ÇEVİRİ | FIFA: Büyük oynayan Galatasaray, Schalke'yi gözüne kestirdi.

Ara transfer döneminde yaptığı transferler ile bütün dünyanın dikkatini ve ilgisini üzerine çeken Galatasaray hakkında makaleler yayınlanmaya devam ediyor. Futbolun bir numaralı yöneticisi olarak bilinen FIFA'nın resmi sitesinde Schalke 04 ile oynayacağımız karşılama hakkında bugün bir makale yayınlandı ve blog ekibi olarak bu makaleyi sizler için çevirdik. "Big-spending Gala set sights on shaky Schalke" başlıklı yazının çevirisidir.

Büyük harcayan Galatasaray, Çarşamba günü oynanacak son 16 maçının ilk ayağında eksikliği yaşayan Schalke 04'ü ağırlayacakları maçta da UEFA Şampiyonlar Ligi gruplarındaki güçlü formlarını devam ettirmek istiyorlar. Türk takımı, H Grubu'nda oynadığı son üç maçında Cluj, Manchester United ve Braga'yı yenerek grubunu ikinci sırada bitirdi. Ocak transfer döneminde Hollandalı yıldız Wesley Sneijder ve Fildişili tecrübeli forvet Didier Drogba'ya imza attırarak büyük darbeyi vurdular. Bu transferler aynı zamanda Avrupa'ya meydan okumak anlamına geliyordu.

Chelsea ile geçen sezonun Şampiyonlar Ligi'ni kazanan Drogba, Cuma günü ligin alt kısımlarında bulunan Akhisar Belediyespor'u 2-1 yendikleri ve Süper Lig'de sıralamadaki farkı 7 puana çıkardıkları maça yedek kulübesinden dahil oldu. Oyuna girdikten sonra bir gol atan ve bir asist yapan Drogba'nın dönüşü merakla bekleniyor.

Şampiyonlar Ligi başarısını İstanbul'a taşımakta istekli olan Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, devre arasındaki bu transferlerin başarıyı getireceğine inandığını söyledi ve ekledi: "Bu yatırımlar karşılığını verecektir. Şampiyonlar Ligi gelirleri, giderleri karşılayacaktır." 

Galatasaray, bu sezon ligde Ali Sami Yen Arena Spor Kompleksi'nde sadece bir maç kaybetti ve Fatih Terim'in takımı Avrupa'da üstüste 4. galibiyetini  Schalke karşısında arayacak. Schalke son zamanlardaki turnuvalarda son sekize kalmayı 2 kez -2010/11 ve 2007/08 yarı final- başarmışken, ev sahibi de 2001'den beri ilk kez çeyrek finallere kalmayı ümit ediyor.

Schalke 04: İstikrarsız form grafiği..
Ekim'de Arsenal deplasmanında aldıkları etkileyici galibiyetini de içeren grup birinciliğini elde etmiş olmalarına rağmen, ligde 2.likten 9.luğa düştüler, son 12 maçlarında sadece 1 galibiyetleri bulunuyor.

Schalke bu sezon Avrupa'da namağlup ve göz rahatsızlığından muzdarip Hollandalı forvet Klaas-Jan Huntelaar'ın da geri dönüşüyle moral kazandılar. Aralıkta görevi Huub Stevens'tan devralan ve sezon sonuna kadar işinin garantide olduğu söylen 'Koyu Maviler'in teknik direktörü Jens Keller, Şampiyonlar Ligi'ndeki ilk maçına çıkacak.

Ortasaha oyuncuları Lewis Holtby'i devre arasında Tottenham Hotspur'a satan Schalke, Fransız ekibi Lyon'dan Michel Bastos'u aldı ve Brezilyalı yıldız Mainz'deki golleri dahil olmak üzere son 3 maçında 3 gol kaydetti. Brezilyalı oyuncu yeni takımı hakkında "Lyon'dan Gelsenkirchen şehrine gelmeden önce de, Schalke'nin kalitesini biliyordum ve takım son zamanlarda yaşadığı problemleri çözebilecek kaliteye sahip." diye konuştu.

Cumartesi günü oynanan, 2 kez geriden gelerek, biraz da olsa savaşma gücünü gösterdikleri maçta kaptan Benedikt Howedes böyle devam etmeleri gerektiğini söyledi: "Manevi gücümüzü gösterdik ve son düdüğe kadar savaştık. Şimdi de bu ivmeyi İstanbul'a taşımak istiyoruz."

2003-2007 arasında Schalke için oynayan orta saha oyuncusu Hamit Altıntop da dahil olmak üzere, Galatasaray takımının 5 oyuncusu Almanya doğumlu. Galatasaray'ın tecrübeli ortasaha oyuncusu Hamit Altıntop ise, bu eşleşmeyle ilgili olarak: "İlk Şampiyonlar Ligi maçımı Schalke 04'te oynadım ve onlarla karşılaşmak güzel olacak. Bu seviyede artık kolay oyun yok. Kura, olduğundan daha kolay gözükebilir; ama ben Alman kültürünü biliyorum: yüksek disiplinli bir takım olacaklardır. Önümüzde ilginç iki karşılaşma bulunuyor."

Gelsenkirchen'deki güçlü Türk topluluğuna güvenen Galatasaray, 12 Mart akşamı Veltins Arena'da oynanacak rövanş maçı için epey destek bulacaktır.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0