Transferden sorumlu muhasebeciler..

Yazının fotoğrafı geçtiğimiz sezon başında Muslera'nın yeni transfer olduğu zamanlardan kalma. O zamanlar Muslera'ya verilen parayı hesaplayarak TL cinsinden servis eden Türk medyası bu sefer işi bir tık daha öne taşıyıp henüz gelmemiş bir futbolcuya "verilecek" parayı hesapladı. İlginç olan bu değil. İlginç olan hesaplamalarda kullandıkları para birimleri. Brimler size başka bir yerden tanıdık gelebilir ama lütfen para birimi olarak düşünün.
BMX 5, İstanbul Zekariyaköy'de havuzlu villa, Cessna Mustang özel jet, Ağaoğlu Maslak 1453'de villa
Haberi yapan Radikal gazetesi yazarı Can Mumay, kendisi hangi takımlı bilmiyorum. Araştırmadım çünkü, ne yazık ki, onun kadar araştırmacı değilim. Yaptığı haberde Sneijder'e verilecek parayla neler alınabileceğini yazmış. Araştırmaları sonucunda o parayla 509 adet BMW X5, İstanbul Zekeriyaköy’de havuzlu (havuza dikkat!) 122 adet villa, 12 adet Cessna Mustang Özel Jet, Ağaoglu Maslak 1453’te 137 adet 1+1 daire alınabiliyormuş. Kendisine bu muhteşem bilgileri verdiği için teşekkür ederiz. Bu haberi ekonomi etiketinde paylaşması da ekstra bir güzellik. Ekonomi haberlerini okuyan iş adamları ve ilgililer bu bilgilerden eksik kalmamış olacaklar.

Geleyim benim söyleyeceklerime. Muslera'nın zamanında da aynı haberler çıkmıştı. O zamanlar o haberi yapanlara tavsiye niteliğinde bir yazı yazmıştım. Sanırım bu seneki arkadaşların dikkatlerinden kaçmış tekrar hatırlatmak için linki ekledim. Bir futbolcunun maaşını kontrat süresi ile çarpıp üstüne bir de oynamadığı maçların primlerini ekleyerek "GALATASARAY'DAN SNEİJDER'E SERVET!1!1" şeklinde servis etmek art niyettir. Sneijder gibi bir futbolcuyu takımında görmek istemeyecek kimse yoktur. Sneijder gibi bir futbolcuyu önceki takımında aldığı paranın yarısına transfer edebileceğine inanan kimse de yoktur. Ee nasıl olacak bu iş? Hem takımında görmek istiyorsun hem de parayı düşük tutmak istiyorsun. O zaman ne olur söyleyelim. Bu işe karar verecek adamlar oturur düşünür, bizim ne kadar bütçemiz var. Bu futbolcuya bu parayı verebilir miyiz? Bu ve bunun gibi sorulara cevap verdikten sonra da oyuncuyla ilgili karar verilir. Galatasaray'ın yöneticileri oturmuş bu hesapları yapmışken size ne oluyor da kalkmış bunları tırtıklıyorsunuz? 

Diğer taraftan Fenerbahçe Spor Kulübü yöneticilerinden bir tanesi çıktı, geçenlerde açıklama yapıyor. Açıklamanın içeriği ise Galatasaray'ın ekonomik dengeleri üzerine.. Beyefendi ekranlara çıkıp "Sneijder'in maliyeti astronomik, Galatasaray o kadar parayı nasıl ödeyecek bilmiyoruz." diye beyanat veriyor. Yahu sen niye bilesin zaten? Bilmemen gayet normal. Sen neden kendi işine bakmıyorsun? 

Son olarak söyleyeceğim ve bu yazıyı yazmamın asıl sebebine geleyim. Son zamanlarda özellikle futbol programlarının gittiği yanlış yöne dikkat çekmeye çalışan TribünDergi oluşumunun da bu iğrençliğe katılması ilginç oldu. Sırf web sitesine hit alma uğruna Radikal gazetesinin bu haberini kopyalayıp kendi sitelerinde paylaşmışlar. Düşmeyin bu kadar ne olur. 

Ekstra not: Muslera'nın aldığı paralar bence sonuna kadar helaldir. Farklı düşünen?

1 yorum:

  1. bunlar her zaman vardı ve ne yazık ki var olmayada devam edecekler, bu haberleri yapan kişilerin habercilik anlayışları çok farklı olduğu için.

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0