Sabrın sonu selamettir..

Bir haftadır yatıp-kalktığımız bir transfer gelişmesi var; Wesley Sneijder. Sadece bizlerin değil, tüm Avrupa kamuoyunun da merakla beklediği bir süreç yaşanıyor. Spor Toto Süper Lig'de şampiyonluk, Şampiyonlar Ligi'nde de iddialı bir takım olma hedefleriyle yola çıkan Galatasaray, devre arasında Inter takımının dünyaca ünlü ortasaha oyuncusu Wesley Sneijder için önce resmi teklifini yaptı, ardından oyuncuyla görüşmelere başlandı. Dünyanın en iyi 5 ortasahasından birisi olan Hollandalı yıldızı transfer etmek elbette hiç kolay olmayacaktı. Bu yolun zorlu olacağı en başından belliydi, tabii sosyal medyada bunun manipülasyonu ve fake resimlerin sürekli ortalarda dolaşması taraftarların bekleyişini daha da zorlu hale getiriyordu. Sneijder'e dair, transfer sürecine dair yazmamız gereken bazı şeyler var.

Öncelikle filmi biraz geriye saralım. 2011 yılının Mayıs ayında başkanlık koltuğuna oturan Ünal Aysal, sürekli olarak yıldız bir isimden bahsediyordu. Forlan ile başlayan bu yolculuk Drogba ile katlanmış, Shaqiri ve Podolski ile sürmeye devam etmiş, Ronaldinho'nun da ismi telafuz edilmişti. Bu sezon başında Kaka ismi ortaya çıkmış fakat istenilen sonuca ulaşılamamıştı. Tüm bu büyük isimlere rağmen, takım gücüne güç katmış ve Amrabat, Burak, Hamit, Umut gibi oyuncuları kadrosuna katmayı başarmıştı. Süper Lig'e şampiyon sıfatıyla başlayan Galatasaray, ilk yarıda çok saçma puanlar kaybetmesine rağmen ilk 17 haftalık periyodu en yakın takipçisine puan farkıyla lider kapatmıştı. Yıllar sonra mücadele edilen Şampiyonlar Ligi'nde de grup aşaması başarıyla geçilmiş, son 16 takım arasına ismini yazdırmıştı. Sezon başında 20 milyon euro civarında yatırım yapan Ünal Aysal ve ekibi, bunun karşılığını yaklaşık 30 milyon euroluk gelirle almıştı. Göreve geldiği ilk gün söylediği gibi, para kazanmak için başarı ve başarı için para harcamak gerekiyordu. Tüm bu döngüler, Galatasaray'ın sezon başında harcadığı paraları amorti ediyordu. Fatih Terim'in listesinde elbette her zaman takıma katkı sağlayacak oyuncular bulunuyor, bundan hiç şüphe yok. Büyük başarılar için İmparator'da takımı ileriye taşıyabilecek bir oyuncu alınması gerektiğinin farkında. Bu doğrultuda gerçekleştirilen Fatih Terim - Ünal Aysal zirvesinden çıkan isim hem fırsat, hemde prestij transferi olacaktı. Inter'de sezon başında sözleşmesinde indirime gitmeyen Hollandalı yıldız isim Wesley Sneijder hem başkanın göreve geldiği ilk dakikadan itibaren bahsettiği "show-business" transferini karşılayacak, hemde Fatih Terim'in "bizi başarıya taşıyacak" oyuncu ihtiyacını giderecekti.

Yaklaşık bir hafta evvel İtalya çıkartması yapan Ünal Aysal, altyapı üzerine planlanan görüşmede Inter başkanı Moratti'den bizzat ve resmen Hollandalı yıldız oyuncuyu istedi. Wesley Sneijder için 8 milyon euro bonservis bedelinde anlaşılmasın yanı sıra özel bir protokol yapıldı. Inter başkanı Moratti, sözleşmesinde indirime gitmeyen oyuncunun transferine izin verince, kulüpler arası görüşmeler tamamlanmış oldu. Bir süredir gerek menajeriyle, gerek kendisiyle kontak kurulan Sneijder için kulüpler arası prosedürler gerçekleştirilmiş oldu. Bu tarihten itibaren artık sahne Galatasaraylı yöneticilerin ve Hollandalı yıldızın menajeri Soren Lerby'nin olmuştu. Sneijder her anlamda piyasası olan, Avrupa'nın hatrı sayılır oyuncularından birisi. Devre arası transferde şuanda büyük takımlardan talibinin olmamasının en büyük sebebi, gerek Avrupa'daki vergilerle birlikte yüksek maliyeti ve gerekse takımların kadrolarının dolu olması olarak yorumlanabilir. Sneijder için teklifimiz oldukça net; bonuslar dahil yıllık 5.5 milyon euro! 

