STSL | Galibiyet serisi devam etsin..


Şampiyonlar Ligi 2. tur ilk maçında Schalke 04 ile sahasında 1-1 berabere kalarak turu şansını deplasman maçına bırakan Galatasaray, şampiyonluk yürüyüşünde zirvede bulunduğu Spor Toto Süper Lig 23. hafta mücadelesinde Orduspor'u konuk edecek. 25 Şubat Pazartesi günü saat 20:00'da Türk Telekom Arena’da oynanacak karşılaşmayı Serkan Çakır yönetecek. Karşılaşma öncesi iki takım hakkında son bilgiler, detaylar ve istatistikler şu şekilde..

Maç öncesinde Galatasaray'da uzun süreli sakatlığı devam eden Tomas Ujfalusi ve kırmızı kart cezalısı Felipe Melo dışında eksik oyuncu bulunmuyor. Felipe Melo'nun cezası Orduspor maçıyla birlikte sona erecek ve 24. haftada oynanacak Eskişehirspor karşılaşmasında forma giyebilecek.
  
Konuk ekip Orduspor'da ise İbrahim Kaş ve Galatasaray'dan kiralanan Yiğit Gökoğlan'ın bu maçta forma giymesi beklenmiyor. Sakatlıktan kurtulan ancak antreman eksikliği bulunan Selçuk Şahin'in oynayıp oynamayacağına ise Orduspor teknik direktörü Hector Cuper karar verecek.

ARALARINDA OYNANAN LİG MAÇLARI
İki takım daha önce lig maçlarında 21 kez karşılaştılar. Bu maçlarda Galatasaray'ın rakibine galibiyetlerde 11'e 2 üstünlüğü bulunuyor. 8 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı. Galatasaray'ın 28 golüne karşılık Orduspor, ancak 10 golle cevap verebildi.

Ligin ilk yarısında Ordu 19 Eylül Stadı'nda oynanan karşılaşmayı Galatasaray'ın eski oyuncuları Hasan Kabze ve Bogdan Stancu'nun golleriyle 2-0 kazanan Karadeniz ekibi, 29 yıl aradan sonra Galatasaray'ı mağlup etmenin sevincini yaşamıştı.

LİG PERFORMANSLARI
Galatasaray, 22. hafta sonunda 43 puanla en yakın rakibinin 6 puan önünde ligin zirvesinde yer alıyor. Ligin ilk yarısında seri galibiyetler elde edemeyen sarı-kırmızılılar, Kasımpaşa maçından sonra çıktığı 4 lig maçının 3'ünü kazanarak rakipleriyle arasındaki puan farkının kapanmasına müsaade etmedi.

Orduspor, ligin başında aldığı puanlarla Avrupa kupaları için umutlansa da devamını getiremedi ve 26 puan toplayarak kendisini bir anda küme düşme potasının 5 puan önünde buldu.

Galatasaray, Türk Telekom Arena’da bu sezon çıktığı 10 lig maçının 7’sini kazanırken 2’sinde berabere kaldı. Tek mağlubiyetini ise bir diğer Karadeniz temsilcisi Kardemir Karabükspor’dan 3-1’lik skorla aldı. Rakip filelere 20 gol atan Cimbom, kalesinde ise 10 gol gördü.

Buna karşın Orduspor’un deplasman karnesi ise oldukça zayıf. Hector Cuper’in öğrencileri, 11 deplasman mücadelesine çıktılar ve henüz galibiyetleri bulunmuyor. 7 kez berabere kalan mor-beyazlılar 4 kez de sahadan mağlubiyetle ayrılırken 5 gol atıp 11 gol yediler.

ÖNE ÇIKAN OYUNCULAR
Geçtiğimiz yılın gol kralı olan Burak Yılmaz, kaldığı yerden devam ediyor. Şampiyonlar Ligi’nde 7, ligde ise attığı 12 golle gol krallığı yarışında zirvede yer alan yıldız forvet, hücumdaki yeni partneri Didier Drogba ile birlikte Galatasaray’ın en büyük silahı olacaklar. Bu ikiliyi geriden destekleyecek Wesley Sneijder ve Selçuk İnan’ın servisleriyle Galatasaray, rakibine büyük üstünlük kurabilir.

Orduspor’un en tehlikeli isimleri ise daha önce Galatasaray forması giymiş 7 gollü Bogdan Stancu ve 5 gollü Hasan Kabze. Ayrıca orta sahada forma giyen Şamil Cinaz ve sağ kanatta forma giyen Javier Umbides, dikkat edilmesi gereken diğer isimler.

FATİH TERİM vs HECTOR CUPER
İki hoca pazartesi oynanacak mücadeleyle birlikte 5. kez karşı karşıya gelecekler. Ligin iki tecrübeli teknik direktörünün yolları ilk önce İtalya’da kesişmişti. 2001-02 sezonunda Fatih Terim Milan’ı, Hector Cuper ise şehrin bir diğer takımı Inter’i çalıştırıyordu. San Siro’da oynanan karşılaşmayı Milan 4-2 kazanmıştı. Geçtiğimiz sezon ligde de iki maçı da kazanan Fatih Terim,  farkı 3’e çıkarsada. Ligin ilk yarısındaki maçı kazanan Hector Cuper farkı ikiye indirmeyi başarmıştı.

AŞILMASI GEREKEN EN BÜYÜK ENGEL
Galatasaray, bu sezon özellikle iç sahada rakiplerinin yaptığı katı savunmanın yanı sıra bozuk zemine karşı da çok büyük bir mücadele veriyor. Yetenekli ayaklara sahip olan takımımız, yapmak istediği bir numaralı oyun olan ayağa seri paslarla adam eksiltmeyi, maalesef gerçekleştiremiyor.

Zeminin bu durumu, kendisini daha çok savunması ve sert yapısıyla öne çıkarmak isteyen  Orduspor için mutlaka avantaj olacaktır. Ancak maçın hemen başında yapılacak baskı ve baskı sonrası atılacak bir gol, Orduspor’un direncini kırmakla kalmayacak, yapmak isteyeceği savunmanın direncini düşürüp Galatasaray’ın pozisyon üstüne pozisyon bulmasını sağlayacaktır.

Sırasıyla M.P. Antalyaspor ve Akhisar Belediyespor'u mağlup eden Galatasaray, Karadeniz temsilcisi karşısında alınacak galibiyetle birlikte ligin ilk yarısında yakaladığı 3 maçlık (Bursaspor, Antalyaspor (D) ve Akhisar Bld. Gençlik Spor) galibiyet serisini tekrar yakalamış olacak.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0