Spor Toto Türkiye Kupası | Şampiyonuz!

Galatasaray kadın basketbol takımı sezonun ilk kupasını kaldırdı. Spor Toto Türkiye Kupası Finali'nde Antalya'da ezeli rakip Fenerbahçe'ye karşı unutulmaz bir maç çıkaran takımımız son saniyesine kadar heyecanın sürdüğü karşılaşmayı Sancho Lyttle'ın son salise basketiyle kazandı. 72-72'lik eşitlikle 1.7 saniye kalmışken girilen molanın dönüşünde Sancho'nun buzzer-beater'ı şampiyonluğu getirdi. Amerikalı oyuncu aynı zamanda maçın oyuncusu seçilirken Sarayın Sultanları, başantrenörü Ekrem Memnun'la ilk kupasını da kaldırmış oldu.

Maç aslında son 1.7 saniyeye kadar bizim üstünlüğümüzde gitti. Özellikle ilk yarıda savunmamızda onları durdurup istedikleri tempoyu yakalamalarına izin vermezken hücumda da müthiş top paylaştık. Öyle ki devre bittiğinde asistlerdeki durum 17-2 gibi komik bir rakamdı. İlk yarıda 45-32'yle üstünlüğü ele alsak da ikinci yarı pek istediğimiz gibi geçmedi. Fenerbahçe farkı yavaş yavaş eritti tüm devre boyunca. Son dakikalara girildiğinde farkı 4-5 sayı barajında tutsak da burada özellikle faul çizgisine gelip sürekli 1/2 atmamız maçı koparmamızı engelledi. Son 6 saniyeye girerken 72-69 önde olan takımımız rakibin yaptığı hücumda faul yapmayınca Pondexter'ın üçlüğüyle skor 72-72'ye geldi ve ilk kez bizi skorda yakaladılar. Bunun üstüne Ekrem Memnun mola aldı. Mola dönüşündeyse iyi çizilmiş bir oyun sonucunda son dakikalarda 1/2 atanların başında gelen Sancho basketi bularak maçı bize getiren basketi attı ve kupaya uzandık.

Galatasaray Fenerbahçe'ye karşı finalde aldığı bu galibiyetle Türkiye Kupası'nı üst üste 4. kez kazanma başarısını da göstermiş oldu. Takım özellikle ilk yarıda doğru oyunu oynasa da ikinci yarıda farkın kapanmasına engel olamadı. Ancak burada yılmayıp son saniyede bile doğru oynayabilecek olgunluğu gösterdik ve kupaya uzandık. Sylvia Fowles ve Nevriye bu maçta oynamazken yaklaşık 1 yıl aradan sonra geri dönüş yapan Alba Torrens de kısa bir süre forma şansı buldu. Tabi bu eksikliklere rağmen kupayı kazanabilmek de ayrı bir önem taşıyor. Bileğinize, emeğinize, yüreğinize sağlık.. Tebrikler Ekrem Memnun, tebrikler Sarayın Sultanları...

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0