Spor Toto Türkiye Kupası | Finaldeyiz !

Galatasaray kadın basketbol takımı, şampiyonluk apoletiyle katıldığı Spor Toto Türkiye Kupası Yarı Finali'nde karşılaştığı Mersin BŞB'ni mağlup ederek finale yükselmeyi başardı. Kepez Belediyesi Spor Salonu'nda oynanan karşılaşmada rakibini 73-66'lık skorla mağlup eden takımımız böylece bu turnuvada üst üste 4. kez final oynama hakkı kazandı. Yıldız oyuncumuz Lindsay Whalen 24 sayı - 10 ribaund - 5 asistlik performansıyla maçın oyuncusu seçilirken finale çıkmamızda başrolü oynayan oyuncu oldu.

Geçtiğimiz iki sezon boyunca takımımızı çalıştıran Ceyhun Yıldızoğlu'nun antrenörlüğünü yaptığı Mersin BŞB'ne karşı maç boyu başabaş bir mücadele izledik. Belki skoru sürekli önde götürsek de belli dakikalar haricinde farkı hep tek hanelerde ve yakın gözüktü. Özellikle istikrarlı dış atıcılarımızın olmamasına göre savunma planını yapıp alan savunmasıyla hücum ritmimizi zaman zaman bozsalar da kritk noktalarda önde kalmayı hep bildik. Maç sonunda da üstünlüğünü kaybetmeyen takımımız 73-66'lık skorla finale yükseldi. Lindsay Whalen bir önceki karşılaşmada olduğu gibi maçın oyuncusu seçilirken oyunun hemen her alanına etki etti. Aynı zamanda kritik anlarda sorumluluk alan Amerikalı guard bizi finale taşıyan isim oldu.

Galatasaray bu galibiyetle birlikte Spor Toto Türkiye Kupası'nda yeniden final oynamaya hak kazandı. Son 3 sezondur final oynayan ve 3 mücadelede de kupaya uzanmayı başaran takımımız finalde geçen sene olduğu gibi yine Fenerbahçe'yle karşılaşacak. Geçen sezon Antakya'da oynanan finalde rakibimizi 76-72 mağlup edip kupayı kaldırmıştık. Yarın oynanacak karşılaşmada babası vefat ettiği için ülkesine dönen Slyvia Fowles yer almayacak. Bu sezon şu ana kadar hiç forma giyemeyen Nevriye ve Alba Torrens'in ise bu maçta oynaması bekleniyor. Final mücadelesi Pazar saat 15:00'te başlayacak ve Lig TV3'ten naklen yayınlanacak.

Mersin BŞB karşısında oyuncularımızın yakaladıkları istatistikler ise şu şekilde oldu:
Özge Yavaş: 1 asist
Işıl Alben: 13 sayı, 3 ribaund, 4 asist, 7 top kaybı, 1 top çalma, (5/8 şut)
Ann Wauters: 4 sayı, (2/5 şut)
Lindsay Whalen: 24 sayı, 10 ribaund, 5 asist, 1 top kaybı, 1 top çalma, (10/16 şut)
Şaziye İvegin: 1 top kaybı, (0/3 şut) 
Sancho Lyttle: 14 sayı, 8 ribaund, 5 asist, 2 top kaybı, 1 top çalma, (7/13 şut) 
Şebnem Kimyacıoğlu: 5 sayı, 4 ribaund, 2 asist, 1 top kaybı, 1 blok, (2/6 şut)
Sylvia Fowles: 12 sayı, 5 ribaund, 2 asist, 2 top kaybı, (6/10 şut)
Bahar Çağlar: 2 sayı, 4 ribaund, (1/3 şut)   

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0