BBL | Edirne'den galibiyetle dönüyoruz..

Bu sezon için kalan tüm enerjisini artık lige ayıracak olan Galatasaray Medical Park Beko Basketbol Ligi'nin 19. Haftası'nda konuk olduğu Olin Edirne'yi deplasmanda 59-69'luk skorla mağlup etti. Mimar Sinan Spor Salonu'nda oynanan maçta ilk 3 çeyrekte skor iki takım adına da yakın giderken son periyotta özellikle Arroyo'nun sorumluluk almasıyla birlikte oyuna ağırlığımızı koyduk ve galibiyete uzandık. Arroyo 15 sayı - 7 asistle oynarken maçın en skoreri ise 21 sayısıyla Manuchar Markoishvili oldu.

Karşılaşma karşılıklı basketlerle başladı. Edirne temsilcisinde Videnov skorda etkili olurken biz ise Markoishvili'yi ilk bölümde iyi kullandık. Ancak Gürcü oyuncunun ilk çeyrekte 2. faulü alıp kenara gelmesinden ötürü son maçlarda kullandığımız 3 uzunlu düzene geçiş yaptık. Alan savunması ve 3 uzun rakibin ritmini bozarken ilk çeyreği 15-18 önde geçtik. İkinci periyotta ise hücumda oldukça durağanlaşan takımımız buna paralel olarak savunmasını da istediği düzeyde tutamadı. 6 sayı gerideyken son dakika içinde Marko&Arroyo ikilisiyle bulduğumuz sayılar ise farkın daha fazla açılmasına engel oldu ve devreye 34-33 geride girdik. Maçın üçüncü çeyreğinde savunmamız oldukça sağlam bir görüntü çizerken bunun devamında hücumda aynı etkinliği gösteremeyince Olin Edirne'ye karşı maçı koparma şansını bir türlü kullanamadık ve bu bölüm 46-48 üstünlüğümüzle geçildi. Son 10 dakikada ise savunmamız benzer bir görüntüde seyrederken hücumda Arroyo'nun maç boyunca skor üretmede yaşadığı sıkıntıyı burada aştığını ve ön plana çıktığını gördük. Aynı zamanda Markoishvili de sorumluluk alırken  rakibin son bölümde hücumları kötü kullanması -bizim onlara kötü kullandırmamız da diyebiliriz- sonucu farkı çift hanelere çekerek ligdeki 16. galibiyetimizi aldık.

Olin Edirne ligin kötü takımlarından bir tanesi. Belli bir düzen oynamaya çalışsalar da maçın sonunda bu düzenleri bırakıp Videnov ve Mehmet Yağmur'un bireysel yaratıcılıklarına bel bağlamaları ve bizim burada onları durdurmakta zorluk çekmeyişimiz bunun bir göstergesi. Genel anlamda savunmamızın belki maçın ilk dakikaları ve ikinci çeyreğin belli bölümü hariç iyi olduğunu söylemek mümkün. Zaten rakibi 59 sayıda tutmuş olmamız bunu gösteriyor. Hatta verdiğimiz 16 hücum ribaundu ve bunun devamında gelen ikinci şans sayıları olmasaydı buralara da çıkamayacaklardı. Bu maçtaki esas sorunumuzun ise hücumda yaşandığını ve özellikle pota altına top indirmekte zorlandığımızı gördük. Rotasyondaki 4 uzunumuzun toplamda yaptığı skor katkısı 25. Kaldı ki maçın belli bölümlerini 3 uzunla oynuyoruz, yani normalden daha fazla dakika alıyorlar toplamda. Bunun haricinde dış oyuncularımızdan Markoishvili maç boyunca ve Arroyo da maçın son bölümünde gerekli sorumlulukları aldılar. Jamont ve Cenk'in olmadığı bir günde orada fazla sıkıntı yaşamadık, ama topu içeri daha fazla indirebilmeliydik. Öte taraftan zaman zaman ribaundlarda sıkıntı yaşadığımızı da gözlemliyoruz. 3 uzunlu düzende özellikle hücumda ikinci şans sayılarını biz de bulabiliyoruz ama savunmada eşleşmeli alan savunması anlayışının henüz tam oturmadığı ortada. Bu tarz savunmanın doğurduğu bir ribaund dezavantajı zaten olabilir ama bunu minimize etmemiz lazım önümüzdeki dönemde.

Açıkçası Edirne deplasmanından çok parlak bir performansla galip ayrıldığımız söylenemez ama bize yetecek kadarını sahaya yansıttık. Ancak ligde normal sezonun sonunun yaklaşmasıyla birlikte alttaki takımların düşmemek, orta sıralardaki takımların da play-off'lar için kendi sınırlarını zorlayabileceklerini biliyoruz. Dolayısıyla artık haftada 1 maç oynayacak olmamızın da etkisiyle  kendi adımıza bu tarz maçlarda da vitesi yükseltmeliyiz. Eurocup mesaimiz bittiği için pek fazla yorgunluk çekmeyeceğimiz ortada. Tabi bu maçta Jamont Gordon ve Cenk'in olmayışı rotasyonu yine daraltmış olabilir ama onlar da yakın zamanda takıma dönecekler. Son olarak ise Markoishvili'ye değinmek lazım. Gürcü oyuncu geldiğinden bu yana performansını sürekli arttırıyor. Haftaiçi oynanan Kızılyıldız maçında da oldukça etkili olan Markoishvili bu maçta da takımın 1 numaralı skor opsiyonu olarak oldukça etkili bir görüntü sergiledi. Onun bu şekilde formda kalabilmesi sezonun geri kalanında bizim için oldukça büyük bir önem taşıyacak. Zira Arroyo ve biraz da Engin haricinde istikrarına güvenebileceğimiz tek dış oyuncumuz o şu an. Bu görüntüsünün aynen devam etmesini bekliyoruz...

Maç içinde yakaladığımız istatistikler ise şu şekilde oldu:
Manuchar Markoishvili : 21 sayı, 1 top çalma, (8/15 şut)
Engin Atsür : 4 sayı, 1 ribaund, 2 top kaybı, (1/4 şut)
Furkan Aldemir : 5 sayı, 12 ribaund, 1 asist, 3 top çalma, (2/3 şut)  
Boniface Ndong : 4 sayı, 6 ribaund, 1 blok, (2/3 şut)
Milan Macvan : 8 sayı, 5 ribaund, 1 top çalma, (2/9 şut)
Carlos Arroyo : 15 sayı, 7 asist, 2 top çalma, 2 top kaybı, (5/11 şut) 
Ender Arslan : 4 sayı, 1 ribaınd, 3 asist, 2 top kaybı, (2/6 şut)
Ersin Dağlı : 8 sayı, 6 ribaund, 1 top çalma, (3/7 şut)

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0