Eurocup | Sırbistan'ın fethi..

Galatasaray Medical Park, şampiyonluk hedeflediği Eurocup'taki mücadelesinde ya tamam ya devam diyeceğimiz çok kritik Kızılyıldız maçından galibiyet çıkarmayı başardı. Zorlu Sırbistan deplasmanında baştan sona üstün bir görüntü çizen ve kontrolü kaybetmeyen takımımız 74-91'lik farklı bir galibiyet aldı. Eurocup top16 turunun 2.maç haftasında aynı akşam Kazan'ın kendi evinde Ulm'a kaybetmesiyle grupta dengeler neredeyse sıfırlandı. Bu zor deplasmanda Jamont Gordon 22 sayıyla yıldızlaşırken Carlos Arroyo da 19 sayılık bir katkı verdi.

Maça kontrollü bir şekilde başlayan ve tempoyu yüksek tutmak isteyen rakibine izin vermeyen Galatasaray Medical Park Rakocevic'in Jamont Gordon karşısındaki savunma zaafını  kullanarak buradan iyi skor buldu ve öne fırladı. 2. çeyrekte periyodun sonlarına doğru oyun dengelenir gibi olurken bu sefer pota altı elemanlarımızı devreye soktuk ve bize yetişmelerine izin vermedik. 42-49 üstün girdiğimiz ikinci yarıda da üstünlüğümüzü korurken farkı çift hanelere çıkarıp 10-12 sayı civarında götürdük. Son periyoda ise özellikle iyi savunmamızla giriş yaparken farkı yavaş yavaş açtık. Açılan fark karşısında rakip takımda ve taraftarda gerginlik oluşurken bunun onları ateşlemesine izin vermeden kontrolü elimizde tuttuk. Son dakikalarda rakibin faul zaaflarından da faydalanarak sık sık çizgiye gittiğimiz bu zorlu maçı 74-91'lik skorla kazanarak hem grupta iddiamızı yeniden kazandık hem de son dönemde takımımızın üstündeki kara bulutları dağıtma anlamında sağlam bir adım attık.

Takım olarak bu deplasmanda attığımız 91 sayı çok değerli. Belki Kızılyıldız savunmasıyla öne çıkan bir takım değil, ama bizim son dönemlerde hücumda yaşadığımız sıkıntılara karşılık bu maçta bu skorlara çıkmak takımın potansiyelini gösterme adına önemliydi. Kaldı ki maç günü hastalanan ve karşılaşmaya serumla çıkan Hawkins ve Cenk tam performans verememişken... Tabi bunun kadar bir başka sevindirici noktada evinde genellikle 90'lı skorlara çıkmayı alışkanlık haline getirmiş rakibi 74 sayıda tutmak oldu. Bu da ne kadar dengeli bir basketbol oynayacağımızın ispatı niteliğindeydi. Bireysel anlamda Jamont Gordon'ın bugün ortaya koyduğu 22 sayılık performans çok değerli. 2 numaraya geçip penetresi üzerinden kullanıldığında ne kadar tehlikeli bir silah olduğunu gösterdi. Carlos Arroyo da 5/8 ile üçlük attığı bu maçta 19 sayılık performansıyla ağırlığını hissettirdi. Ayrıca N'dong'un yaptığı 15 sayılık katkı da pota altından skor bulmakta zorlanan takımımız için ilaç niteliğindeydi. Buraya 10 sayı- 5 ribaund- 4 top çalma- 2 asiste oynayan Milan Macvan'ı ve hasta bir şekilde olsa da fedakarca mücadelesini ortaya koyan Hawkins'i de ekleyelim.

Kızılyıldız deplasmanından aldığımız bu galibiyet sezonun belki de dönüm noktası oldu. Eğer kazanamasaydık Eurocup'a büyük oranda havlu atacaktık. Formsuz bir dönemde buraya gelmiştik ve üstüne üstlük çok önemli iki skor opsiyonumuz Hawkins ve Cenk maç günü hastalanmışlardı. Ancak takım buradan reaksiyon göstermeyi başardı ve maç boyu kontrolü elinde tutarak çok önemli bir galibiyete imzasını attı. Tabi burada herkesi tebrik etmişken aslan payını da Ergin Ataman'a veriyoruz. Tecrübeli antrenörümüz yine şartların zorlaştığı, rotasyonun daraldığı kritik bir karşılaşmadan çok doğru bir oyun planı ve doğru bir mental hazırlıkla galibiyet çıkarmayı başardı. Bu galibiyette şüphesiz onun da payı çok büyük ve onun yönetiminde takım belki de buradan ayağa kalkıp hedeflediği büyük kupalara koşacak. Tebrikler Yenilmez Armada...

Kızılyıldız karşısında oyuncularımızın yakaladıkları istatistikler ise şu şekilde oldu: Jamont Gordon : 22 sayı, 4 ribaund, 2 asist, 3 top kaybı, 2 top çalma, (9/12 şut)
Cenk Akyol: 1 ribaund, 2 asist, (0/1 şut)
Furkan Aldemir:
3 ribaund, 2 top kaybı  
Boniface Ndong:
15 sayı, 7 ribaund, 1 top kaybı, 3 blok, (6/8 şut)
Milan Macvan:
10 sayı, 5 ribaund, 2 asist, 4 top çalma, 1 top kaybı, (3/6 şut)
Carlos Arroyo:
19 sayı, 3 ribaund, 1 asist, (7/15 şut) 
Ender Arslan:
10 sayı, 1 ribaund, 4 asist, 1 top kaybı, (4/6 şut)
David Hawkins:
10 sayı, 1 ribaund, 5 asist, 4 top kaybı, (4/6 şut)
Erwin Dudley:
5 sayı, 3 ribaund, (2/4 şut) 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0