TKBL | Sultanlar sürprize izin vermedi..

TKBL'nin 14.haftası'nda Ceyhan Belediyesi'ne konuk olan Galatasaray kadın basketbol takımı, baştan sona üstün götürdüğü karşılaşmada rakibini farklı mağlup etmeyi başardı. Ceyhan Spor Salonu'nda oynanan mücadelede özellikle ikinci çeyrekte açtığı farkı maçın sonuna kadar korumayı başaran takımımız ligdeki 12. galibiyetini aldı. Lindsay Whalen attığı 19 sayıyla en skorer ismimiz olurken Ann Wauters da 16 sayı- 13 ribaundluk bir katkı verdi. Sezon başından bu yana sakatlığından ötürü oynayamayan Nevriye Yılmaz ilk kez bu maçta süre aldı.

Ceyhan Belediyesi maça iyi bir giriş yapmasına rağmen kontrolü ele alıp öne geçmemiz çok uzun sürmedi ve ilk çeyrekten farkı çift hanelere çıkardık. 16-26 ile girilen ikinci çeyrekte dominasyonunu sürdüren takımımız devreye girilirken farkı 21'e kadar çıkardı. İkinci yarıda ise daha çok oyunu kontrol eden bir düzende oynayan ve rakibin geri dönme çabalarına izin vermeyen takımımız deplasmanda rahat bir galibiyete imzasını attı. Nevriye Yılmaz maçın 3.5 dakikasında oyuna girerek bu sezon ilk kez resmi bir maçta süre almış oldu. Lindsay Whalen haftaiçi oynanan Mondoville maçında olduğu gibi yine takıma liderlik ederken Ann Wauters da pota altındaki iyi bitiriciliğini bu maçta gösterdi. 2 sayılık atışlarda yakaladığımız 27/53 isabet oranı maçta asıl farkı belirleyen nokta olurken sadece 7 top kaybıyla oynayan takımımız rakibini ise 14 top kaybına zorladı.

Bu maç ligde yolumuza devam etmemiz için aşmamız gereken ufak bir engel olarak gözüküyordu ve bunu sorunsuz atlattık. Tabi uzun bir aradan sonra Şaziye'nin yüksek dakikalarda süre alması, Nevriye'nin takıma dönüşü gibi önemli olayları da içinde barındıran bir maçtı. Alba Torrens ise bu maçlık dinlendirildi. Ama sonuç olarak yavaş yavaş tam kadro olmaya başlıyoruz ve bu da sezonun devamında vitesi arttırabileceğimiz anlamına geliyor. Zaten şu ana kadar çok iyi getirdiğimizi söyleyebiliriz, ama bundan sonra daha da iyiye gidebilir. Yola devam...

Ceyhan Belediyesi karşısında oyuncularımızın yakaladıkları istatistikler ise şu şekilde oldu:
Özge Yavaş : 3 sayı, 1 ribaund, 1 top çalma, (1/2 şut)

Işıl Alben : 6 sayı, 1 asist, 1 blok, (3/6 şut)
Nevriye Yılmaz : 2 ribaund, 1 top çalma, (0/2 şut)
Ann Wauters : 16 sayı, 13 ribaund, 1 asist, 1 top kaybı, 1 top çalma, (6/12 şut)
Lindsay Whalen : 19 sayı, 4 ribaund, 3 asist, 1 top kaybı, 1 top çalma, (7/13 şut)
Şaziye İvegin : 10 sayı, 3 ribaund, 4 asist, 1 top kaybı, 1 top çalma, (4/7 şut)  
Sancho Lyttle : 4 sayı, 6 ribaund, 3 asist, 1 top kaybı, 1 top çalma, (2/8 şut) 
Şebnem Kimyacıoğlu : 1 ribaund, 1 asist, 1 top kaybı, (0/1 şut)
Sylvia Fowles : 5 sayı, 4 ribaund, 2 top kaybı, 1 top çalma, 1 blok, (2/4 şut)
Bahar Çağlar : 14 sayı, 1 ribaund, 1 asist, 2 top çalma, (5/7 şut)

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0