STSL | Durdursanıza Galatasaray'ı..


Spor Toto Süper Lig'in 19.haftasında ezeli rakibi Beşiktaş'ı evinde ağırlayan Galatasarayımız, rakibi karşısında baştan sona üstün bir oyun ortaya koyarak sahadan 2-1'lik galibiyetle ayrıldı ve en yakın takipçisi olan siyah-beyazlılarla arasındaki puan farkını 5'e çıkarttı. Galatasarayımıza galibiyeti getiren goller Emre Çolak ve Albert Riera'dan gelirken, konuk ekibin tek sayısını Tomas Sivok kaydetti. Galatasarayımızda ayrıca karşılaşmanın 62.dakikasında Felipe Melo kırmızı kartla oyundan ihraç edilirken, yeni transferimiz Wesley Sneijder ilk kez taraftarın huzuruna çıktı.


Süper Lig'in ikinci yarısına Kasımpaşa mağlubiyetiyle başlayan ve oldukça hareketli bir hafta geçiren Galatasaray'da hiç kuşkusuz kulüp tarihinin en hareketli ara transfer dönemi geçiriliyor. Karşılaşma öncesinde yayıncı kuruluş tarafından servis edilen Didier Drogba transferi de bunun bir göstergesiydi aslında. Transferde böylesine hareketli bir dönem geçiren Fatih Terim'in takımı, geçtiğimiz haftasonunda Hollandalı yıldız oyuncu Sneijder ile sözleşme imzalayarak gücüne güç katmıştı. Bütün hafta hem transfer spekülasyonları, hemde Sneijder'in derbide forma giyip giymeyeceği ve giyecekse kaç dakika forma giyeceği soruları cevap ararken Galatasaray derbiye hazırlandı. Afrika Kupası nedeniyle Eboue ve Amrabat'tan yoksun, sakatlığı sebebiyle Ujfalusi'den mahrum olarak sahaya çıkan Galatasaray, olabilecek en doğru ilk onbirle sahaya dizildi. Burak Yılmaz tercihinin teknik heyetin kararı olduğunu ve oyun şablonunda önde basan, koşan bir forvet hattı tercih edilmesinin sebebi Beşiktaş'ın savunma oyuncularına baskı kurarak, ileri çıkmalarını engellemek olarak yorumlanabilir. Derbiler bir camia için hiç kuşkusuz önemlidir. Her ne kadar son yıllarda Beşiktaş'ı ezeli rakipten saymasak dahi, bu sezon şampiyonluk yarışında mütevazi kadrolarıyla var olmaya çalışmaları onları da potansiyel tehlike olarak gösterebiliyor. Karşılaşmanın sonucuna göre puan farkının artıp, liderlik koltuğunda yalnız kalmak Galatasaray önemliydi, bunu da başardı. 

Derbiler önemlidir dedik, derbide ilk golü atan taraf olmak çok çok önemli olabiliyor. Karşılaşmanın 3.dakikasında Emre Çolak'ın golüyle öne geçen Galatasaray bu üstünlüğünün etkisiyle rakibinin üzerine dalga dalga giderken, 30 dakika sonunda topla oynama oranı %75'lere bile dayandı. Rakibi karşısında böylesine hakimiyet kuran takımın ikinci ve hatta üçüncü golü bulması an meselesiydi, ki savunmasındaki zaman zaman hatalarıyla rakibine de beraberlik şansını tanıdı. İlk yarı sona ermeden Riera'nın akıl dolu kafa vuruşuyla farkı 2'ye çıkartan Fatih Terim'in takımı derbiyi de %60 oranında garantiye almasını başardı. Derbilerde bambaşka bir performans sergileyen Albert Riera ve Hamit Altıntop, bu karşılaşmada da öne çıkmayı başardı. Soyunma odasına 2 farklı skorla önde giden takımımız devre dönüşünde şok bir golle karşılaşınca, oyunun devam eden bölümü biraz sıkıntıya girdi. İkinci yarının başlamasıyla birlikte, kornerden golü bulan Beşiktaş farkı bire indirirken beraberlik adına çabalamaya başladı. Karşılaşmanın 55.dakikasında Sneijder ve Engin oyuna girerken, bu değişikliklerden 8 dakika sonra Felipe Melo kırmızı kartla atılınca tüm oyun planı değişti. Hakan Balta'nın da oyuna girmesiyle birlikte sahada forvetsiz mücadele eden Galatasaray, topu rakip alanda tutmayı başarırken hücum anlamında Hamit ve Sneijder'in insiyatifine kalmıştı. Hamit'in bu maçlarda büyük oynadığı kesin, sezon başından beri önemli maçlarda ekstra bir performans sergiliyor. İlk yarıda çok fazla etkili olmasa da, ikinci yarıda Gökhan Süzen'i oldukça zorladı ve forvetsiz sistemde zaman zaman ceza sahasında tehlike yarattı. Sezon başından beri hep söylüyoruz, bir gol atsa Hamit rahatlayacak. O golü ne zaman bulursa, o da bizde rahatlayacağız ve bu gidişle o gol pek fazla gecikmeyecek.

Önemli bir virajı sorunsuz döndü Galatasaray, en yakın takipçisiyle arasındaki puan farkını 5'e çıkarttı. Haftaya deplasmanda Bursaspor'a konuk olacak olan takımımız bu virajdan da 3 puanla dönmesi halinde gelecek adına rakiplerine mesaj verecektir. Beşiktaş karşılaşması sonrasında 4 gün daha transfer konuşulacak, sonrasında herşey Fatih Terim'e ve öğrencilerine kalacak.

1 yorum:

  1. Yazı genel olarak güzel, elinize sağlık ama sanki biraz fazla agresif. Ayrıca, Riera'nın akıl dolu kafa vuruşu mu? Kafasına adeta çarptı ya hu!
    Teşekkürler.

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0