FCN Blog editörlerinden Wesley Sneijder yorumu..

Galatasarayımızın yeni transferi Wesley Sneijder'i hemen hemen hepimiz oldukça yakından tanıyoruz. Avrupa'nın en iyi ortasaha oyuncuları arasında gösterilen Hollandalı yıldız oyuncu için günler öncesinden blogumuzda yayınladığımız analiz yazısı yayında. Bu transferle ilgili olarak basındaki arkadaşlar yorumlarını yapmaya başladı. Kimisi pahalı, kimisi ucuz, kimisi gereksiz, kimisi müthiş olarak yorumlarken FCN BLOG editörleri de transferi sizler için yorumladı. Blogun ortak görüşü, hiç kuşkusuz hemen hemen tüm Galatasaraylıların da düşündüğü gibi; Müthiş!

Aslıhan Engin
Biz "bugün gelir, en olmadı yarın gelir" diye gözümüz yollarda beklerken, kendisi yerine açıklamaları geldi sürekli "henüz kararımı vermedim, düşünmek için daha çok zamanım var." Umutlarımız tükenmeye yüz tutmuşken önce pazar gecemizi şenlendiren, ertesi günün pazartesi olduğunu ve meşhur pazartesi sendromunu hepimize unutturan müjdeli haber, sonra da kendisi geldi, ızdırabımıza son verdi tabir-i caizse. Gelir, gelmez, o parayı etmez, uzun zamandır oynamadı, bekleneni veremez gibi tartışmalar her transfer döneminin vazgeçilmezi olduğundan alıştık artık başarıların küçümsenmesine ve sümen altı edilmesine. Elbette Galatasaray'a daha nice kariyerli oyuncular geldi; ama Sneijder gibi hem kariyerli hem de futbolcunun en verimli çağları sayılan bir yaşta, 28 yaşında böylesine bir oyuncuyu ikna edebilmek, buralara kadar getirebilmek her yiğidin harcı değildir, büyük özveri, beceri ve klas gerektirir. Bundan sonra ne olur? Hep birlikte izleyeceğiz, yüksek beklentilerimizi karşılamasını bekleyeceğiz Sneijder'den. O da bunun farkında ki üzerine basa basa "futbola aç ve oynamaya hazır" olduğunu söyledi her konuşmasında. Yönetim elinden geleni yaptı, bundan sonra biz de üzerimize düşeni yapıp maddi manevi desteğimizi arttırarak sürdürmeliyiz ki daha nice Sneijder'ler gelsin kulübümüze. Eh o kadar beklememize değdiğine göre biraz da şımarmak hakkımızdır o halde. Sneijder'i eleştirme gibi bir lüksümüz var bundan sonra, daha ne olsun? Umarım bu büyük transferin takımımıza büyük katkıları olur ve yine umarım Sneijder de tıpkı Hagi, Taffarel, Kewell gibi taraftarımıza gönülden bağlı olur ve kariyerine son verdikten sonra da O'nu her düşündüğümüzde inceden burnumuzun direklerini sızlatan "adam"lardan olabilir. Bu saatten sonra tek derdimizin frikikleri Selçuk'un mu Sneijder'in mi kullanacağı olması dileğiyle hepimize hayırlı olsun.

