BBL | Kazaya uğramadan..

Beko Basketbol Ligi'nde şampiyonluk hedefleyen Galatasaray Medical Park ligin 17.haftasında Aliağa Petkim ile deplasmanda karşılaştı. ENKA Spor Salonu'nda oynanılan karşılaşmada heyecan son saniyeye kadar devam ederken, haftaiçi Eurocup'ta aldığı farklı yenilginin ardından Aliağa karşısında galibiyete son topta uzanarak İzmir'den mutlu ayrıldı. Rakibi karşısında 77-78'lik skorla sahadan galip ayrılan Galatasaray Medical Park'ta en etkili isim 14 sayı - 6 ribaund ile oynayan Jamont Gordon oldu.

Maç ilk dakikasından son saniyesine kadar çekişme içinde geçti. Karşılaşmanın ilk çeyreğinde skor oldukça yakın gitti, biz uzunlarımızın orta mesafelerinden sayı üretirken Aliağa'da ise Shumpert etkili oldu ve takımını oyunun içinde tuttu. İkinci çeyrekte ise savunmamız zaafiyet yaşarken özellikle penetre savunmakta zorlandık. Hücumda ise Macvan'ın iyi katkı vermesine rağmen geriye düştük. İkinci yarıya da iyi başlayamayan takımımız rakibin potaya gidişlerinde iyiden iyiye sıkıntı yaşadı. Ancak periyodun ortalarında alan savunmasına dönünce ritmleri bozuldu ve hücumda özellikle dış atışların da girmesiyle birlikte öne geçip bu bölümü 61-66 önde geçtik. Maçın final periyodu da inişli çıkışlı geçti bizim adımıza. Farkı 7-8'lere  çıkarmamıza rağmen buradan sonrasını getirip maçı kopartmayı başaramadık. Son dakikaya girilirken Aliağa bizi skorda yakaladı, hatta öne geçme fırsatı da buldu ama değerlendiremedi. Maçın son topu bize kalırken bitime 3 saniye kala Shumpert Ender'i faulle durdurdu. Serbest atış çizgisine giden Ender ilk atışında isabeti bulurken bizi 78-77 öne geçirdi. Ancak ikincisini sürenin az kalmasından ötürü kaçırmak isterken topu potaya değdiremeyince hücum sırası rakibe geçti. Topu bizim sahamızdan oyuna sokan Aliağa'da atılan pas dışarı gitti ve o arada süre doldu. Biz de bu ilginç geçen maç sonuyla birlikte 77-78'lik bir galibiyet aldık.

Performansımızın değerlendirmesini yaptığımızda çok iyi oynamadığımız açık. Özellikle penetre savunmasında zaman zaman yaşadığımız sıkıntı, rakibin bunu iyi değerlendirip bu penetreler sonucu topu içeri indirmesi ya da dışarı çıkarması sorun oldu. Bunu alan savunmasıyla çözdük. Ancak maç boyu genel olarak çözüm bulamadığımız nokta ribaundlardı. Aliağa ligin bizden sonraki en ribaundçu 2. takımı olarak dikkat çekiyor ama ligin en çok ribaund alan takımı olarak rakibe 16 hücum ribaundu verip toplamda da 36-25 geride kalmamız da bize yakışmadı. Hücumda ise zaman zaman durağanlaşsak da daha dengeli olduğumuz söylenebilir. Hem iç hem dış oyunculardan katkı aldık. Ama tabi işin bu kısmıyla ilgili Hawkins'in durumunun kesinleşmesiyle birlikte bazı değişimlere gitmemiz de de gerekebilir. Bireysel anlamda Jamont Gordon'ın 14 sayısını gördük. Gerçi onla ilgili istatistik yanıltıcı olabilir, yine hücumda bazen yanlış tercihler yaptı. Ancak asıl yanlış olan savunmada bazı pozisyonlarda birebirde çok kolay geçilmesiydi. Hücumda ona bugünkü gibi gereğinden fazla sorumluluk yüklenirse bunun bize oyunun iki tarafında da çok yarar getirmeyeceği ortada. Çünkü hem hücum verimliliğimizi düşürebiliyor, hem de savunmadaki enerjisini normaldeki gibi sahaya yansıtamıyor. Onun haricinde Ender ve Cenk'in özellikle ikinci yarıda hücumda yaptığı katkılar ve 11'er sayılık performansları değerliydi. Yeni transferimiz Markoishvili ise bu maçta kötü oynadı ve hiç sayı üretemedi.

Aliağa maçının çok tatmin edici bir şekilde kazanılmadığı bir gerçek. Sezon başı bu tarz maçları farklı kazanabiliyorduk. Tabi  her ne kadar bu sene potansiyelini gösteremese de Aliağa aslında kadrosu iyi olan bir takım ve bize karşı da iyi bir performans ortaya koydukları söylenebilir, ama idealimizdeki Galatasaray  MP bu maçı daha rahat kazanabilirdi. Yine de galibiyet, galibiyettir diyelim. Her maçı çok üstün oynayarak kazanmak uzun lig maratonunda zaten mümkün değil. Ancak kazanarak geçebilmek mümkün ve bunu başardık. Şimdi önümüzde Perşembe günü Anadolu Efes'le oynayacağımız Türkiye Kupası F-8 maçı var. O maçı kazanırsak Türkiye Kupası'nı kazanmaya doğru bir adım atabiliriz ve sezon başından beri bahsini ettiğimiz her alanda kupa söyleminin ilk ayağını tamamlayabiliriz. Hemen ardından ise 13 Şubat Çarşamba günü çok kritik bir Eurocup maçında Unics Kazan'la oynayacağız. Yani önümüzdeki 10 gün sezonun tamamı açısından oldukça önemli bir süreç olacak. Tabi şu ankine oranla daha iyi olmamız da lazım...

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0