ELW | Euroleague'de emin adımlarla..

Galatasaray kadın basketbol takımı, mütevazi kadrosuyla başarı hedeflediği Euroleague Women'daki grup mücadelesine çıktığı 10. maçta deplasmanda USO Mondeville'i mağlup etmeyi başardı. 59-70'lik skorla rakibini geçen takımımız böylece bu sezon gruplardaki 8. galibiyetini almış oldu. Maç boyu rakibin nefesini ensemizde hissetsek de özellikle son periyottaki iyi performansımızla galip geldik. Lindsay Whalen 21 sayılık performansıyla yıldızlaşırken Alba Torrens de sakatlık sonrası en iyi performansını bu maçta verdi. 

Maça ev sahibi ekip hızlı bir giriş yapıp skorda öne geçerken buna karşılık yakaladığımız seriyle üstünlüğü ele aldık. 10-8'den sonra ele geçirdiğimiz bu skor üstünlüğünü ise maç boyunca korumayı başardık. Özellikle ikinci ve üçüncü çeyreklerde maçı kafa kafaya bir noktaya getiren rakip karşısında üçüncü periyodun sonunda Işıl'ın üçlüğüyle başlayan seri son periyodun başındaki etkili performansımızla birlikte 13-0'a taşınınca buradan maçı koparmayı bildik. Yıldız oyun kurucumuz Lindsay Whalen 21 sayılık performansıyla maçın yıldızı olmayı başardı. Ayrıca 1 yıllık sakatlığının ardından 4. maçına çıkan Alba Torrens yavaş yavaş takıma ısındığının sinyallerini verdi ve 12 sayılık katkısıyla galibiyette önemli pay sahibi oldu.

Fransa deplasmanında elde ettiğimiz bu galibiyetle birlikte grupta 8. maçımızı kazandık. C grubunda maç eksiğine rağmen averajla üstümüzde bulunan Ekaterinburg liderliğini korurken çok büyük olasılıkla grubu lider bitirecekler. Bizim ise grubu 2. sırada bitirmemiz neredeyse kesin gibi. Ekrem Memnun'un talebeleri bu yıl yakaladıkları çizgiyi bozmadan ilerliyorlar. Bu deplasmandan çıkarılmış galibiyet de bunun bir göstergesi. Hele ki Alba Torrens gibi kadronun çok önemli bir parçasının takıma yeni yeni adapte olduğu bu dönemden sonra tam kadro oynama şansını yakalayabilirsek kazandığımız Türkiye Kupası'nın yanına bu sezon içinde diğer kupaları da ekleyebiliriz.

Maç içinde oyuncularmızın yakaladıkları istatistikler ise şu şekilde oldu:
Yasemen Saylar: 2 sayı, 1 top kaybı    

Işıl Alben: 7 sayı, 6 ribaund, 5 asist, 5 top kaybı, 2 top çalma, (3/7 şut)
Ann Wauters: 8 sayı, 4 ribaund, 1 asist, 2 top kaybı, 1 top çalma, (4/8 şut)
Lindsay Whalen: 21 sayı, 3 ribaund, 4 asist, (10/16 şut)
Şaziye İvegin: 2 ribaund 
Sancho Lyttle: 6 sayı, 5 ribaund, 1 top kaybı, (2/6 şut)
Alba Torrens: 12 sayı, 1 ribaund, 2 top çalma, (5/9 şut)

Şebnem Kimyacıoğlu: 3 sayı, 1 top kaybı, 2 top çalma, (1/3 şut)
Sylvia Fowles: 5 sayı, 4 ribaund, 1 asist, 1 top çalma, 3 top kaybı, (2/7 şut)
Bahar Çağlar: 5 sayı, 4 ribaund, 1 asist, 3 top kaybı, 1 top çalma, 1 blok, (3/5 şut)

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0