Ekrem Memnun: Oyuncularım sahaya karakter koydular..

Spor Toto Kadınlar Türkiye Kupası'nın finalinde ezeli rakibi Fenerbahçe'yi karşılaşmanın son saniyesinde Sancho Lyttle'nın basketiyle mağlup ederek üstüste 4.kez şampiyonluğa uzanan Galatasaray kadın basketbol takımının başantrenörü Ekrem Memnun, karşılaşma sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Oldukça zorlu bir turnuva oynadıklarını dile getiren tecrübeli başantrenör, sezonun ilk kupasını kazandıkları için mutlu olduğunu dile getirdi. Karşılaşmanın son pozisyonlarına da değinen Ekrem Memnun'un açıklamaları şu şekilde..

Başından sonuna kadar önde götürdüğümüz bir maç oldu. Savunmamız olması gerektiği gibiydi. Oynadığımız takımın iyi olduğunu unutmayalım. Kupa finali, tek maç, bırakmak istemeyecek, onlar da agresif oynadılar, mücadele ettiler. Biz de yorgunluğun etkisiyle birkaç basit hata yaptık ve rakibimizi maça ortak ettik. Daha rahat kazanabileceğimiz bir maç idi esasında. Uzun süreler farklı bir şekilde öndeydik. Son saniye basketiyle kazanmayı başardık. Güzel bir final oldu diyebiliriz. Karakterimizi ortaya koyduk. Çok mutluyuz.

Oyuncularım çok inançlıydı. Kazanmak için kararlı geldiler. Müthiş bir savunma yaptık, sezon başından beri bize yakışan, olması gereken savunma karakterini ortaya koyduk. Hücumda da oyun disiplinine sadık kaldık. Bunlara ek olarak da 28 saha içi isabeti ve 26 asist var.

Molada konuştuk, ikili oyunda oyuncu değiştirecektik, üçlük yemeyelim, ya üstüne çıkalım ya da driblingde faul yapalım dedik. Veya iki sayıya zorlayalım diye konuştuk. Ama başaramadık orada. Basketbolda bu tür durumlarla sık sık karşı karşıya kalabiliyorsunuz.

Bazen çizersiniz olmaz, bazen olur. Oyuncularımdan sakin olmalarını istedim, buna çok uğraştık o kısa sürede, doğru karar verebilmeleri için. Zaman olduğunu ve tek atış yapabileceğimizi söyledim. Elbette şansın da payı var, seti doğru uyguladık ama atış kaçabilirdi. Ann veya Sancho üzerinden oynayacaktık. Lindsay'ın pası da olağanüstüydü.

Biz buraya kupalar kazanmak ve bunun devamını getirmek için geldik. Tüm kupaları kazanmak için bu takım kuruldu. Her geçen gün daha iyiye gideceğiz. Bu galibiyet oyuncuların hedeflerimize olan inancını daha da artırdı.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0