ELW | Son 8'deyiz!

Bu yıl yaşadığı bazı sorunlara rağmen Ekrem Memnun yönetiminde hedeflerinden sapmayan Galatasaray kadın basketbol takımı Euroleague Women ikinci tur ikinci maçında deplasmanda USK Prague'ı 63-78 mağlup etti ve adını yeniden son sekize kalan takımlar arasına yazdırmayı başardı. Çek Cumhuriyeti deplasmanında rakibine konuk olan takımımız özellikle son çeyrekte gösterdiği performansla ağır bastı ve galibiyete uzandı. Alba Torrens 20 sayısıyla maçın yıldızı oldu.

Maçın ilk çeyreği iki takımın karşılıklı olarak yakaladığı serilerle geçildi. Burada bir ara 15-0'lık seri yakalayan Prague karşısında ilk periyodu 19-17 geride kapattık. İkinci 10 dakikalık bölümde ise savunmamız toparlanırken rakibe sadece 8 sayı atma imkanı tanıdık ve devreye 27-30 önde girdik. İkinci yarıda rakip geri dönmek için hamleler yapsa da farkı kapatmalarına izin vermeden son çeyreğe 44-49 önde girmeyi de başardık. Maçın final periyodunda ise takımımız özellikle hücumda müthiş bir performans gösterirken Alba Torrens liderliğinde farkı yavaş yavaş açtı ve maç sonunda 78-63'lük skorla galip gelmeyi bildi. Alba bu maçı 20 sayıyla tamamlarken Sancho Lyttle da 14 sayı - 10 ribaundla double-double yaptı. Ayrıca maç sonunda Alba'ya yardımcı olma anlamında önemli işler çıkartan Lindsey Harding de 10 sayılık bir katkı verdi. Takım olarak savunma performansımız ikinci çeyrek hariç Ekrem Memnun'un ideal seviyesinde pek gitmemiş olsa da hücumda bunu çok iyi tolere ettik. Pota altını yine etkili kullanırken buradaki oyuncularımızdan toplamda 34 sayılık katkı aldık. Dış atışlarımız 4/9 gibi bir orandaydı ki açıkçası sezonun geri kalanında bu tarz üst düzey maçlar içinde bulacağımız 4-5 isabet bile bize çoğu zaman yetebilir. Sadece 6 top kaybıyla oynamış olmamız da bizim gibi bir sistem ve düzen takımı için önemli bir noktaydı.

Çek temsilcisine karşı aldığımız bu galibiyetle Euroleague Women'da F-8'e kalmayı başardık. İstanbul'daki ilk maçta oldukça çekişmeli ve zorlu geçen bir karşılaşmayı geride bırakmıştık. Ancak bu maçta özellikle son çeyrekteki hücum performansımız göz doldurdu. 29 sayı ürettiğimiz bu bölüm bizim açımızdan değerli. Bunun yanında bu maçta olduğu gibi top kayıplarını minimize etmek ve yeni transferlerin düzenlere uyum sağlaması gibi önemli noktalarla birlikte daha da iyi olacağız. Burada belki Harding'in penetrelerine göre bazı hücum opsiyonları belirlememiz söz konusu olabilir. Belki Whalen kadar oyun kurma ve pas becerileri üst düzeyde olmayabilir ama onun da özellikle penetre konusunda önemli avantajları var. Ekrem Memnun'un yönetiminde sezonun şu noktasına kadar bazı sıkıntılar yaşasak da iyi geldik. Kazandığımız bir Türkiye Kupası'nın yanında kazanmak için oynayacağımız TKBL ve Euroleague Women da bizi bekliyor. ELW'nin F-8'i 18-24 Mart arası Rusya'da UMMC Ekaterinburg ev sahipliğinde düzenlenecek. Umuyoruz ki oraya kadar var olan eksiklerimizi giderip en hazır bir şekilde rakiplerimizle karşılaşacağız. F-8 için tekrardan tebrikler Sultanlar...

Maç içinde oyuncularımıızın yakaladıkları istatistikler ise şu şekilde oldu:
Eshaya Murphy : 2 sayı, 1 ribaund, 1 top çalma, (1/5 şut) 
Işıl Alben : 7 sayı, 5 ribaund, 7 asist, 2 top kaybı, 2top çalma, (2/4 şut)
Ann Wauters : 12 sayı, 3 ribaund, 3 asist, 1 top çalma, (5/8 şut)
Şaziye İvegin : 3 sayı, 1 top çalma, (1/2 şut) 
Sancho Lyttle : 14 sayı, 10 ribaund, 2 asist, 2 top çalma, 1 blok, (7/12 şut) 
Alba Torrens : 20 sayı, 3 ribaund, 2 asist, 1 top kaybı, 2 top çalma, (8/12 şut)
Sylvia Fowles : 8 sayı, 3 ribaund, 1 top çalma, (4/9 şut)
Bahar Çağlar : 2 sayı, 3 ribaund, 1 asist, (1/3 şut)
Lindsey Harding : 10 sayı, 6 ribaund, 2 top kaybı, (3/11 şut)

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0