Yine, yeniden Drogba sesleri..

Başkanlık koltuğuna oturduğu günden itibaren büyük bir hayali var Ünal Aysal'ın. Galatasaray'ı gelecek yıllarda Avrupa'nın en iyi 10 kulübünden birisi haline getirmek ve Şampiyonlar Ligi'nde sürekli olarak çeyrek final oynayacak düzeyde olmak. Geçen sezonun başından itibaren bu yolda adımlar atıldı, sürekli olarak üzerine konularak hamleler devam etti. Avrupa'nın en iyi 10 kulübü arasına girmek için Şampiyonlar Ligi'nde sürekli başarı, Şampiyonlar Ligi'nde sürekli başarı için sürekli katılım, sürekli katılım için lig şampiyonlukları gerekiyordu. Tüm bu başarıları yaşamak için ise, kaliteli oyuncular elzemdi. Geçen sene bir takım adımlar ve yatırımlar yapan Galatasaray, bunun karşılığını misliyle aldı. Bu sene de hedeflere adım adım yaklaşıyor. Tabii yatırımlar ve adımlar her geçen gün büyüyor. Sneijder hamlesinin ardından Avrupa'da ses getirecek bir transfer hamlesi daha: Didier Drogba!

Geride kalan yaz döneminde Çin Ligi takımlarından Shanghai ile 2014'e kadar sözleşme imzalayan ve aylık 1 milyon pound gibi oldukça yüksek bir yıllığa sahip olan Fildişi Sahilleri'nin süperstar forveti Didier Drogba, geçtiğimiz aylarda kulübünde yaşadığı ekonomik sorunlardan dolayı ayrılmak istediğini açıklamıştı. Aralık ayında sona eren Çin Ligi'nin yeniden başlama tarihi ise Mayıs 2013! Bu kadar uzun bir süre boş oturmak yerine Drogba, üst düzey futbol oynamak istediğini menajerlerine belirtince Avrupa'da transfer pazarı son günlerde yeniden hareketlendi. Wesley Sneijder'ın da tercihinde olduğu gibi Avrupa'nın üst düzey takımlarında ve özellikle Avrupa Kupaları'nda boy göstermek isteyen 34 yaşındaki Drogba'nın kulübünde yaşadığı ekonomik problemler sonrasında bonservisini eline alması da gündeme gelince Juventus başta olmak üzere, bir çok kulübün radarına girmesi zor olmadı. Fakat transferde istenilen rakamlar, vergi oranları çok yüksek olan Avrupa kulüplerinin geri adım atmasını sağladı. Çin temsilcisi Shanghai yıldız oyuncunun bonservisi için 5 milyon euro isterken, Drogba alacaklarına karşılık olarak bonservisini eline alması halinde yıllık 7 milyon euro (brüt) talep etti. İtalyan medyasında yazılan, Avrupa basınında Juventus ile çıkan dedikoduların detayında bu bilgiler yer alıyor. Juventus ise aynı takımdan sezon sonuna kadar Nicolas Anelka'yı transfer ederken, sezon sonundan itibaren de Fernando Llorente ile anlaşma imzalayınca masadan kalkan taraf oldu. Geçtiğimiz günlerde Milan ile ciddi bir şekilde ismi anılan Drogba'nın transferine dair, kırmızı-siyahlı kulübün asbaşkanı Galliani ara transfer döneminde transfer yapmayacaklarını açıklayınca otomatik olarak masadan kalktıklarını da belirtiyordu.

İtalyan kulüpleriyle anlaşamayan fakat Avrupa'da forma giymek isteyen Didier Drogba için menajerleri Galatasaray'a teklifi sununca olanlar oldu. Son günlerde gerek sosyal medyada, gerekse spor basınında hemen hemen her gün yeni bir transfer bilgisi okuyan taraftarlar her ne kadar 3-4 gün gecikmeli de olsa gerçek ismi okumuştu. Stoper arayışları kapsamında Kolo Toure ve Andreas Granqvist gibi isimlerle ilgilenen Galatasaray'ın radarına bir anda Didier Drogba girdi. Şampiyonlar Ligi'nde hedefini yükselten ve Süper Lig'de de şampiyonluk hedefleyen Ünal Aysal ve Fatih Terim, yaptıkları görüşme sonrasında bu transfere "Neden olmasın?" mantığıyla yaklaşında görüşmeler başladı. Mayıs ayına kadar kiralanmasına dair başlayan görüşmeler, Drogba'nın alacaklarına karşılık bonservisini eline alması halinde 2 yıllık olarak değişti. Fildişi Sahilleri milli takımının takım kaptanı Drogba için bahsi geçen rakam ise yıllık 3 milyon euro. Kiralık gelmesi halinde, sezon sonuna kadar bonuslar dahil 2 milyon euro alacak. Görüşmeler kapsamında bazı yöneticilerimizin Güney Afrika'ya gittikleri de doğru, menajeriyle ve kendisiyle masaya oturup şartlar son kez sunulacak. Avrupa'da sezon sonuna kadar oynamak isteyip, istemeyeceğine kısacası kendisi karar verecek. Keza bizim bildiğimiz kadarıyla kendisine talip olan bir başka kulüp, şuan için, yok. Olay tamamen bundan ibaret..

Drogba gelir mi, gelmez mi bilinmez. Ortada bir gerçek var ki, hedeflerini adım adım büyüten Galatasaray, ara transfer döneminin kapanmasına sadece 8 gün kala büyük bir transferin peşinde. Olursa -ki olmaması için herhangi bir neden yok- ara transfer döneminin en büyük transferlerine imza atılmış olacak. Bundan sonrasını da rakipler düşünsün..

2 yorum:

  1. Drogbanın kariyeri, futbolculugu tartışılmaz ama gerçekten gerek varmı böyle bir transfere daha.. önümüzdeki sene yabancı kontenjanınında düşecegini hesaplarsak Sneijderin etrafında Ömer Toprak , Gökhan Töre , Kerim Frei gibi yerli transferlerle güçlendirilmiş bir takım kursak daha mantıklı degil mi sizce??

    YanıtlaSil
  2. Drogba'nın ölüsü bile bu takıma yeter. Ancak şu da bir gerçek ki takımda beni heyecanlandıran türk oyuncu yok. Gerek defansta gerek orta sahada (Burak ve Semih belki biraz) A sınıfı dediğimiz yerli oyuncu sayısının artması gerekir. Kimbilir belki Nuri ŞAHİN, belki Gökhan İNLER ama türk oyuncularınız kaliteli değilse yabancılar havada kalabilir.

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0