Not Defteri: Derbiden Akılda Kalanlar

Her maç için önemli olan maça iyi başlamak derbiler için belki de daha önemli. Maça iyi başlamak özellikle kendi evinde oynadığın bir karşılaşmada taraftarını da arkana almanı sağlar ve rakip takım üzerine büyük bir psikolojik baskı yükler. Derbide de öyle oldu. Maça iyi başlayıp erken attığımız gol ile her şeyin bizim için yolunda gideceği görüntüsünü verdik. Özellikle Fenerbahçe maçlarında başımıza gelen ilginçliklerden bir tanesini daha yaşamasak gönlümüz kalırdı ama neyse ki yaşadık ve rahatladık. Fenerbahçe’nin sol beki Türkiye’de ki ilk golünü sağ ayağıyla ceza sahası dışından bize attı. Savunmadan dönen toplarda -yine özellikle- Fenerbahçe’den gol yeme konusunda üstümüze yok sanırım. Maçın skoru eşitlenmişken sezon başından beri eleştirilen Selçuk sahneye çıktı ve Volkan’ı harika bir golle frikikte ters köşeye yatırarak bizi 2-1 öne geçirdi. Skor tabelasına etki eden başka bir olay olmayınca maç 2-1 sona erdi. Böylece ilk yarının bitimine bir hafta kala en yakın rakibimizle aramızda olan puan farkını beşe çıkartarak ilk yarıyı lider tamamlamayı garantilemiş olduk.

Selçuk, Riera ve Koreografi
Sezon başında beri formsuz olduğu için eleştirilen kaptanın sezonun en kritik maçlarından birinde –frikikle- sahneye çıkıp takımı kurtarması muhteşem bir şey oldu. Selçuk’un kendini hatırlatması, takım arkadaşlarının ve taraftarın ona güvenin de tekrar ön plana çıkması takımı çok iyi etkileyecek. Senelerdir Fenerbahçe karşısında özellikle Alex’le frikiklerden çok çekmiştik. Fenerbahçe’yi bu derece kritik bir frikik golüyle yenmek bizim için özlenen bir duyguydu.  Kaptanın attığı frikik golünün bir de bu açıdan önemi var.

Büyük adam... Geçen sezon yerden yere vurulan –ben de dahil- Riera bu sezon resmen harikalar diyarında! Sol açıkken gösteremediği etkiden dolayı haklı bir şekilde eleştriliyordu. Fakat Fatih Terim’in etkisi midir bilemedim  savunmanın solunda inanılmaz derecede iyi bir performans gösteriyor. Yaptığı hatalar elbet oluyor ama hatalarından çok daha fazla pozitif şey yapıyor.  Ayrıca hakeme yaptıklarından sonra oyundan çıkarken taraftara oynayıp armasını öpen Meireles’e “şov yapma, çık!” tarzında yaptığı hareket de gözden kaçmadı değil. Nazarlardan uzak olsun.

Koreografi için ne denilebilir ki? Emeği geçen herkesin ellerine ve yüreklerine sağlık! Bir koreografi bu kadar anlamlı ve güzel olabilir. Senelerce hatırlanacak ve senelerce konuşulacak. Gerçekten yapanların yüreklerine sağlık.

1 yorum:

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0