BBL | İkinci yarıya galibiyetle başlıyoruz..

Galatasaray Medical Park 1 haftalık aranın ardından bu hafta 2. devresine başlanan Beko Basketbol Ligi'nde konuk ettiği Antalaya BŞB'ni farklı skorla geçmeyi bildi. Abdi İpekçi'de oynanan karşılaşmada 21-21 geçilen ilk çeyreğin ardından 2. periyotta üstünlüğü ele alan takımımız maç sonuna kadar farkı açıp 85-65'le galibiyete uzanırken ligin ikinci yarısına da kazanarak başlamış oldu. Forma giyen bütün oyuncularımızdan skor katkısı aldığımız bu maçta Carlos Arroyo attığı 20 sayıyla karşılaşmanın en skoreri oldu. 

Maça istediğimiz savunma sertliğinde giremeyince hücumda potansiyelli yabancılara sahip olan Antalya BŞB skor bulmakta çok zorlanmadı. Konuk ekibin dış atışları da girince skora tutunabildiler. Biz ise Arroyo önderliğinde ilk çeyreği tamamladık. 21-21 biten ilk çeyreğin ardından ikinci periyodun ilk dakikaları da skor anlamında yakın geçti. Ancak 15. dakikadan sonra savunmamız biraz daha sertleşince rakip skor bulmakta zorlandı ve biz de farkı biraz açıp devreye 41-32 önde girdik. Üçüncü çeyrek ise maçın koptuğu bölüm oldu. Savunmamızla rakibi iyice düzenden çıkarırken hücumda ise iç-dış dengesini iyi kurduğumuz ve hücum ribaundlarıyla ikinci şans sayılarını kovaladığımız bölümde fark 22'ye çıktı. Maçın final periyodunda Can Korkmaz, Sertaç Şanlı gibi isimler önemli dakikalar alırken savunma sertliğimiz düştü, ancak hücumda pek sorun yaşamayınca maçın sonunu rahat getirmeyi başardık ve ligdeki 13. galibiyetimizi aldık.

Antalya BŞB karşısında takım olarak gösterdiğimiz performansımızın bu maçın zorluğu ölçüsünde iyi olduğunu söylemek mümkün. Maçın ilk çeyreği ve farkın açıldığı son çeyrek haricinde savunma sertliğimizle rakibi bozduk ve istediğimiz galibiyete uzandık. Toplamda 23 asist yaptığımız bu karşılaşmada top paylaşımını ne kadar iyi yaptığımız gözükürken pota altı oyuncularımızdan toplamda 40 sayılık bir katkı alarak iç-dış dengesini de iyi bir oranda sağlamış olduk. Ribaundlarda kurduğumuz 45-30'luk üstünlük de maçın en dikkat çeken istatistiklerinden biri oldu. Forma giyen 11 oyuncumuzun da skor ürettiği bu karşılaşmda Carlos Arroyo 20 sayısıyla yıldızlaşırken Boniface N'dong da 14 sayılık bir katkı verdi. Haftaiçi oynanan Ulm karşılaşmasında son dönemlerdeki durgun ve formsuz görüntüsüne zıt bir şekilde olumlu sinyaller veren Furkan Aldemir bu maçta da pota altında etkili olurken 9 sayı- 11 ribaund- 2 asist- 1 blokluk bir performans ortaya koydu.

Farklı kazandığımız Antalya BŞB maçıyla herhangi bir kaza yaşamadan yolumuza devam etmiş olduk. Bu maçı böyle kazanmak güzel tabi, bunun yanında Arroyo'nun kısa sürede çok iyi form tutması, Furkan'ın  son 2 maçta özlediğimiz ve istediğimiz çizgisine yaklaşmış olması da önemli noktalar. Ancak bu son  2 maçta Hawkins'in yokluğundan ötürü ortaya çıkan 3 numara problemi de tüm çıplaklığıyla önümüzde duruyor. Belki iki maçı da farklı kazanarak çok fazla bir eksiklik yaşamamış görüntüde olabiliriz, ama rakiplerin bizi çok fazla zorlayacak durumda olmadıklarını da söylememiz lazım. Yani Hawkins'sizliği kaldıramayacağımız maçlar da olacak. Tabi bu anlamda Ergin Ataman'ın bugün ya da yarın bir transferin açıklanabileceğinin sinyallerini vermiş olması sevindirici, ancak yeni gelecek bu oyuncunun doğru bir tercih olması önemli. İsmi geçen bazı isimler bu boşluk için doğru hamleler gibi gözükürken bazıları da daha çok guard özellikte adamlar-ki bizim şu an ihtiyacımız olan isimler değil. Bu son hamleyle birlikte bu sezon önümüze daha net olarak bakabileceğiz. Umarız ki doğru hamle gelecek.

Maç boyunca yakaladığımız istatistikler ise şu şekilde oldu:
Jamont Gordon : 2 sayı, 4 ribaund, 2 asist, (1/10 şut)
Can Korkmaz : 2 sayı, 2 asist, 1 top çalma, (1/3 şut)
Engin Atsür : 2 sayı, 4 ribaund, 4 asist, (1/2 şut)
Sertaç Şanlı : 6 sayı, (3/3 şut)
Cenk Akyol : 6 sayı, 1 ribaund, 1 asist, 1 top çalma, (2/6 şut)
Furkan Aldemir : 9 sayı, 11 ribaund, 2 asist, 1 top kaybı, 1 blok, (4/5 şut)  
Boniface Ndong : 14 sayı, 5 ribaund, 1 asist, 3 top kaybı, (7/10 şut)
Milan Macvan : 7 sayı, 4 ribaund, 2 asist, 1 blok, (3/8 şut)
Carlos Arroyo : 20 sayı, 4 ribaund, 3 asist, 2 top çalma, (8/11 şut) 
Ender Arslan : 7 sayı, 3 ribaund, 5 asist, 1 top kaybı, (3/8 şut)
Ersin Dağlı : 10 sayı, 5 ribaund, 1 asist, (4/9 şut) 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0