda "hücumcu" anlamında kullanılmış olmalı. Bilginize
YanıtlaSil@orchel teşekkür ederim, uyarınızı dikkate aldım.
YanıtlaSil@mehmed emin ipek "attack-minded midfielder" olarak yazılmış, direk karşılığı olmadığı için "hücüm odaklı ortasaha" diye yazmayı düşündüm aslında; ancak "saldırgan" daha iyi ifade edebilir diye öyle yazdım demek ki yanıldım :) düzeltiyorum teşekkürler.
YanıtlaSil