Not Defteri: Aptal Kutusu

 
Televizyon artık kesinlikle bu tanıma uyuyor. Türk televizyonlarında -özellikle spor programlarında- konuşulan konuların belden aşağı olmasını geçtim artık o kanallarda program yapanlar sahtekarlıkları, yalan haberleri günlük yaşantılarına da taşımaya başladılar. Sosyal medyanın gücünü artık hepimiz çok iyi bir şekilde biliyoruz. Çok iyi şeyler için de kullanılabiliyor ama bazı kötü niyetli insanların oyuncağı da olabiliyor. Tıpkı iki gece önce olduğu gibi.

Rasim Özan Kütahyalı nam-ı diğer ROK. Twitter'dan geçtiğimiz günlerde Sneijder'in gece 1:30'da havaalanına geleceğini yazdı. İnsanlar da buna inanarak hava alanına gitti. Gidenlerin suçu büyük, suçları büyük ama hava alanına gittikleri için değil. Hala televizyonda yayınlanan belden aşağı konuşmaların geçtiği, açık açık insanlarla dalga geçilen, doğru haber sayısının bir elin parmaklarını geçmeyen programları izleyerek bu insanların bu kadar prim yapabilmesini sağladılar. Gerçekten inanarak izleyenleri geçtim bunların yanında bir de yeni bir moda çıktı: "komik oluyor gülüyoruz" Koskoca ülkede komik hiç bir şey kalmadı da spor programlarının yalanlarını izliyorsunuz yani? Gülmek istiyorsanız Cem Yılmaz'ın yeni filmi çıktı ona gidin. Ben Cem Yılmaz sevmiyorum diyen herhangi bir haber kanalının sitesine girip haberlere baksın. Güzel ülkemizde yeterince komik olay var. 

Bu insanlar izlenmeye, okunmaya, takip edilmeye devam edildikçe daha da güçlenecekler ve yaptıkları bugün size dokunmasa yarın dokunacak. Rakip takım hakkında haber yapıp atıp tutarken "Hadi çekirdek alalım oh iyi gülüp eğlenelim" yaparsak, yarın aynı şeyi bize yaptıklarında onlar için çok fazla değişen bir şey olmayacak çünkü sadece izleyen kitlenin rengi değişecek. Fakat bizim için değişen çok şey olacak. Belki bir futbolcumuza iftira atılacak belki hocamıza belki de taraftarımıza yani bize. Çok uzağa gitmeye gerek yok hatırlayın Engelsiz Aslanlar basketbol maçında yaşananları. Olaylar esnasında televizyon kanallarında bas bas bağırıldı, görüntüler yayınlandı. İşte holiganlar işte suçlular diye. Ne oldu? Suçsuz insanlar boşu boşuna mahkeme yollarında süründü. Takım oyuncuları bile her şeyi açık açık anlatırken medyanın gösterdiği ve işaret ettiği kişiler suçlandı. O gün çamur attıkları Galatasaray taraftarı geçen gün o maçın tekrarında iki takıma da destek verdi. Peki siz bundan bahseden bir spor programı gördünüz mü? Ben görmedim.

Bazı konularda renk gerçekten önemli değildir. Bu konuda onlardan bir tanesi. Bu tür tv programlarına, gazetelere, internet sitelerine ve kişilere prim vermemek şart! Bir yerden başlamak lazım. Buna gazete okuyorsanız aldığınız gazeteye, televizyondan izliyorsanız seçtiğiniz programa dikkat ederek başlamak lazım. İnternet de aynı şekilde. Gerek Twitter'ı gerek haber sitelerini kullanırken dikkatli olmalıyız. Yoksa 70 yaşındaki nineyi hava alanına gönderip bir de arkasından "sazanlara bak" diye dalga geçen çok olur.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0