Yasin Tuğcu
Wesley Sneijder'in isim ve profil olarak tarihimizde yaptığımız en büyük transfer olduğunu düşünüyorum. Bir kere bu açıdan bizim adımıza önemli bir prestij değeri taşıyor. İkincisi son 1.5 yıldaki yapılanmamızla birlikte futbol takımımızın geldiği bu noktadan bir üst seviyeye çıkabilme anlamında bizi yukarıya çekebilecek kalibrede bir isim. Bu da şüphesiz önemli. Hem ismiyle hem futbolculuk kalitesiyle Galatasaray'ın aradığı o meşhur 'çilek' ya da güncel haliyle kış mevsiminin meyvesi portakal oldu. Sahaiçine bakacak olursak Selçuk İnan ve büyük maçlar haricinde ortalıkta pek gözükmeyen Hamit haricinde eksikliğini çektiğimiz yaratıcı oyuncu eksikliğine yönelik de şüphesiz önemli bir hamle. Oyun zekası üst düzey olan ve teknik becerileriyle birlikte çok özel bir isim olduğunu söylemeye gerek bile yok. Hem Selçuk'la birlikte orta sahada topun bizde kalmasını sağlayacak, hem Burak'ın bu sene bizde pek alamadığı arapaslarını ona iletecek, hem de kendisi skor katkısı verecektir. Tabi sahaiçi düzende nerede yer alacak, onu merak ediyorum. Genel kanı, onun takıma dahil oluşuyla birlikte dizilişin değişip tek forvete döneceğimiz yönünde ama geçen sezon Emre Çolak'ın oynadığı roldeki gibi sol kanatta görebileceğimizi de düşünüyorum. En azından lig maçlarında, Şampiyonlar Ligi'nde bu değişebilir. Orada içeri katederek oynayabilir ve arkasında hücumcu bir bek bulursa o kanadı çok iyi işleyebilirler. Ajax'taki ilk yıllarında daha çok kanatlarda oynadığını da hatırlatalım. Zaten forvet arkası oynadığı zaman da kanatlara deplase olmayı seven bir isim. Maliyetiyle ilgili olarak çok fazla birşey diyemem. Bonservisi gayet makul. Kendisine ödenecek rakamlar ilk bakışta fazla gibi gözükse de bu paraları ödemeden onu almamız çok zordu. Eğer beklentilerimiz ölçüsünde performans verirse o paralar hiç konuşulmaz, unutulur zaten. Kendi adıma sevindiğim bir transfer oldu tabi, Fatih Hocamızla birlikte doğru kimyayı yakalarlarsa hem kariyerinde yeniden kendini bulacak performansları gösterebilir hem de bizi o büyük hedeflerimiz doğrultusunda ileri taşıyabilir. Şüphesiz yönetimiz de büyük bir iş yaptı, onlara da ayrı tebrikler. Vizyonlarını yeniden ortaya koymuş oldular. Hayırlı olsun.

Begüm Tokuyucu
Söz konusu Sneijder olunca gerisi teferruat, gerçekten. Kendisi hakkında söylenecek hiçbir şey yok. Japonya'da futbol izleyene de, Nijerya'da futbol izleyene de "en iyi futbolcuları saysana" desen sayacakları ilk 10 kişiden biri olur. O yüzden bizim kendisi hakkında pek yorum yapmaya hakkımız yok. Biz bunu biliyoruz da ülkemizde kendini gazeteci diye nitelendiren, niteliksiz insanların ağızları torba olmadığı için büzemeyeceğiz ve Sneijder'in futboluna laf etmelerini kahkahlarla izleyeceğiz. Sosyal medyada 8 Ocak'tan beri bu transferin gerçekleşmesini bekliyorduk. 20 Ocak'ta mutlu sona ulaştık. Sneijder'in yaptığı açıklamalarda da "futbola aç" olduğunu gördük. Bu bizim için gayet önemli. Medyada pek çok yorum okuyup duyuyoruz. "En son 5 ay önce oynadı" vs. Belki doğru, belki maç eksiği var ama unutmayalım ki gelen kişi 2 yıl öncesinin Ballon D'or ödülüne aday gösterilmiş, Hollanda milli takımının en golcü orta sahası ve kaptanından bahsediyoruz. Ülkemizde aylardır aralıksız oynayan pek çok futbolcudan daha kondisyonlu, daha hazır durumdadır. Zamanla göreceğiz. Bu ülkeye çok büyük oyuncular geldi; Roberto Carlos, Anelka, Guti, Simao vs. Ama hiçbiri geldiğinde 28 yaşında değildi. Her şeyi geçelim bu başlı başına transfer başarısı. Yaklaşık 10-12 gündür tüm Avrupa bu transferi, Galatasaray'ı konuştu. Unutmayalım, "Sneijder'i bu ülkeye Galatasaray getirdi." İnşallah bizim Sneijder transferinde heycanlandığımız kadar kendisi de Galatasaray için heycanlanır. Asistleri, golleri bol olsun. Galatasaray ailesine hoş geldi :)

