Eurocup | Galatasaray Medical Park evinde kaybetti..


Galatasaray Medical Park şampiyonluk hedefiyle mücadele ettiği Eurocup Top 16'sındaki ilk grup maçında evinde ağırladığı Unics Kazan'a mağlup oldu. Abdi İpekçi'de oynanan karşılaşmada rakibine 74-80'lik skorla boyun eğen takımımız böylece bu sezon evinde ilk kez kaybetti. Büyük bölümünü önde götürdüğümüz bu karşılaşmada özellikle son bölümlerde savunma direncimiz yetersiz seviyede kalınca Rus ekibi öne geçip maçı kazanmasını bildi. Kazan'da Chuck Eidson özellikle son bölümlerinde yıldızlaştığı maçı 23 sayıyla bitirirken bizim adımıza da Hawkins 20 sayıyla en skorer isim oldu.

Maça aslında istediğimiz gibi başladık. Savunmada oldukça sert bir görüntü çizen ve hücumda da tempoyu yüksek tutmayıp kontrolü elimizde tutarak giriş yaptık. Çeyreğin sonunda yediğimiz ekstra son saniye üçlüğü haricinde bu bölüm istediğimiz gibi gitti. 20-16 ile girilen ikinci çeyrekteyse Kazan dengeyi kurdu. Savunma sertliğimiz bir miktar düşerken özellikle pota altını etkili kullanabildiler. Ancak üstünlüğümüzü kaybetmedik ve devreye 36-35 önde girdik. Üçüncü çeyrek ise dengeli geçti. Özellikle Hawkins ve Gordon'ın hücumda ön plana çıkmalarına rağmen Rus temsilcisi oyundan kopmadı. Kritik anlarda kritik isabetler sağlayan konuk ekip son çeyreğe 1 sayı geride girmeyi de başardı. Son çeyreğe yine iyi başlayan ve farkı 7'ye de çıkaran takımımız son bölümlerde ise oyundan düştü. 4:45 kala 63-61 öndeyken yediğimiz fast-breakte basket faul olunca burada ilk kez geri düştük ve özellikle savunmada yetersiz kalınca buradan  toparlamak mümkün olmadı. Maçı 74-80 kaybeden Galatasaray MP böylece Top 16'ya mağlubiyetle başlamış oldu.

Takımın genel anlamda performansını değerlendirecek olursak oyunun her iki tarafında da eksik kaldığımız noktalar olduğunu söylememiz lazım. Maçın yaklaşık son 5 dakikalık bölümünde tam 19 sayı yedik. O dakikaya kadar kabul edilebilir ölçekte savunma yapan takımımızın son bölümde bu kadar sayı yemesi ise mağlubiyeti getirdi. Zira bu tarz maçları genel olarak düşük skorlarda götürerek kazanmayı amaçlayan Ergin Ataman'ın oyun planında Kazan gibi üst düzey bir takımdan yenen 80 sayının telafisi olmuyor maalesef. Hücumdaysa zaman zaman kitlensek de bundan çok daha fazlasını bulmamız maalesef kolay değil bu oyun tarzıyla. Burada belki kırılma anlarındaki ortaya çıkan tablolar lehimize olabilirdi. Gordon'ın bomboş kaçırdığı smaç, Hawkins'in kaçan turnikesi, Macvan'ın fast-breakte steps yapması, Furkan'ın kolay bir topu tipleyememesi gibi pek çok durumda pozisyonlar bizim lehimize sonuçlanabilirdi. Onun haricinde şu takımdan hücumda fazladan beklenecek şeyler tabi en başta Arroyo'nun gerçek formunu yakalaması ve Macvan'ın da biraz daha istikrarlı bir skor katkısı vermesi olabilir.

Bireysel anlamdaki performanslara da değinmek lazım.. Herşeyden önce Hawkins yine yapabileceği kadar liderlik yaptı bu maçta. Onun performansına birşey diyemeyiz. Ayrıca Gordon ve Dudley'nin performansları da bu maç için oldukça iyiydi. Özellikle Dudley üretim konusunda sıkıntı yaşayan uzunlarımız içinde bize iyi bir skor opsiyonu sağladı. Arroyo'nun hazır olmadığı çok belli. Buna rağmen ortaya koyduğu 2 sayı-5 asist şimdilik normal bir performans. Kaldı ki arkadaşlarının onun hazırladığı iyi pozisyonları bitiremediğini de birkaç kez gördük. Eleştiri getireceğimiz isimlerin başında herhalde Furkan gelir. Geçen sezon çok iyi bir performans gösteren genç oyuncu bu sezonsa o çizginin çok uzağında. Şu zamana kadar onun düşük performansını çok dillendirmedik ama dünkü maçta bu  iyice göze battı. Zaten N'dong 27 dakika gibi bir uzun için fazla sürede sahada kalmışken geri kalan dakikaları bile tamamlayamadı. Bir an önce toparlanması lazım. Benzer şeyleri Engin için de söyleyebiliriz. Tecrübeli isimden kenardan geldiği dakikaları daha iyi oynamasını bekliyoruz, buna ihtiyaç var... 

Kazan'a mağlup olarak kötü bir mağlubiyet aldık maalesef.. Top 16'ya içeride oynadığımız maçta galibiyetle başlayabilmek çok güzel olacaktı. Tribünler büyük oranda dolmuştu ve atmosfer de çok iyiydi ama mağlup olmaktan kurtulamadık. Tabi Kazan gibi güçlü bir rakiple oynadığımızı da unutmayalım. Maçtan hiçbir şekilde kopmamayı başarıp son bölümde öne geçmeyi bildiler. Şimdi ise önümüzde çok kritik bir Kızılyıldız deplasmanı var. O maçı kazandığımız takdirde grupta ilk 2'ye girme anlamında rahatlayacağız. Zira liderlik şansımız dünkü mağlubiyetle artık azaldı.. Takım olarak sallantıda olduğumuz bir dönem yaşıyoruz. Tabi sezon ortasında planlarını bu kadar değiştirmek zorunda kalan ve kadrosundaki temel parçalarda mecburi değişikliklere gitmek durumunda olan bir takım için böyle bir dönem yaşanması normal karşılanmalı. Burayı minumum hasarla atlatmaya çalışmamız lazım.. Eğer atlatırsak yeniden büyük hedeflerimize doğru büyük adımlar atacağız...

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0