Avrupa'da bu ücreti vermek isteyen kulüp, yıllık brüt rakam olarak 8 milyon euro gibi bir fiyata çıkmak zorunda. Bunu ancak kafaya oynayan takımlar verebilir ve işin bir başka ayrıntısı, Sneijder'in menajerinin açıklaması doğrultusunda Hollandalı oyuncunun Şampiyonlar Ligi'nde oynayan bir takımda oynamak isteği. Bu talep oyuncunun transfer olabileceği takımları ciddi anlamda düşürüyor ve yüksek maliyetiyle birlikte radarı daraltıyor. Sürekli olarak basında Liverpool, Anzhi, PSG gibi isimler okuduk. Sneijder'in transferiyle ilgili olarak en ciddi kulüp Galatasaray. Geçtiğimiz günlerde PSG'nin sportif direktörü Leonardo, oyuncuyla ilgilenmediklerini açıklamıştı. Bugün öğle saatlerinde ise Liverpool teknik direktörü Rodgers, oyuncunun transferine sıcak bakmadıklarını söyledi. Sneijder yaklaşık beş gündür bekletiyor Galatasaray taraftarlarını ve yetkililerini. Bunun en büyük nedeni, menajeri Soren Lerby. Danimarklı menajer sürekli olarak oyuncusuna iyi takımlardan teklif geldiğini söylüyor ama ismi anılan her takım sırasıyla yalanlıyor. 10 yıl önce Galatasaray'la bir kez daha karşı karşıya gelen Lerby, şimdi en yüksek fiyatı veren takıma dahil, kendisinin en yüksek parayı alacağı takıma pazarlamaya çalışıyor. Son güne, son dakikaya kadar bekletecekler gerekirse ama Galatasaray cephesinden oyuncuya rest geldi; Bizi oyalama ve kararını en geç Salı gününe kadar ver!

Menajerinin sürekli fiyat arttırması, pazarlama adına başka takımların ismini kullanması ve transferi zora sokan oyunlar oynaması anlaşılan yöneticilerimizi de rahatsız etmeye başladı. İtalyan basınında ve Türk basınında sürekli olarak haberler, açıklamalar dönüyor. Son sözü elbette Wesley Sneijder söyleyecek ama bu sözü söyleyene kadar anlaşılan bizi ortadan ikiye çatlatacak. Bu arada gerek sosyal medyada, gerekse basında yazılan çizilenlere fazla aldırmayın. Keza bu transfer hakkında son sözü söyleyecek olan isim hala son sözü söylemedi ve Pazartesi'den önce söyleyemem diye de açık açık belirtti. Sneijder bu süreçte en başından beri ısrarla "haftasonu babam gelecek, Pazartesi de menajerimle toplantı yapacağız" diyor. Sosyal medyada her dakika birileri ortaya bir mesaj atıyor, bugün geliyor-yarın geliyor diye. Bu tür şeylere inanmamak gerekiyor, keza bu transfer hakkında net olarak kimsenin bilgisi dahi yok. Çünkü kimse şu dakikada Sneijder'in ne düşündüğünden veya menajeriyle ne konuştuğundan haberdar olamaz, burada hemfikiriz sanırım.

Manisaspor'dan veya Antalyaspor'dan transfer pazarlığı yapmıyoruz, oyuncuyu iki günde getirelim. Dünyanın en iyi 5 ortasaha oyuncusundan birisine talibiz ve adım adım, yavaş yavaş geliyor. Galatasaray yönetimi belki oyuncunun ismini basına çok erken sızdırdı veya KAP'a resmi görüşmeleri çok erken deklare etti ama bu transfer ciddi bir süreç. 30 Ocak'ta bile bitebilir ama Salı gününe kadar kararını ver restini çektiğimiz gerçek. Sneijder son dakikaya kadar bekleme taraftarı gibi görünüyor ama kendisine adam gibi bir teklif gelmeyeceği aşikar. Soren Lerby'nin de menajerlik görevi gereğince oyuncusunu sürekli bir yerlere pazarlamaya çalışması gayet normal. Inter kadro dışı bıraktı, hiçbir takım ilgilenmiyor, Galatasaray resmi teklifini yaptı ve anlaştı. Bu dakikadan sonra Sneijder ya geliyorum diyecek, ya da Galatasaray transferden vazgeçtiğini açıklayacak. "Sabrın sonu selamettir" derler, temennimiz bu sözün bizim nezdimizde "sabrın sonu Sneijder'dir" olarak değişmesi.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0