[FIFA] Burak Yılmaz: Hiçbir zaman kendimle yetinmem..

Futbolun bir numaralı organizasyonu olarak kabul edilen FIFA'nın resmi sitesinde golcü oyuncumuz Burak Yılmaz ile özel söyleşi olarak bugün itibariyle yayınlanan Yilmaz: "Ich bin nie mit mir zufrieden" başlıklı yazının çevirisidir.


O, bu sezonun şimdiye kadar ki sürprizlerinden biriydi: Burak Yılmaz! UEFA Şampiyonlar Ligi'nde şimdiden 6 gol kaydederek, gol krallığında süperstar Cristiano Ronaldo'dan sonra 2. sırada yer alıyor. Gol krallığı sıralamasında Lionel Messi (5 gol) ve Robin Van Persie (3 gol) kendisinden sonra geliyor. Galatasaray taraftarları forvet oyuncusundan umutlu ve ayrıca onun sayesinde Avrupa'nın elitleri arasına girmek için son sekize giden yolun hayalini kuruyorlarlar.  Merakla beklenen 2 ayaklı Schalke 04 düellosu ile ilgili 27 yaşındaki forvet sitemize özel olarak konuştu.

Kendinden oldukça emin bir şekilde "Maça oldukça konsantreyiz. Rakibimiz oldukça güçlü; ama biz de çeyrek finallere ulaşabilmek için yeterli kaliteye sahibiz."  diye sözlerine başladı Burak. Nihayetinde o da kendisini durdurmanın çok zor olduğunu biliyor. Galatasaray için eleminasyon sisteminin başlamasıyla, 27 kez milli formayı giyen oyuncu da zirvedeki formunun devam ettirmek istediğini vurguluyor.

Efsane ile Kıyaslanma
Manchester United karşısında zafere ulaştıran darbeyi vuran Burak Yılmaz'ın gol attığı son 3 maçı kazandılar. Golcü futbolcu bu performans sonrasında kulübünün Avrupa'nın en iyilerinden biri olduğunu açıklıyor: "Bence harika bir iş yaptık. Her ne kadar ilk 3 maçta şans bizden yana değildiyse de, kendimize her zaman inandık ve bunun karşılığını aldık."

O da şimdiden efsane Türk forvetleri Hakan Şükür, Nihat Kahveci ve Lefter Küçükandonyadis'in ayak izlerini takip ettiğinin farkında. "Tabii ki Hakan Şükür gibi bir oyuncu ile aynı cümlede yer almak büyük onur ve evet, harika bir sezon geçiriyorum. Galatasaray'da daha önce hiçbir zaman yaşamadığım güveni hissediyorum" diye bu durumu açıklıyor Burak Yılmaz. Bu açıklamalarının sırasında kendisinin Boğazın Boğası lakaplı efsane golcü Hakan Şükür ile kıyaslanmasına teşekkür etmeyi ihmal etmeden.

Sıkı Çalışma ve Disiplin
"Benim için, bir kulüpte evimdeymişim gibi hissedebilmek çok önemli, böylece en iyi performansıma ulaşabilirim. Galatasaray benim evim. Şu anda çok mutlu ve memnunum. Ama her oyunda daha da iyisini yapabilmek için çalışıyorum" diyor, Süper Lig'de gol krallığında yakın arkadaşı Umut Bulut ile birlikte liderliğe oynayan, güçlü fiziğe sahip etkileyici forvet. Geçen haftasonu yeni takım arkadaşları Didier Drogba ve Wesley Sneijder ile birlikte görev alan Burak Yılmaz'lı Galatasaray, ligin son sırasındaki Akhisar Belediye'yi 2-1 yenerek puan sıralamasındaki liderliğini pekiştirdi ve rakipleriyle puan farkını korumayı başardı.

Göz kamaştırıcı performansının izlerine rağmen ayakları yere basan Burak Yılmaz, 2000 yılı UEFA Kupası galibi Galatasaray ile birlikte 19. Türkiye Ligi Şampiyonluğunu da cebine koymak istiyor. Dikkat çekici başarılı performansını, basit terimlerle açıklıyor: "Bu sıkı çalışmanın ve golü iyi gözlemleyebilmenin karışımı. Sahanın dışında da fizik ve zihniyet olarak bir profesyonel gibi yaşıyorum. Ayrıca çok sıkı antrenman yapıyorum ve söz konusu kendim olunca asla yetinmiyorum, bence hala daha iyi olabilirim."

Efsanelerin Peşinde
Şimdi, Schalke'ye odaklanma zamanı. Alman gelenekçisi kulüp, son zamanlarda bir karmaşa içinde ve Bundesliga'da 9. sıradalar. Burak Yılmaz, rakipleri hakkında her ne kadar son 4 karşılaşmalarında galibiyetleri olmasa da, bunun gözlerini boyamayacağını ve kötü günlerini geride bırakacaklarını düşünüyor. Çarşamba akşamı, İstanbul'da, o ve arkadaşları Türk Telekom Arena'da sıcak bir dans gösterisine katılabilirler. Hedef 2000/01'den beri ilk defa Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finallere kalabilmek. Yeri gelmişken söyleyelim, Galatasaray'ın o zamana kadarki forveti Hakan Şükür'dü.

Karşılaştırmalar apaçık ortada. Burak, ülkedeki en efsanevi idollerin dev gölgelerinden çıkmak üzere. Golcü oyuncu Galatasaray, Beşiktaş, Fenerbahçe ve Trabzonspor'dan oluşan 4 büyüklerde Sergen Yalçın'dan sonra oynayan tek futbolcu olarak şimdiden Türkiye'de özel bir saygıyı hak ediyor. Burak bu konuyla ilgili olarak "Türkiye'nin 4 büyük kulübünde oynamış olmak ve hala oynuyor olmak bir ayrıcalık. Bu kulüplerin hepsinin büyük bir tarihi ve sıradışı taraftarları var" diye belirtiyor. Galatasaray taraftarları, O'nun Schalke kapılarını zorlayacağından eminler ve O'na kalplerinde büyük bir yer ayırmışlar.

2 yorum:

  1. 2000-2001 yılında Hakan Sukur Galatasaray'ımızda degildi,ceyrek finale cıktıgımız sene Jardel vardı...

    YanıtlaSil
  2. uyarınız için teşekkürler, "o zamana kadarki" olmalıydı doğrusu.

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0