İsmail Bekar
İlk borsaya bildirildiğinden beri inanmadığım kesinlikle ihtimal bile vermediğim bir transferdi. Çünkü bu yaşta bu kariyerde ve en önemlisi kariyeri düşüşte olmayan bu performansta bir futbolcuyu Türkiye'ye getirmek imkansızdı. Yani en azından Sneijder teklifi kabul edene kadar. Bonservisine sadece 7.5 M € vermemiz ise ayrı bir güzel olay. Ben verdiğimiz paranın çok olduğunu düşünmüyorum. Bu tip bir oyuncuya sahip olmak istiyorsanız zaten o paraları vermelisiniz. Kendisi hakkında yorum yapmak İmparator'un da söylediği gibi onu konuşmak anlamsız. Attığı paslar, kullandığı duran toplar, uzaktan şutları. Hepsi Galatasaray'a katkı sağlayacaktır ama bence en önemlisi Galatasaray'ın ofansif olarak yaratıcılığını arttırması. Sahada Selçuk İnan'ın performansı etkisiz olunca çok kötü bir durumda oluyorduk ama artık ileride Wesley bu sorunu çözecektir. Atacağı kilit paslar, oluşturacağı gol pozisyonları bizi daha hareketli bir takım haline getirecektir. Umarım formanın hakkını verenlerden olur ve uzun seneler o formaya hizmet eder. Tekrardan hayırlı olsun. 

Merve Fettahoğlu
Euro 2008'de tanıştığım, 2010 Dünya Kupası sırasında değerlendirmeye aldığım üç Hollanda maçından birinde "maçın yakışıklısı" seçmeye layık gördüğüm, daha önce basın asparagası transfer haberlerine konu olduğunda "yok artık, bu kadar da abartılmaz, asparagasın da bir haddi var" tepkisini verdiğim, şeker mi şeker, yahşi mi yahşi, yetenekli mi yetenekli oyuncu, bir parçası sarı bir parçası kırmızı formayı giymiş "En Büyük Galatasaray" diyor.. İnanılmazlığı bir iki hafta sonra geçer belki ama bu sırada sahada inanılmaz şeyler yaparak bizi tekrar dumura uğratabilir. Mucizevi şeyler yapmasa bile, göze hoş gelen bir futbol oynayacaktır. Adamı bu işin uzmanı. E her şey gözü ve gönlü hoş tutmak için değil mi zaten? Hayırlısı olsun, futbol oynamaya aç olduğunu da belirttiğine göre, bir hırsla işini yapar ve herkes kazanır.

Hikmet Cilli
Wesley Benjamin Sneijder! Bu benzetme çok klişe olacak ama gelişi gerçekten Hagi’nin gelişine çok benziyor. Bir tarafta yeniden yapılanmaya giden, aç ve potansiyelli oyunculardan kurulu bir Galatasaray; diğer tarafta bu takıma liderlik yapması için alınmış, kariyerinde daima hedefi kendi liginde ve Avrupa’da kupa kazanmak olan takımlarda oynamış bir maestro. Aynı zamanda oynadığı milli takımın da lideri. Yani adam hayatı boyunca kupa kazanmak için oynamış, başka bir hedef bilmiyor, hırslı. Ve en önemlisi basın toplantısında yaptığım izlenime göre kendisi de Hagi gibi artık dünyanın en iyi 3 futbolcusundan biri olmadığının, dünyanın en iyi 4 liginden birinde oynamadığının farkında. Buraya inanılmaz bir hırsla kendisini yeniden hatırlatmaya, efsane olmaya gelmiş. Yetenekleri bunun için yeterli mi? Tabi ki. Peki mevcut Galatasaray bunun için uygun takım mı? Tartışmasız! Rahat olun aslanlar Avrupa’yı sallayacağımız günler hızla yaklaşıyor...

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0